خبر فوری: رفع فیلترینگ

انتخابات ابزار اعلام ترجیح‌های  سیاسی مردم است

کیش - ایرنا - دانش آموخته دکترا جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران گفت: مردم در انتخابات می‌توانند ترجیح‌های سیاسی خود را از طریق انداختن رای به صندوق ها در قالب تمایل به افرادی که دارای برنامه هستند نشان دهند.

سیعد پورعلی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به باور من یکی از اصول بنیادین مردم سالاری دینی واگذاری و انتقال قدرت به مقام های برگزیده بوده و انتخابات یکی از معیارهای ارزیابی مشروعیت و مقبولیت نظام های سیاسی ساز و کاری برای تحقق مردم سالاری است.

وی اضافه کرد: به نظرم انتخابات تنها و مهمترین راه کنش و فعالیت سیاسی برای مشارکت مردم و ایفای نقش در تحقق سرنوشت اجتماعی آنها بوده و بدون شک راه تمام جمهوری ها در چرخش قدرت میان مدعیان تاثیر گذاری بر سیاست است.

پورعلی افزود: یکی از مهمترین ارکان تحقق یک انتخابات پرشور، حضور گسترده مردم در این کنش است تا بتوان از این همایش سیاسی به عنوان یکی از معیارهای ارزیابی میزان مردم مشارکت های اجتماعی یاد کرد چراکه در انتخابات مردم می توانند ترجیح‌های سیاسی خود را از طریق انداختن رای به صندوق ها در قالب تمایل به افرادی که دارای برنامه هستند نشان دهند.

شفافیت در گفتار مهمترین رکن پیروزی نامزدها در انتخابات است

وی یادآور شد: مردم با حضور پرشور در انتخابات و استماع سیاست های رقبای انتخاباتی در موضوعات مختلف سیاسی کشور تصمیم گیری می کنند به همین دلیل باید گفت سیاست هایی موفق هستند که به صورت شفاف برای مدیریت چهار سال آینده کشور ارایه شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: باور دارم انداختن رای به صندوق بر اساس ادبیات بازار، خرید و فروشی بین افراد خواهان قدرت و  رای دهندگان است به همین دلیل حضور مردم در انتخابات به عنوان مشتریان سیاست های اعلامی باید در مرحله اول یک حضور آگاهانه و مطالعه شده باشد.

وی اظهار داشت: در این مبادله کاندیدادها برنامه های خود را عرضه می کنند و مردم و مشارکت کنندگان در انتخابات با ارزیابی این سیاست ها نامزد منتخب را متناسب با تمایلات، گرایش ها و خواسته هایشان را به عنوان مشتری انتخاب می کنند .

پورعلی با بیان اینکه به عبارتی عرضه کنندگان متقاضی رای بوده و رای دهندگان در حقیقت به دنبال این هستند که بهترین و با کفیت ترین سیاست عرضه شده را انتخاب کنند افزود: به همین دلیل باید حتما ارزش رایی که به صندوق انداخته می شود را بدانند و به خوبی به سهم و وزن این آن واقف باشند تا آگاهانه فرد و سیاستی را انتخاب کنند.

انتخابات ابزار اعلام ترجیهات سیاسی مردم است

رفتار عقلانی مردم مانع بزرگی برابر شعار زدگی است

وی اضافه کرد: پرهیز از احساسات و رفتارهای احساسی و هیجانی در انتخابات یکی دیگر از شرایط حضور پرشور مردم است چراکه احتمال دارد برخی با شعارهای غیر واقع گرایانه تمایل داشته باشند که به هر طریقی آرای مردم را به سمت خود جذب کنند.

دانش آموخته دکترا جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران یاد آور شد: به باور من کسانی که تلاش دارند احساسات و هیجانات را در انتخابات برجسته بکنند اگر با رفتارهای عقلانی مردم روبرو شوند نمی توانند آسیب ها و تهدیدهای فضای احساسی و هیجانی را در این عرصه حاکم کنند.

