به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی پژوهشکده شورای نگهبان، در این مجموعه ۱۵ قسمتی مخاطبان با فلسفه، مفهوم و چارچوب نظارت شورای نگهبان بر انتخابات و پاسخ به شبهات و ابهامات پیرامون آن آشنا میشوند.
بهمنظور پرداختن به پرسشهای مرتبط با موضوع نظارت شورای نگهبان بر فرآیند برگزاری انتخابات و همهپرسی، در فصل اول مفاهیم کلیدی پژوهش، فلسفه نظارت بر انتخابات، اصول حاکم بر نظارت بر انتخابات و الگوهای نظارت بر انتخابات در سراسر دنیا مورد مطالعه قرار میگیرد. سپس پیشینهی نظارت بر انتخابات در ایران بررسی میشود؛ بعد از آن چرایی نظارت شورای نگهبان بر فرآیند انتخابات و همهپرسی بر اساس دیدگاه قانونگذار اساسی و ادلهی حقوقی تبیین خواهد شد. پس از آن فرآیند و روند قانونی نظارت شورای نگهبان بر انتخاباتهای مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آراء عمومی و همهپرسی بررسی خواهد شد؛ پس از آن حدود صلاحیت شورای نگهبان در امر نظارت بر انتخابات و همهپرسی از حیث ضمانتاجرای نظارت و از حیث قلمرو موضوعی از دیدگاه حقوقی و قانونی تبیین خواهد شد؛ سپس صلاحیت شورای نگهبان در فرآیند تأیید و رد صلاحیت داوطلبان مورد بررسی قرار میگیرد و در پایان محدودیتهای مقامات ناظر بر انتخابات در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران بیان میشود.
همچنین در این کتاب به بررسی حقوقی حدود و صلاحیت و اختیارات شورای نگهبان در نظارت بر انتخابات پرداخته میشود.
در این راستا «فلسفه نظارت بر انتخابات و اصول حاکم بر آن»؛ «پیشینه و فرآیندهای نظارت بر انتخابات و همهپرسی»؛ «فلسفه نظارت بر انتخابات در ایران»؛ «چرایی انتخاب شورای نگهبان به عنوان نهاد ناظر انتخابات»؛ «حدود صلاحیت شورای نگهبان در نظارت بر انتخابات از حیث قلمرو ضمانت اجرا» و «محدودیتهای مقامهای ناظر بر انتخابات» شرح داده میشود. در پایان نیز به شبهات پیرامون صلاحیت نظارتی شورای نگهبان، پاسخ داده میشود.
متن این اثر نوشته دکتر علی فتاحی زفرقندی و نظارت علمی آن توسط آقایان دکتر علی بهادری جهرمی و دکتر سید حجت الله علم الهدی صورت گرفته است.
در تولید این مجموعه، احمد خدابنده به عنوان تهیه کننده، میثم جزیی(کارگردان تصویری) سید حسین حسینی و فاطمه عباسی(راوی)، شیما اهدایی وند(سردبیر رادیویی) محمد حسن باقری(کارشناس حقوقی) و مهرنوش محتشمی(ناظر کیفی) نقش آفرینی کرده اند.
پژوهشکده شورای نگهبان برای ترویج و آشنایی هر چه بیشتر با قانون اساسی، اقدام به برگزاری امور نوآورانه از جمله برگزاری رویداد علمی مرتبط با انتخابات، رونمایی از اپلیکیشن تلفن همراه اساسنامه، تولید اینفوگرافی و موشن گرافی و برگزاری نشست ها و کارگاه های آموزشی مجازی و... کرده است.
دریافت کتاب از طریق:
👇👇👇
http://book.iranseda.ir/DetailsAlbum/?VALID=TRUE&g=۴۱۹۶۹۳
نظر شما