به گزارش روز سه شنبه ایرنا، گاردین نوشت، تغییرات مخرب آب و هوایی تاثیرات مختلفی دارد که وخامت آب و هوا و آتش سوزی جنگل ها را شامل می شود. با گرم شدن دمای هوا موج های مداوم و شدید گرما به طرز نامتناسبی بر افراد مسن و افرادی که بیماری های مزمن زمینه ای دارند مانند افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس، تاثیر می گذارد و آنها را در برابر بیماری ها و مرگ زودهنگام آسیب پذیر می کند.
این گزارش نشان داده که بین سال های ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۸ فعالیت بشر به ۳۷ درصدکل موارد مرگ و میر ناشی از گرما در مناطق مورد تحقیق کمک کرده است.
این تحقیق که در مجله تغییرات اب و هوایی نیچر منتشر شده است از اطلاعات ۷۳۲ منطقه در ۴۳ کشور استفاده کرده تا تعداد مرگ ومیرهای ناشی از سطح بالای دما و تاثیر آن بر سلامت بشر را که بسته به مناسب مختلف فرق می کند، بسنجد.
محققان شرایط آب وهوایی در گذشته را بررسی کرده و سناریوی شبیه سازی شده ای را بدون در نظر گرفتن آلودگی هایی که به دست انسان ایجادمی شود، ترسیم کرده اند. این امر به آنها اجازه داد موضوع گرمایش و دیگر اقدامات تاثیرگذار بر سلامت بشر را که به فعالیت های انسانی مرتبط است و ارتباطی با روند کنونی تاثیرات طبیعی ندارد ارزیابی کنند.
این تحقیق به طور کلی نشان داد که ۳۷ درصد از همه مرگ و میرهای ناشی از گرما که در این تحقیق مورد کنگاش قرار گرفته است به فعالیت بشر ربط دارد اما بیشترین عوامل کمک کننده به مرگ و میر ناشی از گرما در نتیجه عملکرد بشر (بیش از ۵۰ درصد) در کشورهای جنوب و غرب آسیا (ایران وکویت) آسیای جنوبی و شرقی (فیلیپین و تایلند) و آمریکای جنوبی و مرکزی مربوط بوده است.
آنتونیو گاسپارینی از مدرسه طب گرمسیری و بهداشتی مدرسه لندن گفت: این اطلاعات نشان داد که تاثیرات گرمای هوا بر سلامت انسان، همین حال و حتی در مراحل اولیه فاجعه تغییرات آب و هوایی محسوس بوده است.
به غیر از مرگ، مشکلات دیگری در نتیجه دمای بالا برای سلامت انسان ایجادمی شود که شامل افزایش پذیرش در بیمارستان ها به دلیل بیماری های عروقی یا مشکلات تنفسی است. چنین مشکلاتی به طور معمول به تناوب رخ می دهند و باعث افزایش هزینه های مراقبت از سلامت می شود.
این تحقیقات کامل نیست و همه بخش های جهان را در برنمی گیرد و از این رو فاقد اطلاعات تجربی در خصوص بخش های بزرگی از آفریقا و آسیا است.
محقق ارشد این تحقیقات از مدرسه علوم محیط زیستی در دانشگاه ایست انگلیا گفت: نتایج این تحقیق از نظر علمی موثق و هشدار دهنده است و به ما می گوید اکنون افراد در هر قاره ای به دلیل افزایش فشار گرما در نتیجه اقدامات بشر در تغییرات آب و هوایی جان خود را از دست می دهند.
سال گذشته با وجود کاهش ۷ درصد استفاده از سوخت فسیلی به دلیل قرنطینه کرونایی دمای هوا ۱.۲ سانتی گراد بالاتر از سطح قبل از صنعی شدن بود. این رقم به ۱.۵ سانتی گراد به عنوان هدف تعیین شده توسط کشورهای جهان نزدیک است. حتی نیم درجه هم می تواند خطرات قابل توجهی برای خشکسالی، سیل، گرمای شدید و فقر صدها میلیون نفر از مردم جهان داشته باشد.
نظر شما