۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۴۵
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 84347803
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

محرک رشد قارچ خوراکی در کشور  به تولید انبوه می رسد

کرج - ایرنا - محصول «محرک رشد قارچ خوراکی» تولید شده در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با همکاری شرکت بذر قارچ پگاه رویش که طی آزمایش‌های عملی در واحد کشت قارچ خوراکی باعث افزایش ۱۰ درصدی راندمان تولید محصول می‌شود از امسال به تولید انبوه می‌رسد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، مدیر تولید شرکت تعاونی تولیدی بذر قارچ پگاه رویش – از شرکت‌های فعال در تولید بذر و پرورش قارچ خوراکی -  گفت: لیسانس غیرانحصاری تکثیر سویه میکروبی و تهیه فرمولاسیون محرک رشد قارچ خوراکی با استفاده از این سویه، سال گذشته طی قراردادی که با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی داشتیم به این مجموعه واگذار شد که طی ماه های اخیر با تولید و بهینه‌سازی این محصول نسبت به بررسی عملی این مکمل در بستر پرورش قارچ اقدام کردیم.

شهناز شاهی افزود: با مصرف این محصول طی سه دوره آزمایشی شاهد افزایش ۱۰ درصدی کمیت و کیفیت قارچ تولیدی بودیم.

وی با اعلام این که با آغاز تولید انبوه این محصول محرک رشد از سال جاری، واحدهای پرورش قارچ خوراکی می‌توانند با استفاده از آن با هزینه‌ای کاملا مقرون به صرفه، میزان و کیفیت قارچ تولیدی خود را افزایش دهند، خاطرنشان کرد: این محصول که بر پایه باکتری های بومی و با فرمولاسیونی نوآورانه ساخته شده فاقد نمونه مشابه داخلی و خارجی است.

مهندس فلاح، مدیر شرکت قارچ نوین پروتئین هم که به سفارش شرکت تولیدکننده طی مدت چهار ماه، کارایی این محصول محرک رشد را بررسی کرده است گفت: عملکرد این محصول طی ۲ مرحله در مراحل مختلف کشت قارچ خوراکی ارزیابی شده است.

مرحله اول بعد از خاک دهی و قبل از رافلینگ (مخلوط کردن خاک و کمپوست) بود که با اضافه کردن محرک رشد، راندمان تولید تا ۲ درصد بالا رفت. یعنی به ازای هر ۱۰ تن کمپوست ۲۶۰ کیلوگرم افزایش وزن قارچ داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی دیگری، هفت الی هشت روز بعد از کشت در مرحله اسپان (ریسه دوانی در کمپوست) انجام شد که طی آن محصول محرک رشد را در بستر اسپری کردیم.

طبق بررسی انجام شده با استفاده از محرک رشد، سرعت رشد میسیلیوم افزایش پیدا کرد و طول دوره تولید قارچ به میزان چهار الی پنج روز کاهش یافت که از لحاظ کاهش هزینه‌های تولید برای واحدهای پرورش قارچ خوراکی بسیار با ارزش است.

دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح نیز بیان داشت: میکروارگانیسم‌های موجود در خاک، خصوصیات متفاوتی دارند که میکروارگانیسم شناسایی شده قادر است با تولید آنزیم‌های مختلف، روند هضم بستر سلولزی پرورش قارچ خوراکی را ارتقا داده و با تسهیل دسترسی قارچ به مواد مغذی روند رشد آن را افزایش دهد.

وی با اشاره به موفقیت فرمولاسیون طراحی شده در عرصه تولید صنعتی اظهار داشت: با توجه به ارزش اقتصادی قارچ خوراکی و تأثیر این مکمل رشد در افزایش تولید آن، فرمولاسیون ابداعی که مبتنی بر میکروارگانیسم‌های بومی است با استقبال و همکاری بخش صنعت به مرحله تجاری سازی رسیده که در نوع خود بی نظیر است.

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در کرج مستقر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha