کفه سنگین کرونا در آمریکای لاتین باوجود تداوم واکسیناسیون

تهران - ایرنا - ویروس کرونا به عنوان نقطه ثقل الاکلنگ همه گیری و باوجود واکسیناسیون در حالی در نقاط مختلف جهان بالا و پایین دارد که از ۱۴ ماه پیش تا کنون کفه ترازوی شیوع بیماری در منطقه آسیب پذیر آمریکای لاتین و کارائیب سنگین تر بوده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، با گذشت نزدیک به یکسال و نیم از شیوع ویروس کرونا در جهان، خبرهای مرتبط با این ویروس دردسرساز حول دو محور خلاصه شده است؛ نخست روند شیوع، انتشار و گسترش بیماری و در مقابل، روند واکسیناسیون علیه بیماری.  

به گزارش سازمان بهداشت پان آمریکن (OPS) آمریکای لاتین و کارائیب با بالاترین سرانه مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در جهان که در ماه می (اردیبهشت- خرداد) بدترین داده‌ها از موارد فوت کرونا در جهان را ثبت کرده است، سرانجام از مرز یک میلیون مورد جانباخته کرونا در جهان گذشت.

آمریکای لاتین و کارائیب با ۸.۴ درصد جمعیت جهان، ۳۱ درصد از آمار مرگ و میر کووید-۱۹ در جهان در ماه می (اردیبهشت- خرداد) را به خود اختصاص داد.

براساس تارنمای آماری وُردو میترز، تا امروز ۲۳ می (دوم خرداد) بیش از ۳۱ میلیون و ۸۴۶ هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر یک میلیون و هفت هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

به گزارش خبرگزاری افه، ۸۹ درصد از این آمار یک میلیونی مرگ‌ومیر کووید-۱۹ در پنج کشور برزیل (۴۴.۳ درصد)، مکزیک (۲۲.۱ درصد)، کلمبیا (۸.۳ درصد)، آرژانتین (۷.۳ درصد) و پرو (۶.۷ درصد) ثبت شده است.

کاریسا اِتیِنه (Carissa Etienne) رئیس سازمان بهداشت پان آمِریکن با تاکید بر اینکه شیوع کرونا به شدت در حال آسیب زدن به کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب است، گفت: زندگی یک میلیون نفر به دلیل کووید-۱۹ از دست رفت. این یک نقطه عطف غم‌انگیز برای همه ساکنین منطقه است. این همه‌گیری فاصله زیادی تا نقطه پایان دارد.

کفه سنگین کرونا در آمریکای لاتین باوجود تداوم واکسیناسیون

وی همچنین با انتقاد از توزیع نابرابر واکسن گفت: آمریکای لاتین همانطور که کانون شیوع ویروس کرونا است، باید کانون واکسیناسیون باشد اما تا کنون فقط ۳ درصد جمعیت این منطقه واکسینه شده اند.

به گفته رئیس سازمان بهداشت پان آمریکن، از مجموع ۱۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار فرد دریافت کننده واکسن در قاره آمریکا، تنها ۲۱.۶ درصد متعلق به آمریکای لاتین و کارائیب است.

فرانسیسکو مورنو سانچز اپیدمیولوژیست مکزیکی به رویترز گفت: متاسفانه ما در میان آسیب دیده ترین مناطق جهان قرار داریم. جایی که بدترین مدیریت در مقابله با همه‌گیری را اعمال کرده ایم و اکنون از عواقب آن رنج می‌بریم.

خبرگزاری افه نیز نوشت، به رغم روند کند واکسیناسیون کووید-۱۹ در آمریکای لاتین و کارائیب، ۶۰ درصد از شهروندان شیلی و آمریکا دست‌کم دوز نخست واکسن را دریافت کرده اند. شکاف عجیبی که بیانگر دو وضعیت کاملا متفاوت است؛ نیویورک در حالی برای تشویق و جذب کسانی که به تزریق واکسن بدبین هستند، که یک جایزه بخت آزمایی پنج میلیون دلاری در نظر می‌گیرد که پاراگوئه در هفته اخیر به دلیل نبود دوزهای واکسن، در پیشبرد طرح واکسیناسیون به بن بست رسید.  

در نیکاراگوئه تا کنون ۲.۵۱ درصد، در گواتمالا حدود ۱.۷۱ درصد، در هندوراس ۱.۱۰ درصد، در پاراگوئه ۲.۹۰ درصد و در ونزوئلا ۱.۱۱ درصد از جمعیتشان دوز نخست واکسن علیه کووید-۱۹ را دریافت کرده اند.

شیلی به عنوان کشور پیشتاز آمریکای لاتین در روند پیشبرد طرح واکسیناسیون سراسری کووید-۱۹ طی تنها چهار ماه موفق شده تا ۶۳ درصد از شهروندان خود را با دوز نخست و ۵۰.۶ درصد از مردم را با دوز کامل واکسن پوشش دهد.

کفه سنگین کرونا در آمریکای لاتین باوجود تداوم واکسیناسیون

به عقیده رئیس سازمان بهداشت پان آمریکن، یکی از مشکلات اصلی آمریکای لاتین وکارائیب در دسترسی به واکسن، «وابستگی بیش از حد» کشورهای منطقه به واردات و ذخایر سایر کشورها است. اتیِنه با تاکید بر لزوم گسترش ظرفیت تولید محصولات پزشکی از جمله واکسن در کشورهای منطقه از جمله مکزیک، آرژانتین، برزیل و کوبا گفت: از مواد مصرفی در زنجیره تولید واکسن گرفته تا تولید ویال ها و سرنگ ها بدون افت کیفیت را باید افزایش دهیم.  

به نوشته نشریه اینفوبائه شرکت دارویی اونیائو کیمیکا (Uniao Química) در برزیل در هفته اخیر تولید نخستین محموله از واکسن اسپوتنیک وی روسیه با هدف توزیع در کشورهای آمریکای لاتین را آغاز کرد. مکزیک نیز در حال نهایی کردن جزئیات آغاز تحویل واکسن آسترازنکا تولیدی در آزمایشگاه‌های لیومونت (Liomont) است.

قرار است ماده اولیه این واکسن در آزمایشگاه‌های شرکت چند ملیتی مَبساینس (mABxience) بوئنوس آیرس آرژانتین تولید و برای بسته بندی و عرضه به کشورهای آمریکای لاتین به مکزیک ارسال شود تا در آزمایشگاه‌های شرکت لیومونت، فرایند فراوری نهایی و تولید واکسن و همچنین بسته بندی انجام شده و در همکاری با شرکت آسترازِنِکا به بازار عرضه گردد.

بر اساس اعلام مارسلو ابرارد وزیر امور خارجه مکزیک نخستین محموله از واکسن تولیدی مکزیک و آرژانتین در هفته جاری در کشورهای این منطقه توزیع خواهد شد.

کوبا نیز به عنوان کوچکترین کشور جهان و البته نخستین کشور آمریکای لاتین و کارائیب که از ماه‌ها قبل در تلاش است تا به واکسن بومی علیه کووید-۱۹ دست یابد، اکنون در مرحله سوم کارآزمایی‌های بالینی دو واکسن سوبرانا ۰۲ و آبدالا قرار دارد. تا کنون حدود نیم میلیون نفر به صورت داوطلب در مراحل آزمایش واکسن‌های کوبا شرکت کرده اند.

بولیوی، ونزوئلا، پاراگوئه، اکوادور، نیکاراگوئه، هندوراس، گواتمالا و پاناما از جمله کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب بوده که در فهرست جهانی کشورهای توزیع کننده واکسن اسپوتنیک وی روسیه قرار دارند.

از طرفی شرکت چینی واکسن کانسینو (CanSino) نیز به تازگی از نهاد بهداشتی آنویسا (Anvisa) برزیل، استفاده اضطراری از این واکسن را درخواست کرده است.

براساس اعلام سازمان بهداشت پان آمریکن، توزیع واکسن در قالب برنامه جهانی «کوواکس» نیز همچنان با تاخیر ادامه دارد. طبق آمار یونیسف تا کنون ۶۵ میلیون دوز واکسن کوواکس در جهان توزیع شده که فاصله زیادی با ۱۷۰ میلیون دوز پیش بینی شده دارد. بر اساس اعلام این نهاد بهداشتی،  در آمریکای لاتین نیز تا کنون حدود ۱۲ میلیون دوز واکسن ارسال تحویل داده شده و ۷۷۰ هزار دوز دیگر در راه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha