طرح جامع راهبردی شهر تاریخی حریره کیش رونمایی شد

کیش - ایرنا - طرح جامع راهبردی شهر تاریخی حریره کیش متشکل از پنج برنامه محوری مدیریت، حفاظت و مرمت، گردشگی، باستان شناسی و معماری رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، ایجاد چارچوب جامع حفاظت اصالت و یکپارچگی، حریره به عنوان بخشی از چشم انداز هویت بخشی از چشم انداز هویت بخش حوزه فرهنگی تاریخی خلیج فارس، تبیین و تدوین برنامه های شناسایی، کاوش، حفاظت، طراحی و معماری از جمله اهداف تدوین این طرج جامع است.

از دیگر اهداف تدوین این طرج جامع ایجاد تسهیلات برای افزایش گردشگران و بهبود کیفیت حضور بازدیدکنندگان، افزایش منافع سازمانی از طریق جلب مشارکت انجمن ها و نهادهای محلی و منطقه ای و ایجاد زمینه برای پژوهش های علمی در سطح ملی و بین المللی با ویژگی های تخصصی و میان رشته ای با هدف توسعه و اهداف است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش روز یکشنبه در آیین رونمایی از این طرح جامع گفت: حرکت گروهی تمامی معاونت های سازمان برای احیای شهر تاریخی حریره به عنوان قطب اول گردشگری فرهنگی و تاریخی جزیره ضروری است.

جعفر آهنگران اظهار داشت: در این راستا باید بر اساس جایگاه تاریخی این اثر به طرح های توسعه گردشگری آن بها داده شود تا در کنار فعالیت های اقتصادی، گردشگری فرهنگی - تاریخی جزیره به موازات آن توسعه داشته باشد.

منظر تاریخی فرهنگی حریره ایجاد می‌شود

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این آیین گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایجاد منظر تاریخی فرهنگی حریره را یکی از برنامه های اولویت دار امسال خود قرار داده است.

خسرو نشان با بیان اینکه این اقدام مهمترین گام برای ثبت جهانی این اثر در فهرست آثار سازمان فرهنگی یونسکو است یادآور شد: در این راستا باید برنامه های توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز باید به عنوان قدم گذاشتن در مسیر ثبت جهانی باشد.

وی اضافه کرد: انتظار می رود اگر سازمان منطقه آزاد کیش از اکنون طرح های خود را در مسیر طرح جامع و اهداف منظر تاریخی فرهنگی حریره به مرحله اجرا در بیاورد طی گند سال آینده شاهد ثبت جهانی این اثر خواهیم بود.

رویداد محوری مهمترین گام در توسعه گردشگری فرهنگی حریره است

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش هم در این آیین گفت: رویداد محوری مهمترین لازمه توسعه گردشگری فرهنگی در شهر تاریخی حریره است که در این راستا باید برنامه های مختلفی بر اساس کارکردهای تاریخی این شهر برنامه ریزی و تدوین شود.

سعید پورعلی افزود: با این اقدام می توان در کنار احیای جایگاه تاریخی این اثر، مدت زمان ماندگاری در جزیره را افزایش داد.

شهر تاریخی حریره با ۱۲۰ هکتار وسعت در شمال جزیره کیش قرار دارد و یکی از ۶ اثر تاریخی ثبت شده این جزیره در فهرست آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشور است؛ کاخ مرجان، بازار فرانسوی ها، کاخ الیت، مسجد امیر و ماشه دیگر آثار باستانی ثبت شده این جزیره است.

کیش از جزیره های خلیج فارس در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان است، این جزیره بیضی شکل ۹۱ کیلومتر مربع وسعت دارد که در سال ۱۳۴۹ هیاتی از مشاوران ایرانی و آمریکایی این منطقه را مورد بازدید قرار دادند و به دلیل ویژگی های طبیعی، سواحل زیبای مرجانی و آب زلال اطراف، آن را به عنوان مرکز گردشگری بین المللی ایران انتخاب کردند.

این جزیره از زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام این جزیره به دست خلفای اموی افتاده است اما حاکمیت معنوی ایران بر کیش از نامه های نگاشته شده توسط ایشان به زبان پهلوی در دوران مختلف کاملا مشهود است.

از دوران حکومت آل بویه کیش مجددا به حکومتی ایرانی بر می گردد و بعدها در زمان سلجوقیان، اتابکان فارس، ملکوک هرمز آل مظفر و تیموریان این وضع ادامه دارد و در دوره سلجوقیان کیش به بزرگترین مرکز تجاری خالیج فارس تبدیل می شود.

جزیره کیش هم اکنون ۴۴ هزار نفر جمعیت دارد و در ۱۸ کیلومتری کرانه باختری ایران واقع شده و از سال ۱۳۶۹ به عنوان منطقه آزاد شناخته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha