به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اتحادیه کسبوکارهای مجازی در گزارش عملکرد سال ۹۹ خود، به بررسی وضعیت صدور پروانه برای کسبوکارهای اینترنتی و میزان ثبت شکایت از کسبوکارها و نحوه رسیدگی به آن پرداخته است.
بر اساس این گزارش، در سال گذشته، یک هزار و ۱۱۴ پروانه برای کسبوکارهای مجازی صادر شد.
۲۷۲ مجوز در بهار، ۱۸۰ مجوز در تابستان، ۲۶۲ در پاییز و ۳۹۱ مجوز در زمستان صادر شده و در بین شهرهایی که برای دریافت مجوز اقدام کردند، تهران با ۵۹۰ فقره مانند سال قبل صدرنشین شد. پس از تهران استانهای اصفهان و خراسان رضوی توانستند رتبههای بعدی را کسب کنند.
فروشگاههای بزرگ و محصولات دیجیتال و لوازم برقی از جمله بیشترین درخواست را برای صدور مجوز داشتهاند. ۴۳ درصد از جوازهای صادر شده در سال گذشته مربوط به شخصیتهای حقوقی و ۵۷ درصد مربوط به شخصیتهای حقیقی است.
این آمار نشان میدهد کسانی که به صورت حقوقی اقدام به دریافت پروانه کسب کردهاند نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشتهاند. این کاهش بیانگر این است که کسبوکار های نوپا و کوچک که هنوز اقدامی برای ثبت شرکت نکردهاند علاقه بیشتری به دریافت پروانه کسب از این اتحادیه داشتهاند.
۵ هزار بازرسی از کسب و کارها
اتحادیه کشوری کسب وکارهای مجازی از دو سال قبل، بخش بازرسی را به قسمت نظارتی خود اضافه کرده است. کارشناسان بازرسی این اتحادیه با توجه به چک لیست قوانین صنفی کسبوکارهای عضو و دارای پروانه کسب به صورت ۳ ماهه بازرسی میکنند و در صورت تخلف از سوی کسبوکار، اقدامات قانونی انجام میشود.
سال گذشته بیش از ۵ هزار بازرسی انجام شده و هشت هزار و ۹۹۷ فقره شکایت توسط اتحادیه کسب وکارهای مجازی در سال ۹۹ مورد بررسی قرار گرفته است.
نزدیک به ۵ هزار شکایت در پنل اتحادیه کسبوکارهای مجازی از اعضای اتحادیه ثبت شد، ۲ هزار فقره شکایت از کسب و کارهای غیر عضو و بیش از ۱۵۰۰ شکایت از سوی سازمان تجارت الکترونیک، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران و اتاق اصناف ایران بوده است.
از میان این شکایتها نزدیک به ۸ هزار شکایت رسیدگی و ۵۴۷ شکایت باطل شده است. ۳۴۴ شکایت به مراجع قضایی ارجاع داده شده و ۱۳۵ شکایت در دست اقدام است. ۳۷ شکایت به کمیته نظارت و ۳۶ شکایت به کمیسیون شکایت رفته و ۸ شکایت منتظر بررسی است.
بیمه برای دورکاری
در سال گذشته سامانه بیمه تامین اجتماعی نیز برای شاغلین دورکار کسبوکارهای مجازی راهاندازی شد. یکی از فعالیتهای مهم اتحادیه کسبوکارهای مجازی در سال ۱۳۹۹ راهاندازی سامانه بیمه تامین اجتماعی برای شاغلین دورکار کسبوکارهای مجازی بود.
اما بعد از افتتاح این سامانه شرکتها افراد دورکار خود را به سازمان تامین اجتماعی معرفی کردند تا از این جریمه در امان بمانند. همچنین افراد دورکار نیز میتوانند خود را در این سامانه با درج عنوان دورکار در فضای مجازی ثبتنام کنند.
نظر شما