وی گفت: کاندیداها و مردم باید بدانند که انتخابات فضای بیان وعده ها و وعید ها نیست و برنامه نامزدهای شرکت کننده در این همایش سیاسی باید برنامه ای واقع گرایانه، واقع بینانه با قابلیت تحقق و اجرایی شدن در طول مدتی که فرد در قدرت است باشد نه اینکه به زمان های نامعلوم موکول شود.

مشورت اجتماعی نخستین گام در انتخاب آگاهانه

پورعلی یکی دیگر از ارکان حضور پر شور مردم در انتخابات را استفاده از مشورت و مراجعه اجتماعی اعلام کرد و گفت برای تحقق این مساله لازم است مردم با افرادی که صلاحیت اجتماعی لازم برای مشورت دارند ارتباط گرفته و حضور خود را به حضوری توئم با شور و مشورت تبدیل کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: مراجع  اجتماعی مانند معلمان، اساتید دانشگاه، قضات، وکلا، هنرمندان و روحانیون از ویژگی هایشان این است که محل رجوع هستند و مردم اعتماد نسبی به این افراد یا اقشار دارند که می توانند با ارائه مشاورهای درست به مردم این حضور پر شور را رقم بزنند.

وی یادآور شد: انتخابات رقابتی بین افراد، سیاست ها و در بسیاری کشورها احزاب است که به همین دلیل کسانی که در انتخابات شرکت می کنند باید برای گزینش فرد مورد نظر شناخت کافی از صلاحیت، تحصیلات، تجربه، شجاعت و جسارت او داشته باشند تا فرد منتخب از نظر پذیرش مسوولیت های ملی جسارت لازم را داشته باشد.

انتخابات ابزار اعلام ترجیهات سیاسی مردم است

قدرت پیگیری مطالبات فرد منتخب به تعداد آرای آن بستگی دارد

پور علی گفت: قدرت ملی و تامین منافع ملی در عرصه بین الملل نیاز به حمایت و پشتوانه مردمی دارد و در این بین افراد منتخب هرچقدر با رای بالاتری مقام انتخابی را به دست بیاورند قدرت بیشتری برای پیگیری مطالبات مردمی دارند.

وی با بیان اینکه حضور و مشارکت پر شور مردم  به فرد منتخب در عرصه داخلی و بین المللی قدرت بیشتری می دهد اظهار داشت: رای دهندگان می توانند به عنوان یک سرمایه اجتماعی فرد منتخب را در پیگیری و اجرای سیاست ها کمک کنند به طوریکه حضور پر شور و نرخ بالای مشارکت قدرت ملی را تضمین و زمینه تحقق منافع ملی را فراهم می کند.

دانش آموخته دکترا جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران یادآور شد: انتخابات و حضور مردم به واسطه اینکه یک رفتار قاعده‌مند مدنی است نباید به عرصه نزاع و مناضع تبدیل شود و افرادی که وارد این عرصه می شوند نیز باید به فراینده ها و نتایج آن احترام گذاشته و قانونی که  حاکم بر انتخابات است را به دیده احترام نگاه کنند.

وی گفت: اگر این فضا حاکم باشد انتخابات به عنوان یک همایش سیاسی و اجتماعی عرصه به رخ کشیدن انسجام و قدرت ملی خواهد بود در غیر اینصورت منجر به تضعیف انسجام و قدرت ملی می شود.

۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به صورت همزمان با برگزار می‌شود؛ در این دوره از انتخابات مردم جزیره کیش علاوه بر مشارکت در انتخاب رییس جمهوری، پنج عضو شورای شهر و ۶ عضو شورای اسلامی روستاها در جزیره لاوان و هندورابی را راهی پارلمان‌ محلی می کنند.

جزیره کیش با ۹۲ کیلومتر مربع مساحت و ۴۲ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۸ کیلومتری سرزمین اصلی و در آب های نیلگون خلیج فارس واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha