به گزارش ایرنا ششمین جشنواره داستان نویسی خاتم امروز با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه داد. هیات داوران بخش کودک و نوجوان این جشنواره در بیانیه ای اعلام کرد: «محمد (ص) رساترین پیام انسانیت است و جهان وام دار رسالت پیامبر خاتم حضرت محمد(ص) است. در دنیایی که اسلام و مسلمان در حد کلمه است و آنچنان که باید شناخته نشده، درست نوشتن از پیامبر اسلام جسارتی عالمانه می خواهد.
داستان و داستان نویسی سن و سال نمی شناسد. این حرف تازه ای نیست و خیال بافی ها و داستان های کودکانه شاهدی است بر این مدعا.
اما آنچه که دور از ذهن است و عجیب می نماید، تنوع سن و سال نویسندگان داستان های کودک و نوجوان در جشنواره خاتم است. حضور داستان نویسان بخش کودک و نوجوان از رده های سنی مختلف در ششمین دوره جشنوارة خاتم از ۸ سال تا بالای ۵۰ سال صحت این گفته را به اثبات می رساند.
ذکر این نکته ضروریست که اهداف جشنواره خاتم، زمانی محقق می گردد که داستان نویسان کودک و نوجوان حاضر در مراحل مختلف جشنواره به ویژه مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، از آموخته های خود در راستای اجرای بهتر این فعالیت بهره گیرند.
جشنواره خاتم مفتخر است که مهمترین نقش را در گسترش داستان نویسی در حوزه کودک و نوجوان ایفا نموده و بارزترین نمود آن کسب موفقیت در این مسیر و حضور با کیفیت و ارزشمند داستان نویسان از رده های سنی مختلف در جشنواره ی ششم خاتم است و از زیبا ترین جلوه های این نمود، داستان هایی از گروه سنی کودک در رده های سنی ب و ج در جشنواره ی ششم است.
هیئت داوران بخش کودک و نوجوان ششمین دوره جشنواره خاتم، پس از بررسی ۱۹۵ اثر در بخش کودک و نوجوان و ۳۴۶ اثر در بخش دانش آموزی اعلام می دارد که از میان آثار ارسالی و آثاری که از ساختار داستانی محکم و منسجمی برخوردار باشند و از کلیشه ها و بازنویسی فاصله گرفته و درونمایه آنها مفهومی از زندگی، سیره و منش پیامبر اکرم(ص) را القا کند، هنوز فاصله زیاد است.
در این بین ضعف داستان نویسان بزرگسال برای کودک و نوجوان به شدت قابل لمس بوده و هست. و آنچه که در این دوره، بسیار جای امیدواری است داستان نویسان دانش آموز است. دانش آموزان زیر ۱۸ سال و اعضای کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که گاه با سوژه ها و تکنیک های خوب داستانی، داستان های متفاوتی را برای پیامبر مهر رقم زدند.
سهم کودکان و نوجوانان داستان نویس در ششمین دوره بسیار امیدبخش بود. همین ویژگی مسئولین جشنواره را بر آن می دارد تا همچنان جهت آموزش و پیشرفت داستان نویسی، برای دانش آموزان، در این حوزه فعال و مشارکت داشته باشد.»
هیات داوران از بین آثار رسیده در بخش کودک و نوجوان، سه اثر را شایسته تقدیر دانست.
آثارتقدیری بدون ترتیب عبارتنداز:
داستان اسم رمز دوستی نوشته زهرا زرگر
داستان صف گل های قرمز نوشته ثنا ثقفی
داستان نشان سبز نوشته دریا چوبین
رتبه های بالاتر:
رتبه سوم: داستان پری و پیامبر نوشته نگار اتحادی واقعی
رتبه دوم: داستان پروانه ها می رقصند نوشته یاسمین میرحسینی
رتبه اول: داستان فقط کمی شبیه او نوشته نیلوفر مالک
هیات داوران جایزه ویژه خود را به داستان یک لقمه نان از لابه لای کوه ها نوشته الهه شعبانلو تقدیم کرد.
بخش دانش آموزی
اثر شایسته تقدیر:
داستان سفر مه آلود نوشته مطهره جمالی
رتبه های بالاتر:
رتبه سوم: داستان همان مرد مهربان نوشته زینب صلاحی نژاد
رتبه دوم: داستان تاج بندگی نوشته کارینا کارخانه چین
رتبه اول: داستان دفتر زرد سیمی نوشته مائده سادات آبسردی
هیئت داوران بخش کودک و نوجوان پنجمین دوره جشنواره خاتم مصطفی رحماندوست مجتبی رحماندوست، مجیدقیصری، حمیدرضا شاه آبادی، محسن پرویز بودند.
جشنواره خاتم را دفتر نشر فرهنگ اسلامی از سال ۱۳۹۴ سالانه برگزار می کند و این جایزه به داستان های کوتاه و روایت داستانی با الهام از ویژگیهای شخصیتی و سیرۀ حضرت رسول اکرم(ص) با توجه به نیازهای مخاطب و شرایط امروز .جهان و مستند به اسناد و روایات معتبر باشد اعطا می گردد.
نظر شما