رقابت در جشنواره جهانی فیلم فجر سخت‌تر از بخش ملی این رویداد است

تهران- ایرنا- کارگردان فیلم سینمایی «صحنه‌زنی» گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر در مقایسه با بعد ملی این رویداد معتبرتر و رقابت‌ در آن سخت‌تر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فیلم سینمایی صحنه‌زنی به کارگردانی علیرضا صمدی در بخش جلوه‌گاه شرق سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور دارد. این فیلم روز اول جشنواره در پردیس چارسو اکران شد و دو اکران دیگر نیز در همین مجموعه سینمایی خواهد داشت.

علیرضا صمدی کارگردان فیلم سینمایی صحنه‌زنی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، درباره حضور فیلمش در سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اظهار داشت: زمانی که جشنواره داخلی و بین‌المللی همزمان برگزار می‌شد، فیلم‌هایی را که گل سر سبد بودند در بخش جهانی شرکت می‌دادند. از هیات انتخاب جشنواره فیلم‌فجر باید پرسید که چرا صحنه‌زنی اینجا پذیرفته شد و آنجا نه. زمانی که فیلم من را رد کردند ناراحت بودم. چون نمی‌دانستم اینجا پذیرفته می شوم. اما الان ناراحت نیستم.

رقابت در جشنواره جهانی فیلم فجر سخت‌تر از بخش ملی این رویداد است

وی درباره شباهت موضوع فیلمش با فیلم تراژدی ساخته آزیتا موگویی توضیح داد: در آن فیلم یک نفر به صورت فردی صحنه‌زنی می‌کند. اما در فیلم من، صحنه‌زنی توسط باندهای خلاف به صورت گروهی انجام می‌شود و آنها یک نفر را مجبور به صحنه‌زنی می‌کنند.

صمدی با اشاره به این نکته که سوژه صحنه‌زنی از یک خبر رادیوی در ذهنش شکل گرفته تاکید کرد: پس از شنیدن خبر، حدود هشت ماه در بیمه های مختلف تحقیق می کردم. در ایران طبق قانون جزای اسلامی جان مسلمان از هر چیزی واجب‌تر است. حتی اگر ثابت شود که فردی عمدا خودش را جلوی خودرو انداخته، راننده باید دیه را بپردازد. البته راننده می‌تواند مطابق قانونی تحت عنوان ارتشای مال از طریق کار حرام دیه را نپردازد که البته اثبات آن بسیار سخت است.

صحنه زنی واقعی خشن‌تر است

این فیلمساز در پاسخ به این سوال که چرا فضای فیلمش تلخ و خشن است بیان کرد: اگر در مورد صحنه زنی واقعی فیلم می‌ساختم مخاطبان ده دقیقه هم فیلم را تحمل نمی‌کردند و از سالن بیرون می‌رفتند. اما الان فیلم را تا آخر تماشا می‌کنند.

کارگردان فیلم سینمایی صحنه‌زنی با اشاره به شغل یکی از شخصیت‌ها با بازی مهتاب کرامتی گفت: الان این شخصیت مددکار اجتماعی است. درستش این بود که مهتاب کرامتی نقش پلیس را بازی می‌کرد. اما در این حالت اسیر بایدها و نبایدها می‌شدم. من به عنوان کارگردان باید به ممیزی هم فکر می‌کردم.

رقابت در جشنواره جهانی فیلم فجر سخت‌تر از بخش ملی این رویداد است

خلاء قانونی درباره صحنه زنی

وی در پاسخ به این سوال که چرا در فیلم شما شاکیان از راه قانونی به نتیجه‌ای نمی‌رسند اظهار داشت: الان این خلاء قانونی وجود دارد که صحنه زنی را نمی توانند ثابت کنند. باید قانونی مدونی وجود داشته باشد. چون بیمه‌ها هم از این وضعیت ناراضی هستند.

به گزارش ایرنا، در فیلم صحنه زنی مهتاب کرامتی، بهرام افشاری، پیام احمدی‌نیا، لیندا کیانی، محمد نادری، فرزانه سهیلی و مجید صالحی به همراه امید روحانی، سیامک ادیب، حمیدرضا نعیمی و آتش تقی‌پور به ایفای نقش پرداخته‌اند.

سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما در تهران برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha