مهر تایید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت ارایه برنامه اقتصادی توسط نامزدها

استان ها - ایرنا -مدت هاست برخی مشکلات اقتصادی را مشکل اصلی کشور نمی دانند؛ از طرفی، بسیاری از کارشناسان و مردم از دغدغه و مشکلات اقتصادی می‌گویند و اینکه چقدر مهم است، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای رفع آن برنامه‌ای عملیاتی داشته باشد که امروز رهبر معطم انقلاب بر آن مهر تایید زدند.

ایشان در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسائل سیاسی و فرهنگی را با اهمیت خواندند اما افزودند: اکنون مساله فوری و اصلی کشور، اقتصاد است و نامزدها باید برنامه ها و راه حل های خود برای حل مشکلات اقتصادی را به مردم ارائه و آنها را قانع کنند که توانایی حل مشکلات اقتصادی را دارند.

رهبر انقلاب اسلامی اضافه کردند: من معتقدم میزان مشارکت مردم ارتباطی با این اسم یا آن اسم ندارد بلکه مردم به‌دنبال فردی هستند که دارای مدیریت و اراده قوی و کارآمدی بالا برای حل مشکلات کشور باشد.

ایشان ادامه دادند: برای مردم هم مهم نیست که این فرد چه عنوانی دارد و یا از چه جناحی است، البته شاید این موضوع برای گروههای سیاسی مهم باشد ولی برای عامه اینگونه نیست. مهم این است که نامزدها مردم را اقناع کنند که مشکلات جامعه را می شناسند، مدیر و مدبر و با صداقت هستند و توانایی اداره کشور را دارند. در این صورت به لطف خدا مردم با مشارکت بالا در پای صندوق های رأی حاضر خواهند شد.

ایشان با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه نامزدها باید در مناظرات دیدگاههای خود را درباره فضای‌مجازی و سیاست خارجی اعلام کنند، تأکید کردند: اینها جزء مسائل مردم نیست. مسئله مردم «بیکاری جوانان، معیشت طبقات ضعیف و مافیای واردات» است که کمر تولید را می‌شکند و جوانان مبتکر و با انگیزه را مأیوس و کشاورزان زحمتکش را بیچاره می‌کند.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه باید کسی مسئول قوه مجریه شود که این مسائل و مشکلات اصلی مردم را بداند و بتواند آنها را حل کند، گفتند: در چنین صورتی، کشور به معنی واقعی کلمه سعادتمند خواهد شد.

مهر تایید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت ارایه برنامه اقتصادی توسط نامزدها

با توجه به فرمایشات رهبری ، به نظر نمی رسد کسی بر مشکلات اقتصادی مردم شک کند. اگر دقت کنید یا تحلیل محتوایی ساده در مصاحبه ها و گزارش های ایرنا طی روزهای اخیر داشته باشید متوجه می شوید که بیشتر مصاحبه شونده ها - که البته مهم نیست از چه جناح و حزب و گرایشی باشند - به مشکلات اقتصادی و داشتن برنامه توسط کاندیداها تاکید داشته اند. امروز هم در کنار برخی مباحث دیگر از جمله مباحث تبلیغات در فضای مجازی ، باز هم کفه برنامه محوری کاندیداها، سنگین بود.

به عنوان مثال ، اسدالله ویسی، مدیر فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور کردستان گفت: برنامه‌محوری داوطلبان ریاست جمهوری و ترسیم چشم‌انداز توسعه کشور برای جلب مشارکت حداکثری ضروری است.

رضا کاظمی ، رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در کاشان می گفت: مردم گزینه اصلح را با توجه به شاخصه‌های تراز انقلاب و فرامین رهبر معظم انقلاب از جمله جوانی، خوش‌فکر بودن و نترس بودن انتخاب کنند.

وی توصیه‌های رهبر معظم انقلاب و ویژگی‌های مورد نظر مقام عظمای ولایت را فصل‌الخطاب دانست و اظهار داشت: باید کلام رهبری فرزانه را مبنای کار خود قرار داد که تاکنون با هوشمندی، روشنگری، بصیرت‌افزایی و رمزگشایی از نقشه‌ها و توطئه‌های مستمر دشمنان داخلی و خارجی مردم و کشور را در مسیر صحیح آن هدایت کرده است.

از نظر رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در کاشان به نامزدی می توان رای داد که درد نظام را درک و ناملایمات را مشاهده کرده باشد .

محمدعلی گندمی، رییس خانه احزاب خراسان رضوی هم امروز می گفت: ارایه صادقانه برنامه ها و راهکارهای تحقق‌پذیر برای حل مشکلات جامعه از سوی نامزدهای انتخاباتی، می‌تواند به افزایش مشارکت مردم در انتخابات کمک شایانی کند.

به گفته گندمی، افرادی که فاقد تخصص، آورده شخصی و بزرگ‌منشی هستند، به تبلیغات دور از انتظار، دادن وعده های پوچ و غیرقابل تحقق دست می زنند، در حالی که دادن وعده های پوچ و توخالی به اعتماد مردم لطمه می زند.

وی بیان کرد: بی تردید یکی از مقدمات مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو، ارایه صادقانه برنامه ها از سوی نامزدهای انتخاباتی است، زیرا مردم به سبب تحریم ها با مشکلات معیشتی متعددی دست و پنجه نرم می کنند و شاید انگیزه بالایی برای مشارکت در انتخابات نداشته باشند، لذا دادن شعارهای عوام‌فریبانه تنها می تواند به یاس مردم از شرکت در انتخابات بینجامد.

 نگاه وسیع به انسانیت و بدون تبعیض

و اما نکته ای که در کنار داشتن برنامه عملیاتی کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰مهم است چیزی است که از زبان مولوی سید عبدالصمد ساداتی ، امام جمعه اهل سنت سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان شنیده شد. او از "فرد اصلح" سخن به میان آورد.

از نظر ساداتی،  فرد اصلح آن است که دلسوز کشور و مردم باشد و تنها به اطرافش متمرکز نبوده و دید وسیع نسبت به موضوعات و مسائل مختلف باشد.

او ادامه داد: فرد اصلح باید نظرش وابسته به نظر مردم، ملت و تمام جهان و نسبت به موضوع انسانیت توجه لازم  و نگاه واسع داشته باشد و قائل به تبعیض در میان افراد مختلف جامعه نبوده و با تعهد کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران پیشرفت همه‌جانبه را محقق کند.

وی تاکید کرد: در انتخاب فرد اصلح همگان باید به فکر پیشرفت و رسیدن به اهداف و برنامه‌های کشور  و فردگرایی نباید حاکم باشد بلکه نگاه گروهی و فراجناحی باید مسلط بر تمام موضوعات قرار گیرد.  

مهر تایید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت ارایه برنامه اقتصادی توسط نامزدها

شروع تخلف انتخاباتی از جایی که هنوز آغاز نشده است

از فرد اصلح و داشتن برنامه انتخاباتی کاندیداها که بگذریم به تبلیغات زودهنگام کاندیداهای انتخابات شوراهای اسلامی بویژه در فضای مجازی می رسیم که امروز شمار قابل توجهی از اخبار استان ها در ایرنا بدان اختصاص یافته بود.

امیرکشاوری ، رییس دادگستری سردشت ، یکی از جرایم اصلی و مهم در انتخابات را تبلیغات زودهنگام نامزدها بیان و تاکید کرد که دستگاه قضا ضمن رصد کامل فضای این شهرستان با جرایم و متخلفان با قاطعیت برخورد می‌کند.

او البته این نکته را هم خاطرنشان کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت های ایجاد شده برای تجمعات،فضای مجازی برای انتخابات این دوره مهمترین بستر برای تبلیغات نامزدهاست. ضمن اینکه دستگاه قضایی برای سلامت انتخابات و پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات انتخاباتی با تمام توان تلاش می‌کند و در هماهنگی با سایر دستگاه‌های مسوول با هرگونه فعالیت‌های انتخاباتی زودتر از موعد اعم از تبلیغات در فضای مجازی و محیطی، قاطعانه و مطابق با قانون برخورد خواهد کرد.

تبلیغات انتخابات شوراهای اسلامی در واقع یک هفته قبل از انتخابات است. اما گویا سه هفته به انتخابات مانده به ویژه در فضای مجازی، عده ای زودتر ازموعد شروع کرده اند. سوال اینجاست وقتی نامزد انتخاباتی زودتر ازموعد برای خود تبلیغ می کند چه پیامدی دارد؟

رسول سعادت‌نیا، وکیل و کارشناس حقوقی در بوشهر می گفت: دست زدن به جرم و تخلف برای رسیدن به منصب و جایگاهی که باید در زیر فشارهای سنگین خرد و کلان به بهبود اوضاع بیاندیشد و برای مدیریت همه جانبه روستا، شهر یا کشور برنامه و لایحه طرح کند، در خود یک تناقض نامفهوم دارد و تحلیل آن با پیش فرض‌هایی که بیشتر رفتارهای مجرمانه را توجیه می‌کند، نتیجه‌ای تلخ به دنبال دارد که اگر از سوی عموم مردم اینگونه تبیین شود، سبب بی اعتمادی اجتماعی و به دنبال آن عدم مشارکت انتخاباتی می‌شود.

 به بیان رسول سعادت‌نیا، وکیل و کارشناس حقوقی در بوشهر، در یک دسته‌بندی کلی می‌توان تخلفات  و جرائم  انتخاباتی را به سه مقطع قبل ، حین و بعد از انتخابات تقسیم کرد. به عبارتی گروهی از تخلفات به قبل از برگزاری انتخابات برمی‌گردد که تبلیغات زود هنگام از مصادیق آن است، گروهی به زمان برگزاری انتخابات معطوف است مانند راه‌اندازی کارناوال تبلیغاتی و سد معبرها و ایجاد مزاحمت و سر و صدا برای شهروندان و گروهی نیز پس از برگزاری انتخابات صورت می گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، خبرها از بوشهر حاکی است شماری از نامزدهای انتخابات شوراها دراستان بوشهر به تبلیغات پیش از موعد رو آورده اند.

قانون ممنوعیت تبلیغات خارج از مهلت قانونی تعیین شده در ماده ۶۱ آئین نامه اجرایی قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به صراحت بیان شده است و بر این اساس مدت زمان تبلیغات برای نامزدهای انتخاباتی یکسان است؛ مهلت قانونی داوطلبان شوراهای شهر و روستا هشت روز پیش از رای گیری آغاز می‌شود و تا ۲۴ ساعت مانده به آن ادامه دارد.

اما برخی از داوطلبان کرسی‌های خدمت‌گزاری به شهر و روستا در بوشهر که در مرحله نخست، ابلاغ تایید صلاحیت خود را دریافت کرده‌اند، دست نگه نمی‌دارند تا فهرست رقبا تکمیل و منتشر شود و برای معرفی خود دست به کار می‌شوند.

گزارش‌های مردمی و مشاهده و تجربه خبرنگاران ایرنا نشان می‌دهد که انتشار محموله‌های متنی، صوتی و تصویری که حاوی معرفی و تبلیغ برای یکی از داوطلبان است یا تشکیل گروه‌های مجازی با هدف میتینگ تبلیغاتی از هم اکنون که ۲ هفته به آغاز مهلت تبلیغات شوراهای شهر و روستا مانده است، دیده می‌شود.

فاطمه حسینی یکی از شهروندان بوشهر است که به خبرنگار ایرنا گفت: در یک هفته اخیر چند پوستر تبلیغاتی نامزدهای تایید صلاحیت شده را در گروه‌های واتس آپی یا به عنوان تصویر پروفایل نزدیکان آنها دیده‌ام.

مشاهده خبرنگار ایرنایی نیز حاکی از انتشار متن‌هایی در معرفی، برنامه‌ها و یا رزومه داوطلبان در گروه‌های اجتماعی مختلف است. هرچند میتینگ‌های مجازی به شکل گسترده آن هنوز آغاز نشده است اما بسته‌های متنی و تصویری در حال دست به دست شدن است.

مهر تایید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت ارایه برنامه اقتصادی توسط نامزدها

بد اخلاقی انتخاباتی زیر سایه فضای مجازی

امروز همچنین ایرنا خراسان شمالی گزارشی دیگر در خصوص تبلیغات در فضای مجازی منتشر کرد که عنوان آن "بد اخلاقی انتخاباتی زیر سایه فضای مجازی" بود.

بررسی خبرنگار ایرنا در این گزارش نشان می دهد که این روزها بیشترین هجمه و بداخلاقی انتخاباتی از سوی این شبکه ها متوجه دولت و کارگزاران آن در داخل استان است و انتقاد از عملکرد شوراها و شهرداری ها کمترین سهم را در این حوزه دارند که این رویه می تواند کاهش مشارکت مردم را در پای صندوق رای به دنبال داشته باشد.
در این گزارش می خوانیم: اگرچه تا پیش از برگزاری انتخابات دستگاههای نظارتی نسبت به برخورد با تخلفات انتخاباتی به خصوص تخریب،تهمت و افترا و سیاه نمایی هشدارهایی می دهند،ولی تجربه چندین دوره قبلی انتخابات نشان می دهد که با پایان  این رویداد مهم سیاسی برخوردها نیز یا به طور کامل فراموش می شود و یا آنقدر سبک و خنثی است که بازدارندگی به دنبال ندارد.

تبلیغات در فضای مجازی در بجنورد هم ، همچون جاهای دیگر کشور به دلیل همه گیر ویروس کرونا ، جای خود را در بین مردم باز کرده است و به گزارش خبرنگار ایرنا ، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به کانال های ارتباطی محبوب برای نامزدهای انتخاباتی در این دوره مبدل شدند.

صرف نظر از این که مخالف ترین نامزدهای انتخاباتی و حتی گروههای سیاسی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در این دوره از سر ناچاری برای تبلیغات انتخاباتی از این کانال های ارتباطی استفاده می کنند، ولی ضعف نظارتی ناشی از تعدد این  شبکه ها و فضاهای مجازی باعث شده است تا ذهن مخاطبان مورد اماج بدترین بداخلاقی های  انتخاباتی و تخریب و سیاه نمایی قرار گیرد.
 درست است که به قول اسماعیل کفاشی مسوول سازمان فضای مجازی سراج در خراسان شمالی فضای مجازی به‌دلیل کم هزینه و در دسترس بودن نقش مهمی در افزایش شور انتخاباتی و مشارکت حداکثری دار اما امکان بداخلاقی‌هایی مانند تخریب شخصیت و جنگ رسانه‌ای که در فضای فیزیکی چندان امکانپذیر نیست در فضای مجازی بیشتر فراهم است که بایستی در انتخابات ۱۴۰۰ مراقب چنین رفتارهای ناپسند باشیم.

کفاشی هم مهمترین مشکل تبلیغات انتخاباتی از طریق فضای مجازی را ضعف قانونی برای نظارت اعلام کرد و اظهارداشت : به دلیل ضعف قانونی نظارت بر فضای مجازی ، متاسفانه تخریب و سیاه نمایی در این فضا بیشتر است.

کفاشی گفت: قوانینی که اکنون فضای مجازی را مدیریت می کند قدیمی و ناکارآمد است و از ظرفیت لازم برای کنترل این فضا برخوردار نیست و  "قانون حمایت از مولفان و مصنفان" تخلفات این حوزه را رسیدگی می کند که مشکلات این حوزه را به پلیس فتا گزارش می دهد ، اما دایره این قوانین به حدی کوچک است که  مشکلات و تخلفات این حوزه را به خوبی پوشش نمی دهد.

یک نظر قابل تامل انتخاباتی در مهاباد

از مشکلات اقتصادی و تبلیغات زودهنگام که بگذریم ، امروز شماری از دفاتر و مراکز ایرنا اخباری را در خصوص انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا منتشر کردند که در این میان گزارش دفتر ایرنا در مهاباد قابل تامل است.

در گزارش مهاباد با تیتر "اهمیت انتخابات شوراها و دقت در انتخاب نامزد اصلح از دیدگاه مردم مهاباد" آمده است: با نزدیک شدن به موعد برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، بحث انتخاب افراد شایسته و معیارهای یک انتخاب اصلح در اداره کشور و شهر و روستا امروزه به یکی از بحث های داغ در میان شهروندان مهابادی تبدیل شده است.

شما در این گزارش می خوانید: خاطره تلخی که شهروندان مهابادی از ناکارآمدی و دستگیری تعدادی از اعضای شوراهای اسلامی این شهر در دوره پنجم در اذهان خود دارند، شاید تلنگری باشد که مردم با دقت بیشتری افراد را انتخاب و روانه شوراهای شهر و روستا کنند.   بسیار ضروری است که مردم در انتخاب افراد اصلح و شایسته نهایت دقت را داشته باشند و به دور از تعصبات قومی و قبیله ای و براساس بینش و شناخت دقیقی از نامزدها، بهترین ها را بر کرسی ریاست جمهوری و همین طور شوراها بنشانند تا بهترین سرنوشت برای ملت رقم بخورد.

سیروان محمد اقدم، کارشناس جامعه شناسی گفته است: تجارب و بررسی های انجام شده در مورد فعالیت پنج دوره شوراهای شهر و روستا در مدیریت شهری نشان دهنده این امر است که کارکرد و عملکرد این شوراها تاکنون در حد انتظار نبوده و این نهادهای مردمی نتوانسته اند با تمام توان خود وارد عمل شوند.دستگیری شهرداران و اعضای شورای شهر شهرهای متعدد از جمله مهاباد به اتهام فساد مالی و ارتشا نه‌ تنها منجر به لکه‌دار شدن وجاهت و اعتبار و اعتماد این ساختار خدمت‌رسانی در اذهان عموم مردم شده بلکه هزینه‌ای را نیز در حوزه اعتماد عمومی به نظام وارد کرده است.

او تاکید کرده است: هرچند که روال سازمان‌های نظارتی در بررسی و احراز صلاحیت داوطلبان شوراها خالی از نقص نیست ولی با این وجود عدم احساس مسوولیت شهروندان در انتخاب آگاهانه افراد شایسته و مدبر برای این پارلمان شهری نیز مورد انتقاد است.

این کارشناس معتقد است: یکی از این دلایل این ناتوانی و ناکارآمدی این نهاد شاید انتخاب نادرست و نابجای اعضای شوراهای شهر و روستا از سوی مردم باشد که اغلب بیشتر متاثر از تبلیغاتی بوده است که نامزدهای این نهاد انجام داده و موجب شده تا با کمترین شناخت به افراد مشهور و چهره رای دهند، غافل از اینکه این افراد، اگرچه در رشته های خود دارای تخصص هستند، اما در بسیاری از موارد در مدیریت شهری و محلی ناتوان هستند .

وی تاکید کرد: شهر یا روستا برای اداره، نیاز به همه تخصص ها در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و عمرانی دارد تا با بهره گیری از دانش و علمی و تجربه مدیریتی که در این خصوص دارند بتوانند، بهترین تصمیم ها را بگیرند و بدانند اعتبارات تخصیص یافته را هم در بهترین مسایل خرج کنند.

محمد اقدم گفت: بنابراین لازم است که مردم در شهرها و روستاها به دور از مسایل قومی و قبیله ای و مشهور و چهره بودن افراد، بیشتر به توانمندی و دانش آنها در عرصه های مختلف مدیریت شهری محلی رای دهند.

محسن فتاح زاده، دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مهاباد هم گفته است: انتخاب افراد چهره و سرشناس که فاقد هرگونه مهارتی باشند از سوی مردم باید کنار گذاشته شود. تجربه نشان داده است محلی گرایی و قومیت گرایی موجب راهیابی افراد ناکارآمد به شوراهای شهر و روستا شده و موجب بروز مشکلات فراوانی در حوزه مدیریت شهری و روستایی شده است.

مهر تایید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت ارایه برنامه اقتصادی توسط نامزدها

قزاق‌های گلستان میدان انتخابات را خالی نمی‌کنند

و اما حسن ختام گزارش جمع بندی امروز را از خبر گرگان با تیتر "قزاق‌های گلستان میدان انتخابات را خالی نمی‌کنند" در نظر بگیریم . این عبارت را  جلاالدین آخوند ایست‌گلدی، روحانی قزاق و اهل سنت مقیم گلستان گفته است.

او به ایرنا گفته است که  قزاق‌های ساکن این استان همانند دوره‌های گذشته میدان انتخابات را خالی نکرده اند و به صورت حداکثری در این عرصه مهم سیاسی شرکت می‌کنند.به برکت انقلاب و رهبری داهیانه حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و خون شهدای فارس ، ترکمن ، قزاق، بلوچ و دیگر اقوام، ایران اسلامی به استقلال و آزادی رسیده که لازم است برای تنومندتر شدن درخت انقلاب اسلامی همه ساکنان کشور در رویداد مهم انتخابات ۲۸ خرداد امسال شرکت کنند.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه به صورت همزمان برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha