سید قاسم رستمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انتخابات ریاست جمهوری از مهم ترین رویدادهای سیاسی به شمار می رود و اینکه شخص رییس جمهوری آینده باید از چه ویژگی های شخصی و قانونی برخوردار باشد بحثی است که باید از سوی شهروندان به دقت مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: دانشجویان، اساتید دانشگاه، فرهنگیان، حوزویان و دیگر نخبگان بهعنوان قشر تاثیرگذار جامعه نقش مهمی در آگاهسازی مردم در انتخابی اصلح و شور انتخاباتی دارند.
رستمی عنوان کرد: عموما نخبگان محصور در محل کار خود یعنی دانشگاهها و مراکز آموزشی هستند و باید در این مواقع حساس در بطن جامعه حضور یابند و از ظرفیت علمی خود در آگاه سازی مردم استفاده کنند.
وی، هدایتگری و جریانسازی را از مهمترین کارویژههای نخبگان عنوان کرد و گفت: زمانی که نخبگان نقش خود را به خوبی ایفا نکنند، جامعه به سمت گرایش های پوپولیستی سوق داده میشود و گروههای دیگر جایگزین نخبگان میشوند که در نهایت خروجی مطلوبی به همراه نخواهد داشت.
این استاد دانشگاه رمز بقای نخبگان را در ترجیح دادن منفعت همگانی به منفعت شخصی و در اختیار جامعه بودن دانست و تصریح کرد: در انتخابات فعلی آنچه بیش از هر چیزی دیگری باید مدنظر نخبگان قرار گیرد، تشویق مردم به حضور حداکثری و تقویت شادابی سیاسی است.
پرهیز از تندروی سیاسی
عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد با بیان اینکه تندروی در هر جناح و جریانی موجب عقب ماندگی توسعه سیاسی می شود، افزود: این مدل از کنش سیاسی بر روی تفکرات عموم جامعه تاثیرگذار است و آنها را نسبت به مشارکت بیشتر در انتخابات مایوس می کند.
وی تصریح کرد: در مواردی احزاب به طور کامل به سمت سیاست های غربگرایانه و در برخی موارد به سمت سیاست های افراطی مذهبی تمایل پیدا می کنند ولی در هر دو صورت موجب ضربه به نظام می شوند.
رستمی از میانه روی به عنوان راهبردی نام برد که می تواند کشور را به آرامش برساند و در کشوری که مردم به آرامش سیاسی دست یابند نقش مهمی در افزایش مشارکت انتخاباتی خواهند داشت.
وی نقش احزاب را در مشارکت سیاسی بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: احزاب در کشور ما به صورت سنتی و ریش سفیدی مدیریت می شوند و به طور کامل توسعه نیافته اند اما، احزاب در این سطح نیز در ایجاد همبستگی ملی و تقویت روحیه مردم، پمپاژ امید به لایه های مختلف جامعه و کمک به انتخابی اصلح نقشی اساسی دارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: برای اینکه احزابی توسعه یافته و قدرتمند داشته باشیم باید جامعه ما از سطح آگاهی و دانش سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بالایی برخوردار باشد و در این صورت است که احزاب نقش تعالی خود را در فعالیت های سیاسی همچون انتخابات ایفا می کنند.
کارنامه مثبت دولت در سالهای سخت اقتصادی
عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد در ادامه به شرایط اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم اشاره کرد و گفت: هر دولتی باید در کارنامه خود تلاش کند تا سر حد امکان وزن بودجه و اقدامات عمرانی را سنگینتر کند هر چند که بودجه رابطه مستقیمی با درآمدهای حاصل فروش نفت و فرآوردههای نفتی دارد
وی عنوان کرد: در مورد دولت یازدهم بویژه دوازدهم موضوع نفت و ارتباط آن با بودجه عمرانی قدری متفاوت از گذشته است زیراکه این دولت، سه سال گذشته را در یک جنگ اقتصادی به سر برده است و درآمدهای نفتی آن در نتیجه خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای گذشته و حتی اضافه شدن تحریمهای جدید کاهش پیدا کرد و تقریبا به صفر رسید.
رستمی بیان کرد: آمارها نشان می دهد که عملکرد سالهای گذشته در زمینه افتتاح طرحها و پروژههای عمرانی بیانگر نمره قبولی دولت تدبیر و امید از نظر اختصاص بودجه عمرانی محسوب میشود و این درحالی است که در نتیجه اعمال تحریمها و شروع جنگ اقتصادی و همچنین به دلیل شیوع بیماری کرونا سختترین سالهای اقتصادی کشور را سپری می کنیم.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه به صورت همزمان برگزار می شود
نظر شما