به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مجری از حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی در نخستین مناظره انتخاباتی امروز (شنبه، ۱۵ خرداد) ریاست جمهوری پرسید: یکی از مشکلات اساسی در مسیر رونق و جهش تولید در کشور وجود موانع مانند انحصار، تورم مقررات و مجوزها فشار کالا در مسیر حرکت بخش خصوصی است، از نظر شما علت کم توفیقی در این زمینه چیست و اولویت اقدامات شما چیست؟
رییسی در پاسخ به این سوال ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام صادق (ع) و با گرامیداشت یاد و خاطر امام و شهدای ۱۵ خرداد گفت: موضوع موانع تولید از مسائل مهم است که امروز تولیدکنندگان ما با آن مواجه هستند موانع تولید کاری کرده که تولید کنندگانی که با اندیشه و انگیزه در عرصه تولید حضور یافتند تولیدشان دچار مشکل شده است برای این که تولید رونق پیدا کند باید برای تولید جذابیت ایجاد کنیم و از آن طرف جذابیت امور اقتصادی غیرمولد را بکاهیم.
وی گفت: این که نقدینگی یا پول ها به طرف ارز و طلا و زمین و امور غیر مولد باید جاذبه اش از دست برود، این نیاز به سازو کار دارد. این که می گوییم جذابیت نداشته باشد این جذابیت نداشتن به این معنا نیست که از فردا مانع شویم بلکه باید کاری کنیم سازو کارها برای کارهای غیر مولد و کاستن از مالیات هایی که تولیدکنندگان تولید خود را انجام می دهند انجام شود. اگر ۲۵ درصد مالیات برای تولید گذاشتیم باید با شیب ملایم به میزان پایین تری برسانیم که به میزان ۱۰ درصدی برسد.
رییسی افزود: برای حل مساله تولید باید در عمل کاری کنیم که تولید کننده مشکل نداشته باشد. صدور برخی مجوزها برای تولید کننده مشکل است. باید سازو کاری داشته باشد. این سازو کارها که به صورت مجوزهاست باید پسینی باشد نه پیشینی تا وقتی که بتواند تولید کننده را موفق کند کاری باید بکنیم که مساله قاچاق از موانع جدی تولید به حداقل برسد و نقدینگی باید به سمت تولید برود.
معتقد به رقابت و مشارکت هستم
رییس در بخش دوم از نیمه اول مناظره اقتصادی در نقد اظهارات سایر نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت: نظر سنجیها از بسیاری مردم انجام شده و باید به آنها عنایت داشت؛ یکی از دغدغههای مردم بیصداقتی برخی مسئولان است و مردم انتظار دارند مسئولان در سطوح مختلف با صداقت با آنها سخن بگویند.
وی اضافه کرد: بسیار بد است که کسی در کسوت کاندیدای ریاست جمهوری فقط برای جلب آرا، دیگران را تخریب کند. اگر این کارها جواب می داد، در همین سالن بسیاری تخریب و اهانت کردند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردمی که اکنون پای سخنان ما نشستهاند، جوانان عزیزی که دسترسی دارند، روی سایت آموزش عالی میتوانند مدرک بنده یا هر یک از آقایان را ببینند و آیا بد نمیشود برای کسی که اینجا ادعایی داشت.
وی ادامه داد: از تهمت زدن و اهانت کردن خسته نشدهاید؟ اگر مشکلات مردم با اهانت و تهمت به من حل می شود، اشکالی ندارد. اکنون جریان معاندین علیه من بسیج شدهاند و نگاهی که اکنون برخی نامزدها علیه من دارند، همین است.
رییسی خطاب به نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما قبل از هر کس در محضر خدا هستید و مردم هم باشعور هستند و تشخیص می دهند چرا به مردم اهانت میکنید؟ مردم مرا دیده و تجربه کردهاند، شما را نیز دیدهاند. من با مردم باصداقت سخن می گویم.
وی یادآور شد: اولین بار در تاریخ سیاسی ایران، در دوره قبلی بود که شخصی به عنوان نامزد پوششی در انتخابات عمل کرد و رسما اعلام کرد که نمیخواهد رئیس جمهور شود و فقط آمده است از شخص دیگری دفاع کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: من معتقد به رقابت و مشارکت هستم و این دیدگاه من است. در نخستین روز در قوه قضاییه نه یک سایت و روزنامه بستیم و نه از کسی به دلیل انتقاد از خود شکایت کردیم.
وی خطاب به یکی از نامزدها اظهارداشت: شما به جایی ربط دارید که صدها شکایت دارد در حالی که من در دوره انتخابات قبل، یک شکایت از کسی نداشتم.
رییسی در پاسخ به اینکه چرا در شهرهای مختلف به واحدهای تولیدی سر زده است، گفت: من نمیخواهم سر بزنم شما مردم را گرفتار کردهاید. تاکنون قوه قضاییه و دادگستریها بیش از دو هزار کارخانه را راهاندازی کردهاند و می توان در هر شهر این کارخانه را دید.
وی با بیان اینکه من مدیر نشسته در اتاق نیستم، اضافه کرد: من حتی به همه زندانها را سر میزنم و شما باید پاسخ دهید چرا کار را به جایی رساندهاید که من در هر استان که می روم باید جلسه با کارآفرینان داشته باشم و آنها دردل و صدایشان بلند باشد که به آنها کسی توجه نمیکند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سوال جدی از شما این است که چرا داد همه از جمله کارآفرین و کارگر و کشاورز را درآوردهاید؟
دنبال علل فساد برویم
رییسی گفت: من در مسئولیت ریاست قوه قضاییه پرونده های بسیاری را رسیدگی کردم که این پرونده ها در دستگاه اجرایی تولید می شود؛ یعنی ساز و کار های نادرست، بسترهای فساد، زمینه های رانت پرونده تولید می کند. پرونده ها را ما رسیدگی می کنیم، مردم خوب می دانند ما در رسیدگی خط قرمز نداریم نه در ادعا در عمل، این نکته بسیار مهم است باید رفت سراغ مجموعه ای که امروز تولید پرونده می کند، این یعنی رفتن دنبال علل فساد.
وی تاکید کرد: من در قوه قضاییه جایگاهم خدمت به مردم و بسیار مغتنم است. اما با خواست عموم مردم مواجه شدم که قابل مشاهده و ارزیابی است. خواست مردم از من است اقشار مختلف از ظلم، فساد و تبعیض، ناکارآمدی ها و بسترهای فساد صدایشان در آمده وگرنه درست می گویید من در قوه قضاییه جایگاه مطالبه گر دارم، اگر رییس جمهور شوم جایگاه پاسخگو پیدا می کنم. همه آقایان (روسای پیشین قوه قضائیه) پنج سال و ده سال بودند من مطلقا دنبال مقام و پستی نیستم در آستان قدس رضوی خادم امام رضا (ع) بودم. امروز مردم با عملکرد من آشنا هستند چرا از این عملکرد ناراحت هستید، چرا با تخریب جایگاه من می خواهید خودتان را اثبات کنید؟
وی گفت: گفتید چرا واحدهای تولیدی را رفتی؟ شما هم چهار تا واحد می رفتید. چرا به من اعتراض می کنید. دو هزار واحد تولیدی را دوستان من از تعطیلی نجات دادند. چهار تا را شما نجات می دادید. می گویید مشکل قضایی داشت. این مشکل قضایی را چه کسی ایجاد کرد؟ اولا یک درصد مشکل قضایی داشت که یک درصد هم نمی شود، نوع اقدامات بی حساب و کتاب شما در دولت است. داد کارگر، کشاورز مردم در آمده است، ما بی توجه باشیم فرق ما و شما همین است. ما به فرمان رهبری به خواست مردم توجه می کنیم پای کار می آیم.
رییسی ادامه داد: برای دولت کسب و کار و معیشت مردم برنامه داریم جایگاه و ظرفیت ایجاد می کند. مدیریت؛ حلقه مفقوده کشور است. بسیاری از اقتصادانان را بنده می توانم برای رفع مشکلات کشور به خط کنم. اما امروز مردم قدرت مدیریت می خواهند و دنبال مدیر مقتدر می گردند که مشکلات را حل کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم از اولین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره زمینخواری اظهارداشت: یکی از مشکلات جدی کشور، مساله زمینخواری است و به جای اینکه زمین برای کشاورزی یا سکونت استفاده شود تبدیل به کالایی سرمایهای مانند ارز و طلا شده و کسانی با تغییر کاربریها با زمین سوداگری میکنند.
وی ادامه داد: در قوه قضاییه پروندههای زیادی در رابطه با زمینخواری تولید میشود و اگر سازوکارهای آن در دولت اصلاح شود، طوری که دستگاههای مرتبط و مسئولان بخشهای مختلف بتوانند درست عمل کنند، کار به دستگاه قضایی نمیرسد.
رییسی با اشاره به تشکیل شورای حفظ حقوق بیت المال گفت: این شورا با حضور همه مسئولان اجرایی و قضایی تشکیل شده تا از اینگونه زمینخواریها پیشگیری کند.
ضرورت تبدیل سند عادی به رسمی برای جلوگیری از زمینخواری
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری درباره سامان بخشی به وضعیت زمینخواری توضیح داد: اولا سند عادی باید تبدیل به سند رسمی شود زیرا یکی از ضروریات کشور است و از ابتدای ورود به قوه قضاییه این موضوع را با مجلس شورای اسلامی پیگیری کردم و مجلس هم این موضوع را تصویب کرد که اکنون درگیر مسائل اداری است.
وی با اشاره به قانون جامع حدنگار (کاداستر) افزود: مساله بعدی اجرای قانون حدنگار و کاداستر است. متاسفانه کشور ما در اجرای قانون حدنگار عقب است و شاید در دنیا فقط یک کشور است که این قانون را اجرا نکرده است.
رییسی اظهارداشت: برای اجرای این قانون برنامهریزی کردیم و اکنون اجرای کاداستر چهار برابر شده است و تا پایان سال ۱۴۰۰ قانون جامع حدنگار به سامان خواهد رسید. این کار ۴۰ ساله بود و اکنون استان به استان در حال اجراست.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت سازمانهای مردم نهاد گفت: مردم شهر و روستا باید در قضیه زمینخواری و تغییر کاربریها فعال شوند و از این اقدامات جلوگیری کنند.
رییسی درباره نقش دولت در جلوگیری از زمینخواری افزود: دولت موظف است راه قانونی برای مردم باز کند تا مردم سراغ کار غیرقانونی نروند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با پیگیری دستگاه قضایی، امروز جریان زمینخواری در کشور کاهش یافته و این مساله به دلیل جدیت است و ما امروز مدیریت جدی در امور می خواهیم زیرا قوانین و مقررات موجود است اما به آنها عمل نمیشود. اگر به قوانین عمل شود، کاملا جلوی زمینخواریها گرفته میشود.
رییسی در بخش بعدی مناظره در پاسخ به سوالی درباره راهکارش برای تورم گفت: متاسفانه از مشکلات جدی که امروز مردم به آن گرفتار شدند تورم است. قیمت ها افزایش یافته، قیمت مسکن هفت برابر، خودرو هشت برابر، قیمت گوشت و مرغ تا شش برابر بیشتر شده است. امروز آنچه مردم را بسیار نالان کرده سفره مردم کوچک شده است. در همین سالن برخی در سال ۹۶ گفتند اگر فلانی بیاید قیمت دلار پنج هزار تومان می شود، بعد دیدیم به ۳۰ هزار تومان رسید.
وی افزود: بعد هم اعلام می کنند اگر ما نبودیم مملکت قحطی می شد این مثل یک دروازه بانی است که ۱۷ گل خورد گفت اگر من نبودم ۳۰ گل می خوردند این که پاسخ به مردم نشد. تورم راهکار دارد ثبات بازار بسیار مهم است. دخالت کردن دولت در بازار معنی ندارد،شان دولت حمایت و هدایت است. از بازاری باید برای اداره بازار کمک گرفت از تولید کننده برای اداره واحدهای تولیدی باید نظر گرفت.
وی تاکید کرد: ثبات بازار بسیار مهم است. ارز تک نرخی باید در کشور باب شود. ارز ۴۲۰۰ تومانی چه قدر پرونده در قوه قضاییه درست کرده؟ ما موارد را اعلام می کنیم. ارز باید به سمت ارز تک نرخی و ثبات بازار برود و ارز صادراتی را باید مدیریت کرد.
رییسی گفت: یک وقت اعلام می شود در کشور صادرکنندگان ارز صادراتی نیاوردند، اما باید پیگیری کرد نه اینکه فقط اعلام کنیم. باید این را به سمت تهاتر برد، مدیریت کردن ارز صادراتی بسیار مهم است. ما باید تسهیلات بانکی را مدیریت کنیم اگر در این مسیر نسبت به خلق نقدینگی و تسهیلات مدیریت شد درست می شود.
رییسی در بخش پایانی و جمعبندی سخنان خود نیز گفت: رئیس جمهور، رئیس همه مردم، تمام جناحها، گروه ها و دغدغهمندان مردم و انقلاب از هر جناح و هر حزب با هر گویش و در هر اقلیمی است.
وی ادامه داد: نگاه، نگاه خدمتگزاری به همه است؛ زن، پیر، جوان، دختر و پسر بنابراین رفع مشکل همه باید در دستور کار رئیس جمهور باشد و با یک نگاه عمیق نسبت به مسائل کشور، به تعیین اولویتها برای مسائل کشور با داشتن برنامه اقدام کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: روزی که به قوه قضاییه رفتم برنامهای به عنوان سند تحول ارائه دادم و این سند را در اختیار همه اندیشمندان، صاحبنظران و قضات قرار دادم و اعلام کردم که تحولی که می خواهم ایجاد کنم، سند دارد.
رییسی اضافه کرد: مردم هم احساس کردند بعد از دو سال و چند ماه فعالیت، اتفاقی در قوه قضاییه افتاده است و حتی نگاه جناحهای مختلف این است که وضعیت متفاوتی در قوه قضاییه ایجاد شده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: این نگاه برنامه نویسی را از قوه قضاییه داشتم و از زمانی که تصمیم به ورود به عرصه انتخابات گرفتم، ۱۲ اندیشکده فعال در کشور در این رابطه به خط کردیم. دوستان کارهای بسیار خوبی انجام دادند و برای بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی برنامهای داریم.
در فضای مجازی عقب هستیم
رییسی با اشاره به مساله فضای مجازی گفت: معتقدیم در فضای مجازی عقب هستیم و آنطور که بایسته است در زمینه فضای مجازی کار نشده است. زیرساختها مشکل دارد.
وی خطاب به جوانان و کودکان افزود: از بچهها سوال می کنم؛ چقدر وسط بازی حالتان گرفته میشود؟ پژوهشگران چقدر زمان انجام پژوهش و ارتباط با یک کتابخانه در جای دیگران دنیا دچار مشکل میشوند؟ معلوم است که زیرساختها کامل نیست و باید تکمیل شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت: در تولید محتوا در فضای مجازی مشکل داریم و حق بسیاری از خانم ها حتی خانم خانه داری که در زمینه فضای مجازی تولید محتوا دارد، ضایع می شود.
رییسی تاکید کرد: در ارتباط با فضای مجازی کار بسیار باید انجام شود و من خودم در این فضا هستم و دو میلیون فالوئر دارم و بسیاری از مسائل از این طریق به من منتقل می شود اما برخی آقایان خلط مبحث می کنند در حالی که این اقدامات وظیفه آنها بوده است و به مسائل فرعی توجه دارند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز سفره، کسب کار و ولت مساله مردم است؛ چطور نتوانستیم بعد از گذشت این سالها یک دولت طراز انقلاب اسلامی و خواست مردم عزیز با همه نگاههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: حتما ما توانمند هستیم؛ ما اصحاب «ما می توانیم» هستیم و نمی شود و نشد را نمی پذیریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: یک زمانی با مسئولان بانکی در رابطه با بانک ها صحبت کردم و گفتند بانک ها به حرف ما عمل نمی کنند. اما گفتیم هر مدیری پای کار محکم و جدی بیاید، کار انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، اولین مناظره میان نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری امروز شنبه ۱۵ خرداد ساعت ۱۷ برگزار میشود. مناظره های نامزدهای سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهور از شبکه یک سیما پخش می شود و همزمان با تلویزیون، رادیو ایران و رادیو انتخابات همچنین در فضای مجازی تلویبیون هم این برنامه ها را تقدیم علاقهمندان خواهند کرد.
موضوع پرسشهای نخستین مناظره زنده تلویزیونی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مباحث اقتصادی است. بر اساس مصوبه کمیسیون تبلیغات نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، دومین و سومین مناظره نامزدهای انتخابات روزهای سهشنبه ۱۸ خرداد و شنبه ۲۲ خرداد خواهد بود. همچنین مدت تعیین شده برای مناظره، ۳ ساعت و مرتضی حیدری مجری مناظرههای انتخاباتی است.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، اولین میاندورهای یازدهمین مجلس شورای اسلامی (برای ۱۱ حوزه انتخابیه؛ آستانه اشرفیه، تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، تفرش، بهار و کبودرآهنگ، گچساران و میانه و برای شش کرسی مجلس شورای اسلامی) و دومین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری (برای ۴ حوزه انتخابیه؛ تهران، خراسان رضوی، قم و مازندران) برگزار خواهد شد.
سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیسالساداتی مشهور به رییسی، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی هفت نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند.
نظر شما