۱۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۱۴
کد خبر: 84351225
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاکید روسیه بر جایگزینی مسیر شمالی به جای کانال سوئز

مسکو - ایرنا- نیکلای کورچونوف نماینده روسیه در شورای شمالگان که ریاست این شورا را برعهده دارد اعلام کرد که مسیر شمالی بهتر و کوتاهتر از مسیر کانال سوئز است.

به گزارش ایرنا، کورچونوف روز سه شنبه گفت: حادثه به گل نشستن کشتی کانتینربر بزرگ اور گیون در کانال سوئز، اهمیت گشودن مسیرهای حمل و نقل بین المللی دیگر در سطح جهانی و متنوع سازی مسیرها را نشان داد.

وی افزود: این حادثه کمبود مسیرهای حمل و نقل بین المللی را آشکار کرد.

نماینده روسیه در شورای شمالگان خاطرنشان کرد: مسیر دریایی شمال ۴۰ درصد کوتاهتر از مسیر کانال سوئز است و از برخی امتیازات از جمله نداشتن استفاده های سیاسی برخوردار است. 

به گفته کورچونوف، کوتاه بودن مسیر دریایی شمال، موجب صرفه جویی در زمان حمل و نقل و نیز هزینه سوخت می شود و باعث کاهش تاثیر بر محیط زیست خواهد شد.  

 این مقام روس تصریح کرد که در سالهای اخیر حمل محموله ها از مسیر دریایی شمال افزایش و کشتیرانی در این مسیر توسعه یافته است. 

این امر بر توسعه مناطق شمالی روسیه و فعالیت های تجاری و گردشگری تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

مسیر دریایی شمالی از بندر ولادی واستوک در خاور دور (در نزدیکی چین و ژاپن) آغاز و با عبور از دو دریا در شرق این کشور و چهار دریا در شمال روسیه به بندر مورمانسک در شمال غربی این کشور و کشورهای منطقه اسکاندیناوی در شمال اروپا منتهی می شود. 

سرگئی لاوروف وزیر امور روسیه خواستار مشارکت و همکاری بین المللی برای حل مسائل قطب شمال و مناطق مجاور آن شد.

به گزارش ایرنا از وزارت امور خارجه روسیه، لاوروف روز  ۳۰ اردیبهشت ماه در سخنانی در اجلاس شمالگان در ریکیاویک پایتخت ایسلند گفت: حل مسائل مناطق مجاور قطب شمال، غالبا مشارکت بازیگران بین المللی غیرمنطقه ای را می طلبد.

روسیه، آمریکا، کانادا، نروژ، دانمارک کشورهای مجاور قطب شمال را تشکیل می دهند و هر یک از آنها ادعای مالکیت بر بخشی از مناطق پیرامون این قطب دارد.

وزیر خارجه روسیه با اشاره به گذشت ۲۵ سال از تاسیس و آغاز بکار شورای شمالگان اظهار داشت: روسیه در این سال ریاست دوره ای شورای شمالگان را برعهده می گیرد.

وی افزود: حدود یک سوم مناطق مجاور قطب شمال با جمعیت بیش از ۲.۵ میلیون نفر به روسیه تعلق دارد و برنامه جامع برای بهره برداری از این اراضی اجرا می شود.  

لاوروف گفت: روسیه مصمم است برای سازش یافتن و پایداری مناطق مجاور قطبی به تغییرات جهانی اقلیمی و به حداقل رساندن تاثیرات منفی بر محیط زیست کمک کند.  

وی با بیان اینکه روسیه در دوره ریاست بر شورای شمالگان برنامه هایی را به اجرا درمی آورد و با کشورها و سازمان های بین المللی ازجمله سازمان ملل در این عرصه همکاری می کند، اظهار داشت: قطب شمال خانه مشترک ما است و حفظ آن برای نسل کنونی و آینده از وظایف اصلی ما محسوب می شود.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha