به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، پلاکاردهای تبلیغاتی سه نامزد احراز صلاحیت شده در همه نقاط شهر به چشم می خورد و تصاویر بسیار بزرگ نامزدها در خیابان های اصلی، میادین و نقاط پر رفت و آمد و درجاهای دیگر به میزان بسیار زیاد مشاهده می شود.
نوع تبلیغات انتخاباتی در سوریه کمی متفاوت از جاهای دیگر است، جدا از تبلیغات نامزدها و طرفدارانشان در فضای مجازی، بیشتر تبلیغات انتخاباتی مربوط به تصاویر بسیار بزرگ و بیلبوردها است و هر یک از نامزدها شعارهای خاصی در این پلاکاردها نوشته که این شعارها صرف نظر از عکس نامزد، آن را از تبلیغات دیگر نامزدها متمایز می کند و این نشان می دهد جدا از برخی برنامه های مشترک، نامزدها دغدغه های خاص خود را نیز دارند و سعی می کنند با این شعارها و معرفی برنامه هایشان شمار بیشتری از مردم را متقاعد کنند تا به آن ها و نه به نامزدهای دیگر رای دهند.
تبلیغات در کاغدهای قطع کوچک کمتر مشاهده می شود و عموما نامزدها برنامه های خود را در یک صفحه A۴ چاپ کرده و در ستادهای خود به مراجعان می دهند اما اثری از این کاغذها در کف خیابان ها و بر دیوارها مشاهده نمی شود. نکته مهم دیگری که در خصوص این تبلیغات مشاهده می شود این است که زیر بسیاری از پلاکاردهای تبلیغاتی برای نامزدها، نام کسی که آن پلاکارد را سفارش داده یا نام شرکت سفارش دهنده که هزینه آن را پرداخت کرده است، نوشته شده است که این مشخص می کند در هر محله هر کس یا هرخانواده ای طرفدار چه کسی است.
طرفداران نامزدها برای اعلام حمایت از نامزدهای خود کاروان های خودرویی نیز به راه می اندازند و تصاویر نامزدهای مورد علاقه خود را بر شیشه های خودروهایشان می چسبانند اما موردی از درگیری میان طرفداران نامزدها گزارش یا دیده نشده است.
بشار اسد، محمود مرعی و عبدالله سلوم عبدالله سه نامزد احراز صلاحیت شده هستند و رقابت در این انتخابات بین آن ها جریان دارد.هر یک از نامزدها شانس موفقیت خود را بالا می دانند.
مرعی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت، وی شانس زیادی برای پیروزی در این انتخابات دارد و یکی از مهم ترین برنامه هایش در کنار تلاش برای حفظ یکپارچگی مردمی و ارضی سوریه، توجه به قشر کم برخوردار و افراد دارای درآمد کم است، او در حالی شانس خود را برای پیروزی در این انتخابات بالا می داند که یکی از رقیبان جدی او بشار اسد رییس جمهوری کنونی سوریه است که از سال ۲۰۰۰تاکنون قدرت را در دست دارد و طرفداران زیادی در میان مردم دارد و نکته قابل توجه نیز این است که بیشترین پلاکاردهای تبلیغاتی که البته گفته می شود باعث و بانی آن مردم و شرکت های مختلف هستند، مربوط به بشار اسد است.
امنیت در سوریه در آستانه انتخابات
یکی از مهم ترین دستاوردهای دولت کنونی، بازگرداندن امنیت به این کشور با کمک محور مقاومت است و این در حالی است که از سال ۲۰۱۱ شمار زیادی از تروریست ها از پنج قاره جهان وارد سوریه شده و بنا بر ادعاهایشان درآن زمان کنترل ۷۵درصد خاک سوریه را به دست گرفته بودند .
به برکت خون شهدای سوریه و نیروهای محور مقاومت بویژه سردار شهید قاسم سلیمانی، امنیت و آرامش این روزها در سوریه کاملا مشهود است و هیچ گونه ناامنی ، انفجار و ترس از حملات تروریستی دست کم در دمشق وجود ندارد ، مردم بصورت کاملا عادی به زندگی خود ادامه می دهند و اثری از ناامنی مشاهده نمی شود اما باید گفت سوری ها در این خصوص قصه های پرغصه زیادی دارند و برای بازگرداندن این امنیت هزینه بسیار زیادی را متحمل شده اند . یاد و خاطرات آن روزهای سخت ناامنی و مشکلات ناشی از آن، همچنان روح و روان بسیاری از سوری ها را می خراشد. محمد ۴۳ ساله دارای مدرک کارشناسی در خصوص روزهای سخت ناامنی به خبرنگار ایرنا گفت، به دلیل شرایط خاص در کشور و وجود ناامنی به مدت ۸ سال در خدمت سربازی بسر برده و شمار زیادی از دوستانش توسط تروریست ها بویژه تک تیراندازهای آن ها به شهادت رسیده اند . وی که پیوسته سیگار پشت سر هم روشن می کرد، گفت، تا قبل از این ناامنی ها دخانیات استعمال نمی کرده اما فشار و بار روانی ناشی از ناامنی باعث شد او به سیگار پناه ببرد تا دست کم مقداری از ناراحتی هایش را در آن روزهای سخت فراموش کند.
مسائل اقتصادی دغدقه اصلی مردم پس از برقرار شدن امنیت
این روزها بسیاری از مردم سوریه به دلیل درگیری های ۱۰ سال گذشته منابع درآمدی خود را از دست داده اند یا خانه ها و سرمایه هایشان طی جنگ از بین رفته است ، مشکلات ناشی از جلوگیری از واردات توسط قدرت های غربی نیز باعث شده است قیمت بسیاری از کالاها افزایش یابد و مردم نتوانند بسیاری از کالاها را خریداری کنند.تروریست ها و تکفیری ها و تندروها از یک سو بر گلوی مردم سوریه فشار وارد کرده اند و حوادث بسیار فجیع و تلخی را در این کشور رقم زده اند و از سوی دیگر برخی کشورهای منطقه ای نیز با سوار شدن بر امواج حوادث سال ۲۰۱۱ میلادی قصد داشتند به آرزوهای خود در سوریه و کشورهای همسایه جامه عمل بپوشانند و اینگونه با سیاست های خود، جنایت های به مراتب بدتری نسبت به تروریست ها با جنگ اقتصادی ضد سوریه و فشار آوردن بر مردم این کشور رقم زده اند. آمریکا و متحدان غربی اش نیز به بهانه های مختلف با راه انداختن جنگ اقتصادی فشار زیادی بر مردم این کشور وارد کرده اند به گونه ای که خرید کالاهای اساسی برای بسیاری از مردم دشوار شده است و نکته قابل توجه این است که همه سوری ها کشورشان را ثروتمند می دانند و اعتقاد دارند اگر فشارهای خارجی و جنگ اقتصادی مدعیان حقوق بشر و مدعیان دوستی با مردم سوریه نباشد، آن ها همه زندگی راحتی خواهند داشت.
این روزها قیمت کالاهای اساسی در سوریه افزایش لجام گسخته ای داشته است به گونه ای که خرید گوشت ، مرغ و حتی نان برای بسیاری از خانواده ها بسیار سخت شده است.حسن ۳۰ ساله و کارمند می گوید، حقوق ماهانه یک کارمند کفاف خرید ۵ مرغ سه کیلویی را هم نمی دهد و به همین دلیل او مجبور است برای تامین هزینه های زندگی خانواده خود دو یا سه جا کار کند و بیشتر مواقع ساعت ۸ صبح از خانه خارج می شود و ساعت ۱۲ نیمه شب به منزل باز می گردد. او تاکید می کند تا پیش از درگیری های سال ۲۰۱۱ مردم سوریه به هیچ عنوان با چنین مشکلات و گرانی مواجه نبودند .بر اثر حملات تروریستی و تعطیل شدن کارخانه ها ، بسیاری از مردم شغل خود را هم از دست داده اند و این روزها با مشکلات بیشتری روبرو هستند.
وقت آن فرارسیده است که مدعیان حقوق بشر و مدعیان دوستی با ملت سوریه دست از روی گلوی مردم بردارند و به بهانه کمک به آن ها این همه مشکل برای مردم ایجاد نکنند.این روزها زبان حال مردم سوریه در خصوص مدعیان دوستی با آن ها این است :مرا به خیر تو امید نیست ، شر مرسان.
نظر شما