جلیلی: برای ایجاد هماهنگی بین بازار پولی، سرمایه و بیمه برنامه داریم

تهران - ایرنا - نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از هنرهای رییس جمهوری این است که بین بازار پولی، سرمایه و بیمه هماهنگی ایجاد کند و ما برای این کار برنامه داریم.  

به گزارش ایرنا سعید جلیلی در برنامه «رئیس جمهور و جوانان» که از شبکه ۳ به روی آنتن رفت، اظهار کرد: یکی از هنرهای رییس جمهوری این است که بین بازار پولی، سرمایه و بیمه هماهنگی ایجاد کند و ما برای این کار برنامه داریم.  

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دوران نوجوانی و جوانی من با ایام دوران دفاع مقدس و جنگ همراه بود و امروز خوشحالم که جوانان ما می‌توانند نقشی مهم در آینده ایران داشته باشند.

 وی اضافه کرد: همانطور که ما در عرصه‌های مختلف چون دفاع مقدس و انقلاب، جوانان را داشتیم و دشمنان دوست داشتند که دهه شصت تکرار نشود، اما امروز و در دهه ۹۰ جوانانی داریم که در عرصه‌های مختلف نقش آفرینی کردند و شهید حججی‌ها را دیدیم و در عرصه‌های علمی هم موفقیت‌های بزرگ داشتیم.

 جلیلی تاکید کرد: بازار سرمایه، بازاری است که باید به تولید کشور اضافه کند و در بازار سرمایه باید پول بیشتر از کالا تولید شود. متاسفانه پول کشور در ۴۷ سال گذشته نزدیک ۴۲ هزار برابر شده اما کالا ۱.۷ برابر شده و این فاصله زیادی است.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: زمانی که پول تا این حد افزایش پیدا کرده و تولید جا بماند مشکلاتی ایجاد می‌شود  و راه حل آن به تولید و افزایش آن باز می‌گردد. نباید اجازه داد بازار سرمایه به بازار سفته و سوداگری تبدیل شود چرا که آرامش را بر هم می‌زند.  

 در سه ماهه نخست برای سهامداران خرد بورس امنیت ایجاد می‌کنیم 

 وی اضافه کرد: باید بین بازار پولی و بازار سرمایه هماهنگی وجود داشته باشد، این هنر رئیس‌ جمهور است که بتواند بانک مرکزی، بیمه مرکزی و سازمان بورس را با هم هماهنگ کند. باید تدبیری اتخاذ شود گه اگر کسی وارد این عرصه می شود اطمینان حاصل کند که مشکلی نیست و ما در سه ماهه نخست برای سهامداران خرد این امنیت را ایجاد خواهیم کرد.

جلیلی در پاسخ به سوالی درباره برنامه خود برای کم کردن فاصله طبقاتی در کشور گفت: عدالت و کاهش فاصله طبقاتی یکی از شعارهای انقلاب بوده و اگر می‌خواهیم با فقر مبارزه کنیم باید با تبعیض و بی‌عدالتی هم مبارزه کرد. یکی از کارهایی که رییس جمهور باید انجام دهد این است که توزیع عادلانه فرصت در سراسر کشور محقق شود و فرقی بین تهران و سایر استان های کشور نباشد.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: متاسفانه امروز فاصله چشمگیری را شاهد هستیم که در برخی از شاخص‌ها خود را نشان می دهد. بانک‌های ما تسهلات می‌دهند اما ۵۰ درصد مردم از این تسهیلات استفاده نکرده‌اند و متاسفانه ۹۰ درصد آن نیز فقط به ۱۰ درصد رسیده است.

 وی در ادامه گفت: یک مساله مهم وجود دارد و آن به بحث واردات و صادرات باز می‌گردد. واردات غلط مانع تولید می‌شود و کافی است تا تولیدکنندگان نتوانند در این عرصه رقابت کنند. برای همین مناطق آزاد شکل گرفت اما باید به ماهیت شکل‌گیری مناطق آزاد توجه کرد.

جلیلی با بیان اینکه ماهیت اصلی این مناطق این بود که سکویی برای صادرات کشور باشد، گفت: در تمام پایانه‌های مرزی باید رویکردی را در پیش بگیریم که اشتغال‌زایی و ارزآوری را به همراه داشته باشد. برای افزایش تولید باید میزان صادرات افزایش پیدا کند نه اینکه واردات بیشتر باشد.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: دولت باید صادرات را یک وظیفه محوری برای همه دستگاه‌ها تعریف کند. در این شرایط همه باید پاسخگو باشند و بگویند چه برنامه‌ای دارند و این برای توسعه صادرات مهم است و شامل همه دستگاه‌های کشور خواهد بود.

وی تصریح کرد: هر جوان مرزنشین ایرانی باید یک صادرکننده برای کشور باشد نه اینکه به کولبری تن درهد.

 جلیلی با اشاره به مصوبه افزایش مناطق آزاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: باید ببینیم که آیا مناطق آزاد به نفع کشوراست یا خیر. اگر این مناطق برای صادرات کشور باشد، خوب است و باید افزایش پیدا کند. مناطق آزاد باید در پایان سال گزارش دهند و مشخص کنند که چه میزان صادرات داشته اند تا معلوم شود میزان صادرات و  واردات به چه صورت بوده است.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه درباره حق مسکن برای هر شهروند ایرانی اظهار کرد: طبق قانون اساسی داشتن مسکن حق هر شهروند است و دولت وظیفه دارد که مسکن مردم را تامین کند. متاسفانه در ۸ سال گذشته میزان ساخت مسکن از ۸۰۰ هزار واحد به ۳۰۰ هزار در سال کاهش پیدا کرد، به همین شکل شاهد کاهش میزان ازدواج هم بودیم.  دولت باید برنامه داشته باشد تا حداقل در سال بتواند یک میلیون مسکن بسازد.  

 مدل و سبک مسکن مهر باید ادامه یابد

وی با اشاره به طرح مسکن مهر گفت: معتقدیم مدل و سبک مسکن مهر باید ادامه یابد و ایرادهای آن نیز برطرف شود. دولت باید تسهیلات اولیه و همچنین زمین ارزان را در اختیار مردم قرار دهد تا شاهد افزایش مسکن و رفع مشکلات باشیم.

جلیلی تصریح کرد: در دولت سایه، سایه جوانان بر سر دولت بود و ما معتقدیم هر دولتی اگر بخواهد کار کند، نیاز دارد تا سایه جوانان بر سرش باشد و این به آن معناست که جوانان، سایه به سایه دولت را تعقیب کنند و اگر کار خوبی می‌شود، کمک کنند و اگر کاری نقص دارد، کمک کنند تا آن کار تکمیل شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بسیاری از نابسامانی هایی که در سیستم اداری و اجرایی دیده می شود به دلیل عدم شفافیت است. روی چند دستور اجرایی کار کردیم و از روز اولی که دولت شروع به کار می‌کند آن را ابلاغ خواهیم کرد. یکی از این دستورکارها این است که سامانه شفافیت قراردادهای دولتی باید برقرار شود. باید شفافیت در کارها باشد و آحاد ملت نیز بتوانند مسائل را دنبال کنند تا مشخص شود که فسادی در کار بوده یا خیر.

جلیلی در بخش دیگری از سخنانش استفاده از فناوری‌های پیشرفته الکترونیکی برای تشکیل دولت فوق هوشمند را جزو برنامه‌های خود عنوان کرد و گفت: این سازوکارها مهم است و دولت باید از آن استقبال کند. اگر ما به دنبال شفافیت باشیم به جای آنکه چند دستگاه نظارتی را برای مراقبت فعال کنیم، می‌توانیم از کمک ۸۰ میلیون ایرانی که شامل نخبگان کشور هم می‌شود به عنوان ناظر استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که ما به شکل سامانه این فعالیت ها را انجام بدهیم، آن وقت مشکلات و ایرادها پیدا می‌شوند و می‌توان آنها را حل کرد. با این شکل جلوی بسیاری از فسادها گرفته می‌شود و مردم این را خواهند دید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت مردمی بر عملکرد بهینه دستگاه‌های اجرایی دولت سایه مهم است.

جلیلی یادآورشد: فرصت بی بدیلی در اختیار جوانان است در حالی که نسل قبل این فرصت را در اختیار نداشتند، ۳۰ سال قبل فضای مجازی وجود نداشت اما امروز این فضا و فرصت در اختیار است و جوانان می‌توانند با بهره گیری از این فرصت، فضایی را برای ایجاد هنر و اثبات خودشان در اختیار داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه‌های آتی دولت در موضوع صنایع تبدیلی اظهار کرد: یکی از زمینه‌های اشتغال و ارز آوری و جلوگیری از خام فروشی در صنایع کشاورزی، دامپروری و شیلات این است که می‌توان با استفاده از فرصت‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی، همه منطقه را اداره کرد.  ما فرصت هایی داریم که از ان جمله می‌توان به ماهی چشم‌زده و مرغ اجداد اشاره کنم که با هر یک قطعه از مرغ اجداد می‌توان چندین تن مرغ تولید کرد و این یک فرصت است.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما امروز یکی از فرصت های خوبی که در اختیار داریم به کشاورزی باز می گردد، کشور ما فرصت کشاورزی و شیلات دارد که برخی کشورها با همین دو مورد کشورشان را اداره می‌کنند، ما در کنار نفت، معدن و گاز از این فرصت ها هم برخورداریم.

 جلیلی اضافه کرد: در بحث شیلات و در مرحله اول تولید آبزیان باید تولید علمی و جدی داشته باشیم تا به تولید انبوه برسیم یا در گلخانه‌داری می‌توان تا ۵۰۰ تن در برخی گلخانه‌ها برداشت کرد.  

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در ۸ سال دولت سایه ۲۴ جلسه را با اصناف مختلف داشتیم که برای همین موضوع  ۱۲۰ سفر به ۳۱ استان کشور و بازدید از شهرک‌های صنعتی را در برنامه خود قرار دادیم. بسیاری از صنایع یا با ظرفیت پایین کار می‌کنند یا تعطیل شدند که این موضوع باعث کم شدن اشتغال و تولید را در پی خواهد داشت.

 وی ادامه داد: در همین سفرها به ۱۶ مشکل اساسی رسیدیم که باید برطرف شود به طور مثال مشکل تأمین مالی یکی از مشکلات تولید و  صنعت است در حالی که روزانه بانک‌ها ۲ هزار میلیارد تومان خلق پول می‌کنند اما کارخانجات مشکل کمبود نقدینگی دارند.

جلیلی گفت: مشکل دیگر این است که مثلاً باید مجوزهای فراوان گرفته شود تا فردی بتواند کاری راه بیندازد. موانعی بسیار سر راه است که چند سال طول می کشد. یک تولیدگر یک صنعتگر وقتی از جلوی اداره ای رد می‌شود به جای آن که غمگین شود که چطور این هفت خوان را رد کند تا کار تولید را به انجام برساند باید احساس کند این همان جایی است که کمک خواهد کرد و مشکلات را حل می کند.

 وی در پاسخ به سئوال نسل سوم و چهارم در خصوص اشتغال و امنیت شغلی هم گفت: طبق قانون اساسی شغل و رضایت شغلی حق آحاد جامعه است. امنیت شغلی هم بسیار مهم است، قراردادهای سه ماهه بسته می‌شوند که معلوم نیست سه ماه دیگر آیا من هستم یا نیستم یا می خواهند یا نمی‌خواهند.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما اگر می‌گوییم باید در جامعه اسلامی مردم آرامش داشته باشند و برخی از حقوق شهروندی صحبت می‌کنند و منشور حقوق شهروندی را رونمایی می‌کنند که این رونمایی خوب است به شرط آنکه مردم ثمرات آن را ببینند، اینجا حق مردم چیست؟ همین حق داشتن شغل و رضایت شغلی و امنیت شغلی است.

وی گفت: اگر به کسی شغلی دادیم و گفتیم یک ساعت در هفته هم اسمش شغل می‌شود این یک شوخی است، ما بر همین اساس یک برنامه جدی‌تعریف کردیم. یکی از آن کارهایی که از روز اول دولت شروع خواهیم کرد این است که اگر ما صحبت از شغل می‌کنیم این نیست که مثلاً یک وام بدهیم که یک عده‌ای بروند و شغل ایجاد کنند و پایان سال یک گزارش بدهیم، اینطور نیست. ایجاد شغل برای نسل سوم و چهارم چگونه باید صورت بگیرد؟ 

 جلیلی یادآور شد: باید برای تمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولت ماموریت ایجاد شود و هر وزاتخانه بداند وظیفه اش در قبال ایجاد شغل چیست. یعنی حتی برای وزارت خارجه نیز ماموریتی را در نظر بگیریم تا با ارتباط با کشورهای دیگر برای جهش صادرات اقدام کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha