محمدابراهیم ایرج پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نهجالبلاغه از زبان بزرگ مردی جاری شده که به او قرآن ناطق می گویند و این کتاب ارزشمند، در معرفت و معنا مانند قرآن است که اجر، قدر و منزلت آن را بسیاری از اهالی معرفت نه تنها در اسلام بلکه در هر دین وآیینی می شناسند و برآن واقف هستند.
وی خاطر نشان کرد: جرج جرداق نویسنده مسیحی لبنانی عاشقانه به این کتاب عشق می ورزد و بنا بر قول خود ۲۰۰ بار این کتاب را از ابتدا تا انتها مطالعه کرده و با این که مسیحی بود جمله "لافتی الاعلی لا سیف الا ذالفقار" را در سردرب منزل خود حک کرد.
به گفته وی، جرداق در نوشته هایش مینویسد ای روزگار و ای طبیعت کاش میتوانستی همه قدرت و استعداد خود را در خلق یک انسان، نبوغ و قهرمان بزرگ جمع میکردی و یک بار دیگر یک علی دیگر را به دنیا عرضه میکردی.
رییس دانشگاه پیام نور اردستان اظهار داشت: یکی از مهمترین آثار جرج جرداق که آن را در ۲۸ سالگی به رشته تحریر درآورده، کتاب امام علی، صدای عدالت انسانی است که در سال ۱۹۵۸ میلادی در پنج جلد تدوین و منتشر شد و به عنوان یک حادثه عظیم در جهان اندیشه اسلامی، نظر بزرگان شیعه و سنی را جلب کرد.
ایرجپور گفت گفت: استاد توفیق ابراهیم درباره این کتاب می نویسد که این کتاب عالی ترین شاهکاری است که به جهان عرب اهدا گردیده و بزرگترین خدمتی است، که به لبنان و میراث عرب شده است.
به گفته وی، جرج جرداق در پاسخ به سووالی درباره انگیزه اش از تالیف این کتاب پاسخ می دهد که من معتقدم که اختلاف زیادی بین اسلام و مسیحیت وجود ندارد، انسانیت، همه ادیان را در یک نقطه جمع می کند و همه ادیان در واقع یک دین هستند و اختلاف بین ادیان، در حقیقت ناشی از اختلاف زمانی و شرایط حاکم بر زمانهای مختلف است.
وی ادامه داد: جرداق میگوید ای علی اگر بگویم تو از مسیح بالاتری دینم نمیپذیرد و اگر بگویم مسیح از تو بالاتر است وجدانم نمیپذیرد، ولی نمیگویم تو خدا هستی، پس خودت بگو تو کیستی؟
رییس دانشگاه پیام نور اردستان تصریح کرد: به این شخصیت بزرگ پیشنهاد شد در باره خلفا و دیگر افراد مطالبی بنویسد و دستمزد زیادی هم دریافت کند که پاسخ داد من پس از این که علی (ع) را شناختم شخص دیگری را سزاوار و لایق نوشتن نشناختم.
ایرج پور اظهار داشت: جبران خلیل جبران از شاعران و عالمان بزرگ و صاحبنظر در هنر و ذوق مسیحی و از بزرگان معاصر عرب نیز میگوید که به عقیده من حضرت علی (ع) پس از پیامبر اسلام (ص) نخستین مرد عرب است که همه فضایل را در خود دارد و آهنگ آن را به گوش مردمی رساند که پیش از آن مانند آن را نشنیده بودند و در جاهلیت از روشنی او متحیر شدند.
وی با بیان اینکه به عقیده جبران ۲ دسته شیفته علی (ع) هستند، افزود: یکی خردمندان پاک دل و دوم نیکوسرشتان باذوق و علی (ع) شهید عظمت خویش گشت و زمانی از دنیا رفت که نماز بر لبش جاری و دلش از شوق خدا لبریز بود و مردم عرب زمان او حقیقت او را درک نکردند.
رییس دانشگاه پیام نور اردستان اظهار امیدواری کرد: بتوانیم با مطالعه و عملی کردن دستورها، پیامها، و منش حضرت علی (ع ) که در کتاب عظیم نهج البلاغه گردآوری شده جامعه بهتر وشایسته تری را بسازیم.
شهرستان کاشان از ۲۱ مهر ۱۳۹۹ به مدت ۲ سال به عنوان نخستین پایتخت نهجالبلاغه کشور نامگذاری شده است؛ افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهجالبلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخشهایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در شهرستان کاشان آموزش دیدهاند.
نظر شما