فرایند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم وارد مرحله تبلیغات انتخاباتی شده و هفت فرد تاییده صلاحیت شده، مشغول انجام فعالیت های انتخاباتی و تبلیغاتی خود هستند. در این میان علاوه بر طرح برنامه ها و توجه رسانه به این موضوع که افراد باید برای اداره کشور برنامه واقعی داشته باشند؛ بحث مشارکت مردم هم مساله مهمی است که همچنان در صدر خبر و تحلیل رسانه ها قرار دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی (ششم خرداد) به مساله مشارکت مردم در انتخابات و تبلیغات منفی که در این زمینه در داخل و خارج از کشور انجام میشود اشاره کرده و از مردم خواستند که در انتخابات شرکت کنند. حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید به اینکه انتخابات ۲۸ خرداد به صورت آبرومندانه برگزار خواهد شد، فرمودند: به مردم عزیزمان عرض می کنم ،ملّت عزیز ایران! انتخابات در یک روز انجام می گیرد امّا اثر آن در چند سال باقی می ماند. در انتخابات شرکت کنید، انتخابات را متعلّق به خودتان بدانید -که متعلّق به شما است- و از خدا کمک بخواهید، هدایت بخواهید که شما را هدایت کند به آنچه درست و حق است و بروید پای صندوق رأی و به کسی که شایسته است رأی بدهید. به حرف این کسانی که ترویج می کنند -چه از داخل، چه از خارج- که «فایدهای ندارد، ما نمیرویم پای صندوق، نروید» اعتنا نکنید؛ اینها دلسوز مردم نیستند. اگر اسم مردم را هم میآورند، بیخود میآورند، دروغ می گویند، دلسوز مردم نیستند. کسی که دلسوز مردم است، مردم را از رفتن پای صندوق انتخابات منع نمی کند.
مردم در شرایط فعلی که کشور برای مدیریت مشکلات نیازمند دولت قوی و توانمند است باید در انتخابات شرکت کرده و با عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری بهترین فرد را برای اداره کشور انتخاب کنند وگرنه رای ندادن به معنی عدم توجه به مسوولیت پذیری در قبال اداره کشور و مسایل مرتبط با آحاد جامعه است. در گفتگو با دکتر «محمد مهدی اسماعیلی» استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران پیامدهای کاهش مشارکت مردم را مورد بررسی قرار دادیم.
مردم حق رای دادن خود را کنار نگذارند
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که چه ضرورتی به مشارکت حداکثری مردم و حضور اکثریت مردم در انتخابات است، گفت: رای دادن حق تک تک افراد و شهروندان یک جامعه است.در واقع مردم در عصر دولت های مردم سالار حق دارند که سرنوشت خود، سرنوشت جامعه خود و اینکه چه کسانی و براساس چه سیاست های بر آن ها حکومت کنند را تعیین کنند بنابراین مردم در اداره کشور حق دارند و این حق داشتن در رای دادن متجلی میشود.
وی با بیان اینکه رای ندادن باعث میشود مردم ضرر کنند، تصریح کرد: عدم شرکت در انتخاب در مرتبه اول به معنی کنار گذاشتن حق دخالت در سرنوشت خود است. در مرحله بعدی این رویکرد باعث می شود که فردی با رای حداقلی انتخاب شود که چنین فردی توان مدیریت مشکلات کشور را نخواهد داشت. همین امر هم باز باعث آسیب دیدن مردم خواهد شد. یعنی مشکلات نه تنها کمتر نخواهد شد بلکه بیشتر هم خواهد شد. بنابراین رای ندادن اثر مفیدی برای مردم نخواهد داشت.
بیشترین سود از مشارکت حداقلی را دشمن می برد
وی با اشاره به تبلیغات دشمنان برای تحریم انتخابات گفت: در همین هفته های اخیر شاهد هستیم که دشمن بیشترین تبلیغات را در زمینه تحریم انتخابات انجام داده است و تلاش میکند نشان دهد که مردم با نظام قهر هستند.اگر خدای ناکرده این اتفاق بیفتد بدون تردید دشمن نسبت به کشور و انقلاب جری تر خواهد شد و این امر ممکن است باعث مشکلات حادی برای کشور شود.
تشکیل دولت قدرتمند بدون مشارکت حداکثری مردم امکان پذیر نیست
این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به مشکلات مردم و گلایه هایی که وجود دارد، گفت: همه مسوولان کشور از مشکلات مردم اطلاع دارند و کسی نسبت به مشکلات مردم بی اعتنا نیست. اما مردم بدانند برای حل این مشکلات باید رای بدهند و تلاش کنند که دولت قدرتمند و توانمندی تشکیل شود. در این صورت احتمال اینکه مشکلات کاهش پیدا کند بیشتر از حالتی است که دولتی با رای حداقلی سرکاربیاید.
وی ادامه داد: در بین افراد تایید صلاحیت شده، بدون تردید کاندیدا های توانمندی وجود دارد که میتوانند رای و نظر مردم را به سمت خود جلب کنند. با برگزاری مناظرات و افزایش تبلیغات انتخاباتی و آشنا شدن مردم با برنامه های داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نرخ مشارکت در انتخابات افزایش پیدا خواهد کرد و دشمن همانند مقاطع گذشته در تلاش خود برای کم رونق کردن انتخابات موفق نخواهد شد.
نظر شما