به گزارش ایرنا، این گالری روز شنبه به صورت ویدئو کنفرانس با سخنرانی مهشید حاجی احمدی همسر هوشنگ کدیور و خیر فرهنگی و ایرج نبی پور استاد دانشگاه علومپزشکی بوشهر گشایش یافت.
مدیر موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: گالری دکتر هوشنگ کدیور چهاردهمین بخش موزه تاریخ پزشکی بوشهر است و در قالب آن ۲۲ تصویر از دوران مختلف زندگی، پنج کتاب و مجموعهای از وسایل شخصی وی به نمایش گذاشته شدهاست.
میلاد آزموده با بیان اینکه حفظ آثار و یادگارهای مفاخر علم پزشکی ایران به عنوان میراث فرهنگی و علمی کشور ضروری است، افزود: آثار، تصاویر و وسایل به نمایش گذاشته شده در این گالری را همسر دکتر کدیور به موزه اهدا کردهاست.
وی یادآور شد: موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس دومین موزه پزشکی ایران و هفتمین موزه آسیا در این زمینه است که در آن آثاری از علم پزشکی از دوره عیلامی تا معاصر در قالب ۱۴ گالری به نمایش گذاشته شدهاست.
زندهیاد هوشنگ کدیور متولد سال ۱۳۱۲ در شهرستان فسا استان فارس و فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه شیراز و متخصص جراحی قفسه سینه از آمریکا است. او پس از فارغالتحصیلی چهار سال در جنگ ویتنام شرکت کردهاست و در سال ۱۳۶۲ به رغم مخالفت دولت آمریکا به ایران برگشت و با مشاهده وضعیت مجروحان ایران در جنگ تحمیلی عازم خط اول جبهه در جزیره مجنون شد.
کدیور به عنوان نخستین پزشک متخصص در حین معالجه مجروحان متوجه استفاده رژیم بعثی عراق از صلاحهای شیمیایی شد که پس از نمونهبرداری خاک و ارسال به بلژیک این موضوع تایید شد و پس از آن در کنفرانسی بینالمللی در حضور نمایندگان ۱۵۰ کشور دنیا در دفاع از حقوق ملت ایران در این باره سخنرانی کرد.
کدیور به عنوان پزشک بدون مرز علاوه بر حضور در جبهه جنگ ویتنام و خدمت در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در جنگ افغانستان و خلیج فارس نیز شرکت داشته است. "کتاب چرا و چگونه جراح شدم؟" مشهورترین کتاب این پزشک پر آوازه ایرانی است.
نظر شما