شکی نیست که همه معتقد به درست انتخاب کردن هستند. به عنوان مثال می توان به نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی یعنی سید جواد ساداتی نژاد اشاره کرد که امروز در یک همایش انتخاباتی در کاشان از افراد ناراضی احتمالی التماس دعا داشت و گفت: باید به افراد ناراضی که قصد شرکت در انتخابات ندارند بگوییم برای تغییر اوضاع و درست شدن آن با انتخاب صحیح در انتخابات شرکت کنید.
به گفته وی، افتخار مردم این کشور در گرفتن تصمیم برای انتخاب رییسجمهوری و تمامی مسوولیتها از سوی خود آنان است، از این رو اگر خطایی هم صورت میگیرد در انتخابهای ما است.
عبدالکریم جمیری، نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی با احترام به تمام نامزدها به هموطنان خاطرنشان کرد : برای حل مشکلات باید انتخاب صحیح داشته باشیم و دیگران را هم برای رسیدن به گزینه اصلح راهنمایی کنیم. بدانید آینده ما در گرو انتخاب امروز ماست، اگر خدای ناکرده امروز بد انتخاب کنیم نباید فردا گلایه مند باشیم.
حجت الاسلام عباس امینی، امام جمعه شاهرود هم امروز چنین گفت: شرکت در انتخابات موجب تعیین سرنوشت مردم میشود ، اگر کسی در انتخابات شرکت نکند به این معنا نیست که سرنوشت بهتری خواهد داشت.
همچنین به گفته آیت الله سیدمحمد شاهچراغی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان ، مردم ایران اگر امام راحل را قبول دارند، ایشان فرمود رای دادن تکلیف است، یعنی واجب و تکلیف شرعی، عقلی و قانونی است. دشمن می خواهد انتخابات این دوره را کمارزش جلوه دهد. نباید عده ای در داخل کشور به راهی که دشمن می خواهد بروند.
حال، در این میان سردار محمد رضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که امروز در همایش گرامیداشت شهدای ۱۵ خرداد که در مصلای صاحبالزمان(عج) ورامین سخن می گفت این اطمینان را به مردم داد و یادآوری هم کرد که در جمهوری اسلامی رای و انتخاب مردم محترم است و نظام نیز با تمام توان پای رای و انتخاب مردم ایستاده است.
او این نکته را هم خاطرنشان کرد مبنی بر اینکه ایران در گذشته هیچ چیز از خود نداشت و از داشتن کوچکترین امکانات محروم بود ولی در انقلاب اسلامی با دادن اختیار به مردم، پیشرفت ها چشمگیر شد و دنیا را مبهوت خود کرد.
معاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنها را نجات جامعه از مشکلات را تمسک به احکام الهی بیان کرد و اینکه اگر در دین عمیق شویم به سعادت خواهیم رسید.
به چه کسی رای بدهیم ؟
درست است که نخبگان در اخبار امروز استان ها به درست رای دادن هموطنان تاکید داشتند اما باید ببینیم که چه کسی و با چه ویژگی هایی را به عنوان رییس جمهور آینده مدنظر دارند ؟
قبل از هر چیز بهتر است یادآوری شد که بنا به اظهار نظر امروز مرتضی امیری نژاد استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در استان قزوین، فرد پیروز صحنه رقابت، تنها برای مدت چهار سال بر کرسی قدرت قوه مجریه تکیه نخواهد زد، رییسجمهور منتخب ۱۴۰۰ این ظرفیت را دارد که برای هشت سال ریاست قوه مجریه را بر عهده بگیرد ،همانطور که در ادوار گذشته انتخابات ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی چنین بوده است.
اینکه به چه کسی به عنوان رییس جمهور آینده کشور رای بدهیم ، می توانیم از اظهارات سردار نقدی شروع کنیم . او تاکید کرد: امروز کشور به رئیس جمهوری با رای بالا نیاز دارد تا بتواند حق مردم را از مستکبران گرفته و شیرینی اجرای اصل قانون اساسی به همگان بچشاند. همچنین اگر یک دولت معتقد به ظرفیت داخلی و جوان در راس کار قرار گیرد و مردم به آن اعتماد داشته باشند، همه مشکلات کشور حل میشود.
سردار بهمن ریحانی، فرمانده سپاه حضرت نبیاکرم (ص) استان کرمانشاه نیز می گفت: مردم باید کسی را انتخاب کنند که حضورش بیشتر، دشمن را ناراحت و عصبانی کرده است.
حجت الاسلام حسین عزیز، امام جمعه موقت خور و بیابانک هم معتقد بود: مردم رییس جمهوری میخواهند که دشمن شناس و دلش مالامال نفرت از آمریکا و استکبار باشد و از فرامین رهبری اطاعت کند و راه شهدا را ادامه دهد. انتخاب باید از روی آگاهی و بصیرت باشد و انتخاب رییس جمهوری انقلابی، دشمن را ناامید میکند.
عبدالکریم جمیری، نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی که تاکید داشت: اگر خدای ناکرده رئیس جمهور انقلابی انتخاب نکنیم نباید توقعی برای رفع مشکلات عدیده مردم داشته باشیم.
امانتداری هم موردی مهم از نظر حجت الاسلام سیدهاشم موسوی یک فعال سیاسی اصولگرا در گناباد بود . به گفته وی بر اساس آموزه های قرآنی باید امانت را به امانتدار واقعی و یا فردی که شرایط آن را دارد، واگذار کرد.
و اما برای محمدحسین قاسمی، دانشجوی اهل گنبد کاووس به جز اینکه رییس جمهور آینده به فکر جوانان و مشکلات مسکن و ازدواجشان باشد، نترس بودن رییس جمهور از سرزنش ملامتگران نیز خیلی مهم بود و در واقع آن را شایسته رییس جمهور آینده ندانست. او گفت: مردم باید به نامزدی رای دهند که از سرزنش ها نترسد و از چاپلوسی، تعریف و تمجید لذت نبرد و بهدنبال تشکر مردم برای انجام وظایف محوله نباشد.
از نظر محمد میلاد سبحانی ، دبیر انجمن علمی اقتصادی دانشگاه گنبدکاووس و دیگر دانشجوی ساکن این شهر پیگیری برنامههای باقی مانده از دولت قبلی توسط رییس جمهور آینده یکی از موارد مهمی بود که ذکر کرد.
او اظهارداشت: هر رییس جمهوری که میآید برنامههای دولت قبلی را بدون توجه به درست یا غلط بودن رها کرده و خودش برنامه جدید ارائه میکند در حالیکه بعضی از برنامهها مانند طرح مسکن مهر و مسکن ملی مشابه هم و مورد نیاز کشور است.
آنطور که هادی ابراهیم نژاد، دیگر جوان اهل گنبد گفت داشتن برنامههای مشخص و از پیش تعیین شده در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد و سیاست خارجی را از دیگر ویژگیهای رییس جمهور است و اینکه فرد منتخب برای مدیریت قوه مجریه باید برنامه مدیریتی قوی داشته باشد تا مردم وی را باور کنند.
به گفته وی، بزرگترین مشکل فعلی کشور سوء مدیریت در سادهترین مسائل مانند برنامهریزی برای مکان برگزاری یک جلسه تا پیچیدهترین مسائل مانند مدیریت روابط با کشورهای همسایه و صادرات و واردات است.
بحث شیرین وعده های انتخاباتی
در خصوص بحث شیرین وعده های انتخاباتی که براساس روال روزهای گذشته ارایه برنامه های عملی مورد تاکید نخبگان استان ها بود. به عنوان مثال ، محسن نصری، عضو هیات علمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت:ارائه وعده های غیرمنطقی و غیرمعقول سبب بدگمانی و رویگردانی مردم می شود لذا نامزدهای انتخاباتی باید بطور شفاف و صادقانه برنامههای عملی خود را معرفی کنند و برای هر یک از بخشها بطور جداگانه برنامه داشته باشند.
همچنین وی با اشاره به اینکه پایبندی به اخلاق لازمه کار هر یک از نامزدهای انتخاباتی است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس نامزدها باید اسلام و خدا را مَد نظر قرار دهند و به قیمت جمع آوری رای، به هر کاری دست نزنند.
نصری با تاکید بر اینکه حضور گسترده در انتخابات، تقویت پایههای نظام را بدنبال دارد، اضافه کرد: هرچه میزان مشارکت افزایش یابد حاکمیت مشروعیت بیشتری پیدا می کند و از سوی دیگر همراهی مردم با دولت بیشتر می شود.
محمد صالح جوکار ،نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی امروز می گفت: نامزدهای انتخابات بدانند که دشمنان به دنبال از بین رفتن اعتماد مردم به مسئولان هستند و آنان نباید با وعدههای بدون پشتوانه در زمین دشمن بازی کنند.
وی ادامه داد: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید بدانند که صرفاً وعده دادن دردی را دوا نمیکند و آنان باید برنامه عملی برای حل مشکلات کشور به ویژه در زمینه اقتصادی داشته باشند.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید به این مسئله واقف باشند که مردم ما از آگاهی بسیار بالایی برخوردار هستند و اگر نامزدها کلیگویی کنند و بگویند که مشکل مسکن، بیکاری و تورم را سریعا از بین میبرند، مردم به این وعدهها توجه نمیکنند و بنابراین، آنان باید برنامههای دقیق خود را در این راستا به مردم ارائه دهند.
آیت الله «محمود محمدی عراقی» نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری؛ حضور و مشارکت مردم در صحنه انتخابات ۲۸ خرداد را عامل خنثی شدن فشار حداکثری دشمنان بر ملت ایران دانست و از مردم خواست برای حل مشکلات کشور به ویژه مسائل اقتصادی در انتخابات مشارکت حداکثری داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد که با روی کار آمدن دولت با ایمان، مردمی، جوان، کارآمد، انقلابی و ولایت مدار بتوانیم مشارکت کشور عزیزمان به ویژه مسائل اقتصادی را با اتکاء به توان داخلی پشت سر بگذاریم و بار دیگر فشار حداکثری دشمن بر ملت ایران را خنثی کنیم.
نقاط قوت و ضعف فضای مجازی در تبلیغات انتخاباتی
بد نیست حسن ختام امروز گزارش جمع بندی را با گزارشی از قزوین با تیتر "روزهای داغ انتخابات در کلاب هاوس قزوینیها" داشته باشیم . خبرنگار در این گزارش نظر هم اصولگرایان و هم اصلاح طلب های قزوین را در خصوص کلاب هاوس پرسیده است .
به عنوان مثال محمدحسین شفیعیها ، دبیر ائتلاف پیروان ولایت استان قزوین به عنوان نمایندهای از طیف اصولگراها به خبرنگار ایرنا گفت: نقطه قوت کلاب هاوس این است که دیدگاههای متضاد را به گفت و گو واداشته و ظرفیتی ایجاد میکند تا افراد درون اتاق ها با یکدیگر صحبت کنند و تضارب آرا شکل بگیرد؛ خب قطعا این امکان خیلی پسندیده است چراکه این شرایط در فضای واقعی ممکن نبود، بنابراین این برنامه باعث میشود تا حرف همدیگر را شنوا باشیم و برای چالشها راه کار ارائه دهیم.
از نظر شفیعی ها فضای مجازی از ملزومات امروزی جامعه است و حتی مخالفان آن نیز امروز متقاعد شده اند که وجود آن در جامعه ضروری است؛ به هرحال تمامی جوامع بر اساس همین فضای مجازی درحال رشد و توسعه هستند و خیلی از کسب و کارها از طریق همین فضا شکل میگیرند و باید ضروریات این شبکه اجتماعی را پذیرفت.
و اما از نظر یوسف کرمی، رییس جبهه اصلاحات استان قزوین ، فضای مجازی در استان قزوین با وجود رونق و فعالیت چشمگیر خود و همچنین ظرفیتها و قابلیتهای خودش هنوز مورد استفاده صحیح و اصولی قرار نگرفته است، درحالی که فضای مجازی بهترین بستر برای گفت و گو در جامعه امروزی است.
کرمی با بیان اینکه فضای مجازی در استان قزوین به دوقطبی حیدری و نعمتی شبیه شده است، گفت: این فضای ایجاد شده در سایه کلاب هاوس و دیگر شبکههای اجتماعی باید اصلاح شود و قطعا ادامه این روند چندان فایدهای نخواهد داشت، البته تا به امروز تقریبا بیشتر اقشار نخبه در کلاب هاوس فعالیت داشتهاند و آن هم به دلیل نحوه استفاده از این برنامه جدید در نزدیکی انتخابات بوده است، اما به نظرم هنوز این فضا به پختگی و کمال خود نرسیده و تا انتخابات ۱۴۰۰ نیز دست نمیدهد.
شما می توانید برای خواندن متن کامل گزارش قزوین به این لینک مراجعه فرمایید.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خردادماه به صورت همزمان برگزار می شود.
نظر شما