خیران برای توسعه ورزش‌های پهلوانی یزد همکاری کنند

یزد - ایرنا- دبیر هیات ورزش‌های پهلوانی و باستانی استان یزد گفت: برای توسعه زیرساخت، تهیه امکانات و انجام امور فرهنگی در این مراکز فرهنگی ورزشی خیران بیش از گذشته همکاری کنند.

محمدهاشم روغنی روز دوشنبه به مناسبت هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای ( دوم الی هشتم خرداد) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:  همراهی خیران با کمک‌های مادی و معنوی در کنار همکاری دولت موجب توسعه این ورزش ملی و دینی در استان می‌شود.

وی با قدردانی از اقدام‌های گذشته و همراهی مردم و خیران با این هیات ادامه داد: برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و عمرانی و رفع برخی نیازهای به بودجه و همکاری بیشتر مردم علاقه‌مند به ورزش و پیگیری مسوولان بیش از گذشته در ارتقای ای ورزش احساس می‌شود.

این فعال وزشی اظهار کرد: هم‌اکنون در سطح استان ۱۰۹ زورخانه وجود دارد که از این تعداد حدود ۷۰ درصد در مرکز  استان و بقیه در سایر شهرها وجود دارد که سالانه بر حسب ضرورت و شرایط فعالیت‌های فرهنگی خود را با حضور مردم و باستانی‌کاران انجام می‌دهند.

روغنی با بیان اینکه حدود سه هزار و ۵۰۰ باستانی‌کار در استان وجود دارد یادآور شد: از این تعداد تاکنون ۲ هزار و ۸۰۰ نفر زیر پوشش بیمه ورزشی قرار گرفته‌اند و تا پایان امسال چهار زورخانه جدید در استان با همکاری خیران و مسوولان راه اندازی می‌شود.

وی، مهمترین برنامه‌های بزرگداشت هفته ترویج فرهنگ پهلوانی را شامل غبارروبی و عطرافشانی قبور مطهر شهدا، دیدار با خانواده معظم شهدای باستانی کار، اجرای مراسم ویژه ورزش زورخانه‌ای بر سر قبور شهدای گمنام و مجتمع شهید عاصی زاده با حضور آحاد مردم در فضای باز ، اختتامیه هفته ترویج، مراسم از سپاس از پهلوانان و ایثار گران عرصه سلامت و بهداشت و سرکشی و بازدید از خانه سالمندان نشاط مهریز و اجرای مراسم زورخانه‌ای و اهدا گل به مدد جویان ذکر کرد.  

ورزش پهلوانی یا باستانی که تلفیقی از فرهنگ و سنن ایرانی و اسلامی است نقش مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد و این فضاهای فرهنگی و ورزشی علاوه بر کمک‌های دولتی به حمایت افراد خیر و علاقه مندان به توسعه ورزش باستانی در استان نیاز دارد.

ورزش باستانی یزد از لحاظ جایگاه ملی بعد از کردستان و خراسان رضوی در مکان سوم قرار دارد که برای جذب مخاطب و گسترش آن بیش از همه به فرهنگ سازی، تأمین زیرساخت‌ها و برنامه ریزی نیاز است.

این رشته که همراه با ارزش‌های معنوی است، نقش مهمی در جذب نوجوانان و جوانان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و در مقابله با جنگ نرم دشمنان دارد با توسعه این رشته باید فعالیت‌های بیشتری برای جذب جوانان و نوجوانان انجام شود.

توسعه ورزش پهلوانی نیاز به فعالیت‌های فرهنگی و اطلاع رسانی بیشتری برای ترغیب حضور قشرهای مختلف مردم در زورخانه‌ها، خصوصاً جوانان در گود زورخانه دارد که تحقق آن حمایت همه جانبه مسئولان و رسانه‌های گروهی استان را می‌طلبد.

ورزش پهلوانی شامل میل گرفتن، پا زدن، سنگ گرفتن، چرخ زدن، میل بازی و شیرین کاری بین پاست.

در یزد کودک چهار ساله تا پیرمرد ۸۰ ساله در این رشته فعالیت دارند و ۷۰ درصد فعالان ورزش‌های پهلوانی استان یزد را جوانان تشکیل می‌دهند.

استان یزد ۴۸ هیأت ورزشی و افزون بر ۶۲ هزار بیمه شده زیر پوشش در رشته‌های مختلف دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha