محمدمهدی رحمتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگر بخش هایی از جامعه احساس کنند که مشارکت، فعالیت و کنشگری سیاسی و اجتماعی تغییری در بهبود وضعیت پیرامونی ندارد، از هر کنشی دلسرد خواهد شد.
وی یکی از مهمترین خلاء سیستم سیاسی کشور را نبود احزاب و تشکل های قدرتمند عنوان کرد و گفت: فعالیت تشکل های سیاسی-اجتماعی به نام احزاب فقط در زمان انتخابات، نمی تواند به معنای فعالیت های حزبی و کارکرد احزاب در معنای واقعی آن باشد.
عضو هیات علمی جامعه شناسی دانشگاه گیلان احزاب را حلقه واسط جامعه و سیستم سیاسی کشور توصیف و تصریح کرد: بدون احزاب خواسته ها ، مطالبات ، نیازمندی ها ، ایده آل ها و آمال جامعه به سیستم سیاسی منتقل نمی شود و سیستم سیاسی نیز در انتقال مسائل خود به مردم با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
رحمتی یکی دیگر از پیامدهای نبود احزاب یا احزاب فعال را مشکلات حوزه گفت و گو ، تبادل افکار و تعامل جامعه با مردم عنوان کرد و گفت: وقتی احزاب و مطبوعات آزاد به عنوان رکن چهارم مردم سالاری و ساماندهی و مدیریت مطالبات مردم فعالیت داشته باشند، شهروندان ناچار نیستند که مطالبات خود را در شکلهای نامتعارف دنبال کنند.
به گفته وی، اگر جریانهای سیاسی فقط در هنگام انتخابات فعالیت داشته باشند، در واقع فعالیت آنها شکلی هژمونیک (تسلط گرا) یا پوپولیستی (عوام فریبانه) به خود می گیرد که عمدتاً با هدف تجمیع بخشی آرای مردم معنا می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه گیلان تایید صلاحیت کاندیداهای جریان های متنوع را در امید آفرینی و انگیزه مردم برای شرکت در انتخابات موثر دانست و افزود: اگر مردم احساس کنند نامزدهای انتخاباتی که در مسیر تحقق مطالبات آنها هستند، رد صلاحیت شده اند، از مشارکت در انتخابات سرخورده خواهند شد.
رحمتی کمرنگ جلوه دادن پیامدهای کاهش مشارکت را یک اشتباه راهبردی دانست و گفت: مشارکت کم در کشورهای پیشرفته را نمی توان با کاهش مشارکت در کشورمان مقایسه کرد چرا که در آن کشورها احزاب فعال هستند و مردم از اطمینان نسبی در مورد پیگیری مسایل جامعه برخوردارند، اما در کشور ما این گونه نیست و عدم مشارکت سیاسی به این شکل، به نوعی پیام اعتراضی است که در صورت عدم توجه در بلند مدت، اثرات سوء آن فارغ از اثرات منفی در عرصه بین الملل و در داخل کشور، به اشکال مختلف بروز و ظهور می کند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی ۲۸ خرداد امسال همزمان با سراسر کشور برگزار میشود. گیلان حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما