به گزارش ایرنا، مراسم دهمین سالروزتأسیس مؤسسه شهرستان ادب با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، علیمحمد مؤدب مدیرعامل شهرستان ادب، مدیران دفاتر شعر، موسیقی، داستان این مجموعه ادبی و جمعی از اصحاب فرهنگ و ادب صبح امروز، دوم خردادماه، در مجموعه شهدای هفتم تیر سرچشمه برگزار شد.
در بخشی از این مراسم پیام مقام معظم رهبری بهمناسبت دهمین سالروز تأسیس این مؤسسه فرهنگی قرائت شد. متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اولاً دهسالگی شهرستان ادب مبارک باشد.
ثانیاً از زحمات عزیزان و ملاحظه فهرست محصولات مؤسسه خرسند و متشکرم. ثالثاً استمرار تلاشها و دقت در رعایت ملاحظات فنی و نیز ملاحظات ارزشی را از این عزیزان انتظار دارم.
رابعاً در کنار گسترش کمی که البته مطلوبست، اعتلای کیفی حتماً درخور توجه و اهتمام است. این به کار شما و عمری که برای آن صرف شده معنا میدهد.
خامساً میدانید که سعی زیاد میشود برای واگرایی هنر و هنرمندان از مفاهیم انقلاب اسلامی، شمایید که باید این سعی شیطانی را باطل کنید. نسل شما و شما جوانان آگاه و پرانگیزه باید در این جبهه نقش مدافع و مهاجم را ایفا کنید. برای شما عزیزان همیشه دعا میکنم.
والسلام علیکم
شهرستان ادب کجاست؟
شهرستان ادب، نام یک موسسه فرهنگی و هنری در تهران است که سال ۱۳۸۹ به همت گروهی از شاعران و داستان نویسان نخبه کشور تأسیس شد.
به گفته مسئولان این موسسه، شهرستان ادب در مدت کوتاه فعالیت خود توانسته است به عنوان پایگاهی برای تولید متن و تربیت استعدادهای جوان شعر کشور در حوزه ادبیات متعهد مطرح شود.
راهاندازی گروههای شعر و داستان در مؤسسه، انتشار 160 عنوان کتاب در حوزە شعر و داستان -که بیشترین جوایز را در جشنوارههای معتبر ملی کسب کردهاند و نیز عنوان ناشر نمونه سال ۱۳۹۳ را برای موسسه به ارمغان آورده است-، تدوین شناختنامههای شاعران و جلسات منظم شعرخوانی و نقد آثار و کارگاه داستان، نشستهای تخصصی ادبی، فراخوانهای شعر با موضوعات مختلف که هر کدام منشا ایجاد جریانهای موثری در سراسر کشور شدهاند، از جمله فعالیتهای مؤثر این مؤسسه بوده است.
همچنین برگزاری دورە تخصصی شعر جوان «آفتابگردانها» در راستای کشف و بالندگی بیشتر استعدادهای جوان شعر کشور و تأسیس اولین «مدرسه رمان» در این مؤسسه را میتوان از مهم ترین فعالیتهای ادبی سال های اخیر در فضای شعر و داستان کشور به حساب آورد.
در قالب این دورهها، صدها شاعر و نویسنده جوان شناسایی و آموزش داده شدهاند. پس از پایان دوره نیز تلاش شده است تا حمایت از شاعران و نویسندگان مستعد ادامه یابد، برخی از این جوانان اکنون صاحب آثاری چاپ شده هستند، عدهای به صورت جدی در فضای ادبی –در سطح ملی و یا استانی- حضور دارند، و برخی با هدایت و حمایت کارشناسان موسسه، کار ادبی خود را در رشته دیگری ادامه دادند.
«شهرستان ادب» همچنین با آسیبشناسی شرایط فرهنگی کشور و بررسی کارشناسانه به نابرابری امکانات در شهرستانها توجه ویژه دارد و با حمایت از تأسیس مراکز و محافلی در مناطق مختلف کشور تحت عنوان «انجمنهای ادبی منطقهای»، در جهت تحقق تمرکززدایی و عدالت اجتماعی، گام برداشته است.
موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب در سراسر کشور از دهها انجمن ادبی حمایت میکند.
دفتر مرکزی این موسسه در تهران، سه راه طالقانی، رو به روی سینما صحرا واقع شده و مدیر عامل آن علی محمد مودب، شاعر سرشناس است.
نظر شما