به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از "هندو بیزینس لاین" با توجه به دادههای سازمان توسعه صادرات محصولات کشاورزی و غذای فراوری شده هند، صادرات برنج باسماتی این کشور در سال ۲۰۲۰-۲۱ حدود ۴.۶ میلیون تن به ارزش ۴.۰۱ میلیارد دلار بود که این مقدار در مدت مشابه سال گذشته آن ۴.۴۵ میلیون تن به ارزش ۴.۳۳ میلیارد دلار بوده است.
وینود کال رئیس انجمن صادرکنندگان برنج هند گفت: مسائل مختلفی در مورد صادرات برنج باسماتی هند وجود دارد. ۸۰ درصد از صادرات این محصول به منطقه خلیج فارس ارسال میشد و ایران ۳۴ درصد از این صادرات را خریداری میکرد. اما در دو سال اخیر صادرات برنج به ایران به دلیل تحریمهای آمریکا دچار اختلال شده است.
وی افزود: در چند ماه گذشته هیچ انتقال پولی از ایران به هند انجام نشده است و این امر باعث کاهش ۵۱ درصدی صادرات برنج به ایران در سال مالی گذشته در مقایسه با سال ۲۰۱۹-۲۰ شده است.
دادههای سازمان توسعه صادرات محصولات کشاورزی و غذای فراوری شده هند نشان میدهد که صادرات برنج باسماتی این کشور در طول ماههای آوریل تا فوریه سال جاری ۰.۶۵ میلیون تن بوده است درحالی که این صادرات در مدت مشابه سال قبل آن ۱.۳۲ میلیون تن اعلام شده بود.
اس چنداسکاران یک تحلیلگر تجاری گفت: با توجه به مشکلات پرداختهای ایران، صادرات برنج به امارات نیز کاهش یافته است.
صادرات برنج باسماتی هند به امارات با ۶۰ درصد کاهش در پنج سال مالی گذشته به ۰.۲۱ میلیون تن رسیده است. این صادرات در سال ۲۰۱۶-۱۷ حدود ۰.۶۱۵ میلیون تن بوده است.
چنداسکاران افزود: امارات کشور کوچکی است اما شهرهای آن مانند دوبی مراکز بزرگ تجاری هستند. برنج باسماتی صادراتی هند به امارات بار دیگر به ایران صادر میشود. گاهی اوقات برنج باسماتی حتی از امارات به سوریه صادر میشود. اما این صادرات متوقف شده است.
وی توضیح داد: مشکل پرداختها از سوی ایران باعث ورشکستگی بسیاری از صادرکنندگان برنج هند شده است و وضعیت صادرات برنج به ایران نگران کننده است.
آجی ساهای رییس فدراسیون سازمانهای صادراتی هند گفت: صادرات برنج باسماتی به ایران در سال جاری کاهش یافته است. اگر هند سهم خود را در بازار برنج ایران از دست دهد، بازپس گیری این جایگاه کار مشکلی خواهد بود.
به دلیل تحریمهای یک جانبه آمریکا، هند در سال ۲۰۱۹ واردات نفت خود از ایران را متوقف کرد. در سال ۲۰۱۹، هند با صادرات ۱.۶ میلیون تن رنج باسماتی به ایران، بزرگترین تامین کننده برنج ایران بود.
هند سالانه ۴ میلیون تن برنج به کشورهای مختلف صادر میکند که از این میان، ایران، عربستان سعودی، کویت، امارات، آمریکا و انگلیس بزرگترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب میشوند.
تقاضای سالانه ایران برای برنج باسماتی حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن برآورد میشود که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن در داخل تولید و بقیه از طریق واردات از کشورهای مختلف از جمله هند، پاکستان، اروگوئه و دیگر کشورها تامین میشود.
به گفته کارشناسان، نیاز ایران به واردات سالانه یک میلیون تن برنج و به طور متوسط هر ماه ۱۰۰ هزار تن، بازار پرسودی را برای صادرکنندگان برنج به کشور فراهم کرده است.
براساس گزارش سازمان توسعه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی فرآوری شده هند، برنج باسماتی یکی از بزرگترین کالاهای کشاورزی صادراتی هند بوده و ایران نیز یکی از بزرگترین مصرف کنندگان این محصول به شمار میرود.
دهلی نو-ایرنا- کاهش صادرات برنج باسماتی هند به جهان و همچنین ایران باعث نگرانی مقامات این کشور شده است.
اخبار مرتبط
-
درخواست بازرگانان هندی از دولت برای اقدام فوری در مورد تجارت با ایران
دهلی نو-ایرنا- صادرکنندگان برنج و سویا در هند از دولت این کشور درخواست کردند تا هرچه زودتر…
-
رسانه های هندی: هند صادرات برنج باسماتی به ایران را از سر می گیرد
دهلی نو - ایرنا - برخی رسانه های هند نوشتند این كشور صادرات برنج باسماتی به ایران را از هفته…
نظر شما