به گزارش ایرنا، پوتین روز جمعه در مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ گفت: تا زمانی که امکان دسترسی همه کشورهای جهان به واکسن کرونا نباشد، خطر این بیماری برطرف نخواهد شد.
وی با بیان اینکه صدها میلیون نفر در کشورهای مختلف امکان دسترسی به واکسن کرونا را ندارند، اظهار کرد: کمک به این کشورها برای تامین واکسن کرونا بسیار ناچیز است.
رئیس جمهوری روسیه با استناد به اطلاعات صندوق بین المللی پول خاطرنشان کرد: کشورهای با سطح درآمد بالا که فقط ۱۶ درصد مردم جهان در آن زندگی می کنند، حدود نیمی از کل واکسن کرونا را تولید می کنند.
پوتین گفت: در نتیجه وضعیتی بوجود آمده است که در زمان حاضر فقط ۱۰ درصد ساکنان کره زمین بطور کامل واکسن کرونا زده یا واکسن نخست کرونا را زده اند.
وی همچنین ممنوعیت استفاده از واکسن تولید شده در برخی کشورها به دلایل و ملاحظات سیاسی را اقدام نادرست خواند.
رئیس جمهوری روسیه بر لزوم کمک به کشورهای دیگر در تامین واکسن کرونا ازجمله باتولید این واکسن تاکید کرد.
در شرایطی که کشورهایی مثل هند و برزیل به جهنمی از کرونا تبدیل شده و به شدت نیازمند واکسن هستند، خبرها حاکی از انباشت واکسن مازاد در آمریکا حکایت دارد بطوری که برخی نهادهایی آمریکایی از دولت بایدن خواسته اند بجای نگهداری واکسن های مازاد در انبارها، آن را به کشورهای نیازمند بدهد.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: اتاق بازرگانی آمریکا از دولت جو بایدن خواست میلیون ها دوز از واکسن استرازنکا را که در این کشور انبار شده است به کشورهای برزیل و هند و دیگر کشورهای بشدت آسیب دیده از همه گیری ویروس کرونا ارائه دهد.
شرکت داروسازی و زیست فناوری انگلیسی- سوئدی چند ملیتی استرازنکا در ساخت واکسن کووید-۱۹ اکسفورد و استرازنکا نقش داشته است. این شرکت از دسامبر ۲۰۲۰ مراحل کارآزمایی بالینی را جهت تولید واکسن کووید ۱۹ آغاز کرد و در تاریخ ۳۰ دسامبر سال ۲۰۲۰ این واکسن برای استفاده در برنامه واکسیناسیون بریتانیا مورد تأیید قرار گرفت و واکسیناسیون از ۴ ژانویه ۲۰۲۱ با تزریق به برایان پینکر ۸۲ ساله در بریتانیا آغاز شد.
اقتصاد روسیه بهبود می یابد
پوتین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد که وضع اقتصاد روسیه بهبود می یابد.
وی تصریح کرد: اقتصاد روسیه و بازار کار در این کشور در زمان حاضر به سطح زمان پیش از بحران کرونا نزدیک می شود.
رئیس جمهوری روسیه در ادامه خاطرنشان کرد که اقتصاد جهان بتدریج به وضع عادی بازمی گردد و انتظار می رود تولید ناخالص ملی جهانی ،امسال رشد اندکی داشته باشد.
لوله گذاری خط نخست طرح خط لوله گاز نورد استریم ۲ پایان یافت
پوتین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد که لوله گذاری خط اول پروژه خط لوله گاز نورد استریم-۲ با موفقیت به پایان رسید و کار لوله گذاری خط دوم این طرح ادامه دارد.
وی گفت که امیدوار است که طرح خط لوله گاز نورد استریم۲ در دو ماه آینده راه اندازی شود.
رئیس جمهوری روسیه سپس به امتیازات و برتری های این خط لوله گاز برای کشورهای نیازمند به خرید گاز اشاره کرد.
نورد استریم۲ پروژهای مشترک میان شرکت گازپروم روسیه و پنج شرکت اروپایی شامل «انجی» فرانسه، «او. ام. وی» اتریش، «رویال داچ شل» هلند و «یونیپر» و «وینترشل» آلمان است. این خط لوله دوقلوی ۱۲۰۰ کیلومتری قرار است سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز را از روسیه به آلمان منتقل کند.
رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت که دولت اوکراین باید بجای صرف بودجه این کشور برای تقویت ارتش و افزایش هزینه های نظامی به بهبودی وضع مردم این کشور بپردازد.
انتقاد از آمریکا به خاطر استفاده سیاسی از دلار
رئیس جمهوری روسیه گفت: استفاده آمریکا از دلار به عنوان ابزار برای مبارزه سیاسی به آن به عنوان ارز ذخیره بین المللی ضربه می زند.
پوتین گفت: برای ارز بین المللی، ثبات، اطمینان و قابل پیش بینی بودن بسیار مهم است. اگر آمریکا برای ارز ملی خود به عنوان ارز ذخیره بین المللی ارزش قائل نیست و ما شاهدیم که باتوجه به استفاده واشنگتن از دلار برای اهداف سیاسی چنین رفتاری را دارد، به دلار به عنوان ارز جهانی ضربه می زند.
وی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی بانک جهانی و سایر موسسات بین المللی، ذخایر ارز و طلای بسیاری از کشورها ازجمله متحدان آمریکا و نیز پرداخت ها به دلار کاهش می یابد.
رئیس جمهوری روسیه در مورد دیدار خود با بایدن نیز گفت که در این دیدار درخصوص ثبات راهبردی (مسائل موشکی و هسته ای) و مسائل بحرانی و همه گیری کرونا گفت و گو می کند.
نظر شما