به گزارش ایرنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در سخنانی در این نشست که با حضور قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گفت: اصناف، در کنترل قیمتها، جذب سرمایه، تولید ملی و رونق اقتصادی نقش مستقیم و اثرگذاری دارند.
حمید رضا ایزدی با اشاره به صدور افزون بر ۱۶۰ هزار پروانه کسب در صنوف مختلف در این استان افزود: فعالیت این تعداد واحد صنفی زمینه ساز ایجاد فرصتهای شغلی قابل توجهی در استان شده است.
وی، تامین اقلام ضروری و مورد نیاز مردم و توزیع آن در بازار را امری ضروری دانست و تصریح کرد: اصناف همچنین نقش مهمی در تحقق شعار سال به ویژه در حوزه تولید و اشتغال دارند و از این رو لازم است که نقش و جایگاه این قشر سخت کوش و اثرگذار به خوبی حفظ شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: متداول ترین و قدیمی ترین روش در فروش کالا، پخش و توزیع مواد غذایی از طریق عمده فروشان است و عمده فروشان حجم بالایی از کالاها و محصولات را خریداری کرده و با روشهای علمی و عملی آن را از طریق خرده فروشان به دست مصرف کنندگان میرسانند.
کرونا موجب ورشکستگی بسیاری از خرده فروشان شد
رئیس اتاق اصناف استان فارس هم، با بیان اینکه کرونا موجب ورشکستگی بسیاری از واحدهای خرده فروشی در استان شد گفت: فقط پنج درصد اصناف توانستند خودشان را با شرایط کرونا تطبیق دهند و ادامه فعالیت دهند و ۹۵ درصد آنها گرفتار کرونا شدند که این مساله موجب وارد آمدن خسارت و ورشکستگی تعداد زیادی از خردهفروشان شد.
سید محمود هاشمی افزود: حدود ۳۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور و استان فارس میگذرد و طی این مدت اصناف با سختیهای بسیار مواجه بودند و فشارهای زیادی را متحمل شدند.
او ادامه داد: بخش تولید در این دوران تعطیل نبود و تسهیلات هم دریافت کرد اما اصناف نه تنها تعطیل بودند بلکه تسهیلات هم دریافت نکردند و هر آنچه که از پرداخت تسهیلات به اصناف گفته شد در حد حرف باقی ماند.
مدیریت بازار به بازار واگذار شود
رئیس اتاق اصناف استان فارس، خواستار تدوین قانون جهت جلوگیری از موازیکاری صنفی در کشور شد و گفت: چرا برخی دیگر نهادها به حوزه کسب و کار اصناف ورود میکنند.
هاشمی گفت: این مساله سبب شد که هماینک هشت برابر نیاز کشور تراکم و تعدد اصناف را داشته باشیم که این مساله بر درآمدزایی اصناف تاثیر منفی میگذارد.
وی، خواستار واگذاری مدیریت بازار به خود بازار شد و گفت: دولت با تصدیگری بر بازار در واقع رقابت را از بازار گرفته و رقابت منفی ایجاد شده است که تداوم این روند مشکلی را حل نخواهد کرد.
بخش توزیع باید در معاملات خرد و کلان اقتصادی دیده شود
رئیس اتحادیه توزیعکنندگان مواد غذایی و بهداشتی و خشکبار شیراز نیز گفت: بخش توزیع به عنوان یکی از بالهای اصلی بخش تولید است که باید در معادلات خرد و کلان اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
عبدالله رزاقمنش افزود: واقعیت این است که تولیدکننده زمانی میتواند سهم مناسب از بازار را کسب کند که توزیعکننده به طور کامل از او پشتیبانی کند.
وی ادامه داد: انتظار داریم مسئولان اجرایی و دست اندرکاران حوزههای اقتصادی کشور، توزیعکنندگان و بنکداران را به چشم یک واسطه یا دلال نبینند، بلکه به این قشر به عنوان بخشی از چرخه اقتصادی کشور نگاه کنند که افزون بر هشت هزار قلم کالای داخلی و خارجی را تهیه میکند و به دست مصرفکننده میرساند.
او اظهار داشت: توزیع کنندگان با برخورداری از سه میلیون واحد صنفی در کشور و گردش مالی بسیار بالا، میتوانند به عنوان یک ظرفیت قابل توجه در حوزه سرمایهگذاری، اشتغالزایی و تامین مایحتاج عمومی دیده شوند.
نظر شما