۴ خرداد ۱۴۰۰، ۹:۰۳
کد خبرنگار: 2743
کد خبر: 84341991
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استقبال مردم سلسله از واکسیناسیون کرونا مطلوب نیست

خرم‌آباد - ایرنا - سرپرست شبکه بهداشت و درمان سلسله گفت: استقبال مردم این شهرستان از طرح واکسیناسیون کرونا به دلیل باورهای غلط مطلوب نیست.

دکتر کرم حسین حسنوند روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه استقبال مردم سلسله از واکسن کرونا کمتر از انتظار است اظهار داشت: دلیل احتمالی این امر، باورهای غلط مبنی بر بی فایده و بی اثر بودن واکسن و یا عوارض آن است.

وی افزود: این باورها اشتباه و صد در صد غلط است چراکه به گفته سازمان بهداشت جهانی بهترین واکسن در دسترس ترین واکسن و بدترین کار ممکن در شرایط ‌پاندومی کرونا امتناع از این کار است.

دکتر حسنوند ادامه داد: اگر پر عارضه ترین نوع واکسن را کل ۶۰ میلیون جمعیت هدف کشور تزریق کنند کمتر از ۱۵ نفر احتمال مرگ وجود دارد در حالیکه اکنون روزانه صدها نفر از شهروندان ایرانی طی یک شبانه روز جان خود را بر اثر کرونا از دست می دهند.

وی بیان کرد: بر اساس اطلاعات منابع علمی، اگر واکسن به چهار میلیون نفر تزریق شود احتمال مرگ یک نفر بر اثر لخته شدن خون وجود دارد، اما اکنون ده ها نفر در روز بر اثر سکته قلبی یا مغزی ناشی از لخته شدن و ترومبوز ناشی از ویروس کرونا در کشور فوت می شوند و اطلاعی از این علت ندارند.

وی افزود: همچنین کرونا باعث تحریک سیستم ایمنی، فعال شدن و از کنترل خارج شدن غدد سرطانی و مرگ بیماران می شود.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان سلسله تصریح کرد: واکسن‌هایی که امروزه در ایران تزریق می شود تقریبا هیچ عارضه خطرناکی ندارد و ممکن است روزهای اول و دوم کمی سر درد، تب و درد عضلانی ایجاد کند که کاملا طبیعی است.

دکتر حسنوند ادامه داد: باور غلط دیگر این است برخی افرادی که پیش از این به کرونا مبتلا شده اند خود را ایمن می دانند و رغبتی نسبت به تزریق واکسن ندارند.

وی افزود: پس از بهبودی بیماران مبتلا به کرونا، تنها چند ماه بدن در برابر ابتلای دوباره به ویروس مقاوم است و از طرفی معلوم نیست سیستم ایمنی فرد در زمان ابتلای مجدد در شرایط مناسبی باشد، چراکه اضطراب، تغذیه نامناسب، خستگی یا کم خوابی می‌تواند بدن فرد را ضعیف کند و ابتلای دوم خطرناک‌تر باشد.

وی با اشاره به تزریق حدود ۲ هزار دوز واکسن برای کادر بهداشت و درمان و جامعه هدف در سلسله خاطرنشان کرد: از شهروندان انتظار می رود به دور از باورهای غلط، برای تزریق این واکسن و حفظ سلامت خود به مراکز مشخص شده مراجعه کنند.

دکتر حسنوند گفت: شهروندان می توانند برای تزریق واکسن به مرکز واکسیناسیون شهید مرادی روبروی اورژانس ۱۱۵ و مرکز واکسیناسیون فیروزآباد واقع در مرکز خدمات جامع سلامت فیروزآباد مراجعه نمایند.

۷۵ هزار و ۵۰۰ دوز واکسن کرونا تاکنون به  لرستان وارد و مرحله نخست تزریق شامل کادر بهداشت و درمان، سالمندان، بیماران خاص و سرطانی، کارکنان نظام پزشکی و پاکبانان شهرداری انجام شده است.

تزریق واکسن مرحله اول گروه سنی ۸۰ سال به بالا علیه کرونا نیز هفته گذشته تمام شد و هم اکنون گروه سنی ۷۵ تا ۸۰ ساله و جاماندگان مرحله اول در حال واکسیناسیون هستند.

شهرستان سلسله حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha