نخستین نشست تجاری‌سازی یافته‌های علمی ایران و اتریش برگزار شد

تهران-ایرنا- نخستین نشست تخصصی تجاری‌سازی و انتقال دانش به عنوان یکی از محورهای کلیدی همکاری مشترک بین ایران و اتریش در قالب سومین کارگروه همکاری‌های آکادمیک، تحقیقات و آموزش عالی بین دو کشور برگزار و 17 پروژه همکاری مشترک در این کارگروه ارزیابی شد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی وزارت علوم،  سومین نشست کارگروه همکاری‌های آکادمیک، تحقیقات و آموزش عالی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال اتریش با حضور  حسین سالارآملی رییس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم و همتای اتریشی وی باربارا ویتگروبر، مدیرکل تحقیقات علمی و روابط بین المللی وزارت آموزش، علوم و تحقیقات فدرال اتریش، به عنوان روسای دو هیات ایرانی و اتریشی، رییس دانشگاه خوارزمی به عنوان مرجع ملی همکاری‌های علمی و تعاملات بین‌المللی با جمهوری فدرال اتریش، وزارت بهداشت، تعدادی از مشاوران نهادهای ذیربط و تنی چند از محققان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های دو کشور برگزار شد.
سالار آملی در این نشست گفت: با حضور آقای کالیچه، مدیرکل اجرایی آژانس بین المللی آموزش و بین المللی‌سازی فدرال اتریش (OeAD) در این نشست؛ ۱۷ پروژه پژوهشی مشترک که توسط محققان ایرانی در قالب برنامه IMPULSE ایران و اتریش از سال ۲۰۱۶ تا کنون در حال اجراست، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: آمادگی کشورمان در مورد برگزاری یک کارگاه مجازی در زمینه تجاری‌سازی پژوهش و انتقال دانش به عنوان بستری برای تبادل اطلاعات و ارتباط بین متخصصان ایرانی و اتریشی تا قبل از پایان سال ۲۰۲۲ به طرف اتریشی اعلام شد.
رییس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم افزود: در این نشست دو تن از پژوهشگران موفق طرح‌های پژوهشی دو کشور از دانشگاه اینسبروگ با موضوع: مطالعه عملکرد کاتالیزورهای پروسکایت در کاهش همزمان NO ، CO و VOC - رویکرد کاتالیزور اگزوز " و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با موضوع جنبه‌های کوانتمی فیزیک سیاه چاله ها، گزارشی از وضعیت همکاری و اجرای پروژه‌های خود ارائه دادند.
سالار آملی ادامه داد: همچنین، گزارشی از شیوه‌ها و فرآیندهایی که در اجرای برنامه موفق همکاری‌های پژوهشی IMPULSE از سوی دو کشور به کار گرفته شده است، توسط نمایندگان ایرانی و اتریشی ارائه شد تا بر همین اساس، تداوم و اجرای مرحله آتی همکاری‌های پژوهشی مورد ارزیابی قرار گرفته و طرح مدیریت و اجرای آن در همکاری‌های بین‌المللی پژوهشی از سوی دو کشور ترسیم شود.
وی اظهار داشت: بر اساس برنامه جدید همکاری مشترک ایران و اتریش: IMPULSE Iran-Austria، زمینه همکاری‌های مشترک پژوهشی بین دو کشور و آغاز انجام پروژه‌های مشترک، تعیین شد. IMPULSE سندی است که بر اساس آن، علاقه‌مندی دو کشور، در زمینه بهبود تبادل دانش در سطح بین المللی و تقویت وجهه بین المللی موسسات تحقیقاتی همکار ایران و اتریش برای انجام پژوهش‌های مشترک ، برنامه ریزی شد.
وی همچنین بیان داشت: در قالب این برنامه پژوهشی مشترک، فراخوان حمایت از پروژه‌های مشترک تحقیقاتی بین دو کشور، در چارچوب برنامه نقشه راه همکاری ایران و اتریش، با تعیین اولویت‌های مشخص شده در ۸ زمینه پژوهشی منتشر شد که پس از دریافت طرح‌های پژوهشی محققان ، به صورت همزمان ارزیابی و ۱۷ پروژه مشترک در کمیته انتخاب با حضور هیات عالی رتبه ایرانی و با مسئولیت هاینز فیشر، رئیس جمهوری سابق جمهوری اتریش در وین، به تصویب رسید.

این گزارش عنوان می کند که به همت مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم و با حضور مشترک جعفر قیصری، رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و همتای اتریشی وی، دنیلا کوپریوا اورباس، مرجع ارتباط ملی و سرپرست واحد انتقال دانش و حقوق مالکیت معنوی در وزارت آموزش، علوم و تحقیقات فدرال اتریش نیز امروز تشکیل شد.
رییس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، در این نشست تاکید کرد: ایجاد فرصت‌های جدید همکاری شرکت‌های صنعتی، تجاری و فناور، شرکت‌ها و صنایع دانش بنیان با همتایان اتریشی به ویژه، فعالیت اقتصادی این شرکت‌ها از مواردی است که امیدواریم صورت پذیرد.
قیصری ضمن تاکید بر ضرورت شناخت چالش‌های موجود بر سر راه تجاری‌سازی و مشکلات ناشی از تحریم‌ها گفت: اعتقاد دارم شرکت‌های تجاری و صنایع نوپا و کوچک دانش بنیان باید مسیرهای ابتکاری برای تبادل فناوری و تجارت محصولات خود به کار گیرند.
وی بر لزوم شناسایی نقاط ضعف، و مسیرهای همکاری تاکید کرده، و آمادگی مجموعه پارک‌های علم و فناوری کشور را برای برگزاری یک کارگاه مجازی در زمینه تجاری‌سازی پژوهش و انتقال دانش به عنوان بستری برای تبادل اطلاعات و ارتباط بین متخصصان ایرانی و اتریشی تا قبل از پایان سال ۲۰۲۲ به طرف اتریشی اعلام کرد.
 بر اساس سند نقشه راه همکاری‌های بین دو کشور مقرر شده بود کارگاه مزبور به صورت بازدید تحقیقاتی در سال‌های گذشته از طرف اتریش برنامه‌ریزی و انجام شود که به دلیل شیوع بیماری همه‌گیر کرونا، برگزاری آن به صورت کارگاه مجازی امکان پذیر خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha