مهرعلیزاده: باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام استفاده کنیم

تهران- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی استفاده کنیم تا رای مردم تعیین کننده سرنوشت کشور باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محسن مهرعلیزاده روز دوشنبه طی کنفرانس خبری در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: همه می‌دانیم حضور و نقش مردم برای تعیین سرنوشت می‌تواند وجهه جمهوریت نظام را بیش از پیش نشان داده و تثبیت کند. همه مردم می‌آیند تا سرنوشت خود را به دست فردی دهند که با انتخاب همکاران شایسته و براساس یک برنامه مدون و علمی براساس خواست مردم، آینده کشور را بسازد.

وی ضمن ابراز تاسف از اینکه شرایط به گونه‌ای رقم خورد که فضای سردی بر انتخابات حاکم شد، گفت: این موضوع دلایل متعددی داشت که رد صلاحیت‌ نامزدهای یک جناح و از طرف دیگر چیدمانی که برای نامزدهای جناح دیگر صورت گرفت از جمله دلایل آن بود و عده زیادی از این مطلب نگران نشدند و تردید بیشتری برای مردم درباره اینکه بخواهند موجودیتشان را نشان دهند، ایجاد شد.

این فعال اصلاح طلب تاکید کرد: ما باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بهره‌برداری کنیم تا رای مردم به عنوان تعیین کننده محوری برای مردم و کشور باشد. تحقق این موضوع مستلزم این است که در جریان این رقابت نابرابر، شرایطی فراهم شود تا مردم احساس کنند که اگر پای صندوق بیایند رای و نظر آنها موثر خواهد بود و حضورشان خواهد توانست آینده خوبی برای کشور رقم بزند.

مهرعلیزاده درباره موانع دولت تدبیروامید برای تحقق برنامه هایش نیز گفت: ‌من می‌گویم که کارهای بسیار خوبی را می‌توانستند انجام دهند که موفق به انجام آنها نشدند ولی نمی‌گویم که نتوانستند یا نخواستند زیرا در بسیاری از جاها اجازه ندادند که کارهایی انجام دهند. بدون اینکه بخواهم دفاعی از بخشی از کار انجام دهم، در مجموع می‌خواهم این را بیان کنم که عزم و اراده‌ای بود که فاصله مردم با دولت و حتی متاسفانه با مجموعه حاکمیت را هرچه بیشتر کنند و ناامیدی را هر چه بیشتر به جامعه پمپاژ کنند.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که دیدیم راهپیمایی‌هایی در سراسر کشور به راه انداختند و از صبح تا شب در اخبار و فضاهای مجازی و در همین صدا و سیمایی که متاسفانه از بیت‌المال ارتزاق می‌کند، در جهت اینکه دولت نمی‌تواند کاری انجام دهد و ضعیف است و کاربلد نیست، اقداماتی را انجام دادند.

 مردم هیچ وقت همه مشکلات را به پای دولت نمی‌نویسند

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: مخالفان دولت به این مو ضوع بی‌توجه بودند که مردم هیچ وقت حل مشکلات را به پای دولت نمی‌نویسند و ناامید شوند و اعتماد آنها از توانمندی مدیران نظام در هر رده‌ای و قوه‌ای سلب شود، دود آن به چشم کل نظام می‌رود و علاقه و اعتماد و همکاری در مردم برای رفع مشکلات از بین می‌رود و نحوه چینش نامزدهای انتخابات ادامه این پمپاژ ناامیدی بود.

مهرعلیزاده ادامه داد: وقتی روی کاندیدای خاصی از دو سال پیش با برنامه منظم سرمایه گزاری می شود و تصویرش در همه بخش‌های خبری چندین شبکه صدا و سیما با کارهای تبلیغاتی پخش می شود همه می‌توانند حدس بزنند که مشخصا اراده این است که آن فرد انتخاب شود و مردم باید به او رای دهند.

 وی اضافه کرد: البته مردم ایران در مقاطع مختلف با هوشیاری از کیان کشور و مبانی فکری و گذشته و هویت ایرانیشان دفاع کرده اند و برعکس این محاسبات و طراحی ها عمل کرده اند. ما در جریان انتخابات سال ۱۳۷۶ و سال ۹۲ و ۹۶ هم همین اوضاع را داشتیم و عجیب است که از این اشتباهات درس نمی‌گیرند. فکر می‌کنند با انبوهی از کارهای تبلیغاتی که از دو سال پیش شروع کرده اند و انبوه تبلیغات در دو ماه پیش از انتخابات، باز هم می توانند اراده خود را به مردم تحمیل کنند.
 این فعال سیاسی با بیان اینکه شعار انقلاب «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بوده و هست، خاطرنشان کرد: باید هم بر جمهوریت و هم اسلامیت نظام تاکید کنیم. ‌جمهوریت یعنی اعمال نظر مردم و هر اراده، جمع، گروه و تفکری به هر وسیله ای و با هر زمان بندی و با هر طراحی و مهندسی بخواهد جلو حرکت جمهور مردم را در چهارچوب قانون اساسی برای توسعه کشور بگیرد، محکوم به شکست است.

مهرعلیزاده اضافه کرد: اینکه می‌گویند همه چیز تمام شده، درست نیست. کشوری به نام ایران و مردمی به نام ایرانیان داریم؛ تاریخ پرافتخار داریم. فرازهای بسیار درخشان تاریخی در زندگی مردم داریم. تصمیمات بسیار به‌جا در مقاطع مختلف از طرف نخبگان و حرکت از مردم داریم. نهضت تنباکو را داریم؛ نهضت مشروطه‌خواهی را داریم؛ پیروزی انقلاب اسلامی را داریم. در مقاطع مختلف، مردم تصمیم گرفتند و به پا خواستند و با روش اصلاح طلبانه اوضاع را به سامان کردند.

وی ادامه داد: اگر چه در برخی مقاطع، آن دستاوردها را از دست دادند یا حرکتشان کند شد اما هیچ گاه ایرانیان به عقب نرفتند و حرکت آنها رو به رشد بوده است. امروز بیش از دو دهه است که ما مسئله اقتصادی داریم البته به جز دوران اصلاحات که یک دوران بسیار شکوفا و مشخص و تعریف شده بود و هیچ کس هم در تاریخ نمی تواند آن را انکار کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ممکن است عده‌ای از روی بغض و کینه مسائلی را مطرح کنند اما به هر حال شاخص‌ها نشان می‌دهد تنش ایران با دنیا در دوران اصلاحات در حد صفر یا کم بوده است. تنش‌های داخلی در حد صفر، تبلور اراده مردم در امور، فعالیت‌ نهادهای اجتماعی و غیردولتی و نقش مردم در صحنه آرایی روزمره زندگیشان در حد بالا بوده است.

 مهرعلیزاده یادآورشد: نرخ ارز از روزی که دولت آقای خاتمی شروع شد نزدیک به ۵۰۰ تومان بود و روزی که رفت ۸۰۰ تومان بود و یک شبه سه یا چهار برابر نشد. قیمت‌ها کنترل شده بود و مردم راضی و با کشورهای همسایه و دنیا در تعامل بودیم. دولت مجموعه سالمی بود اما بعد از آن ما مشکلات وحشتناکی دیدیم که هنوز هم ادامه دارد. برخی از مشکلات امروز هم به دوران بعد از اصلاحات باز می‌گردد.

گرانی با بگیروببند از بین نمی‌رود

 وی گفت: قصد تخریب یا حمایت نکردن از دولت فعلی را ندارم اما وضعیت اقتصادی امروز علیرغم همه این امکانات ناشی از بی برنامگی و به هدر رفتن ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی در ۷ سال و نبود برنامه منظم اقتصادی است. چندین سال است که مقام معظم رهبری اسامی سال‌ها را به نام تولید داخلی نام‌گذاری کرده و بر آن تاکید می‌کنند و امسال هم رفع موانع تولید را اعلام کردند. کسانی که در زمینه اقتصادی هیچ تجربه ای ندارند و امروز در این شرایط سخت اقتصادی می‌خواهند کشور را تحویل بگیرند چه کاری می توانند در این حوزه انجام دهند؟

این فعال اصلاح طلب ادامه داد: آنهایی که می خواهند در یک شب یا دو شب بازار بورس را درست کنند؛ آنهایی که می‌خواهند فساد را ریشه‌کن کنند، اصلاً از اقتصاد چیزی بلد هستند. بعضی‌ها ممکن است استاد دانشگاه باشند در زمینه اقتصاد، اما صرف استاد دانشگاه بودن نمی تواند شما را یک شبه عامل عملگرا و برنامه محور کند. بیایید واقع‌بین باشیم؛ حاکم کردن سیاست‌ها و تفکرات سیاسی خود بر شئون زندگی مردم در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی را کنار بگذاریم که همین موجب بدبختی ما شده است.

مهرعلیزاده با بیان اینکه نفس تلاش برای اینکه گرانی از بین برود، خوب است، تصریح کرد: اما این روش بگیر و ببندها برای از بین بردن گرانی پاسخ نداده و نخواهد داد. همواره از بعد از انقلاب، در تلویزیون اخبار برخورد با گرانفروشی را می شنیدم ولی هیچ وقت این روش‌ها مشکل را حل نکرد و به این شکل حل نخواهد شد.

 وی ادامه داد: باید روش‌های توزیع را به شکلی سامان دهیم که امکان گرانفروشی از بین برود. در حوزه قیمت گذاری و کنترل قیمت‌ها باید روش‌هایی در پیش بگیریم که شرایط چند قیمتی را از بین ببرد تا فروشنده نخواهد کالایش را به امید گران‌تر فروختن در آینده، احتکار کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید به شکلی برنامه‌ریزی کنیم که تامین با نیاز مطابقت داشته باشد. الان هم در جاهایی تامین به اندازه نیاز هست اما متاسفانه روش‌های تامین طوری است که با وجود برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شد، میوه شب عید چند برابر قیمت دست مردم رسید.

 در کشور کمبود نداریم مشکل عمده در توزیع است 

 مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: سامان دادن به این مسائل، روش‌های دقیق و صحیحی می‌خواهد و علاوه براین، کنترل امر را هم باید به نهادهای عمومی بسپاریم. اینکه چندین نهاد و دستگاه در قوه مجریه و قضائیه را مامور تحقق این امر کنیم درست نیست.

وی با تاکید بر لزوم ساماندهی مسیر توزیع گفت: ما در کشور کمبود نداریم. بیشتر غیرعلمی بودن و یا غیرعملی بودن شیوه های توزیع را شاهد هستیم که منجر به شرایط موجود شده است.

 برجام سند افتخار است/ باید از برجام حراست کنیم

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش درباره برجام گفت: برجام سند افتخاری برای دستگاه دیپلماسی ایران حداقل در دهه های اخیر بود. کار بسیار ارزشمندی انجام شد.

 مهرعلیزاده تاکید گرد: باید از برجام حراست کنیم و در جهت زنده کردن آن با شیوه‌های دیپلماتیک جاری تلاش کنیم. با حفظ برجام خواهیم توانست شرایطی فراهم کنیم که دارایی‌های بلوکه شده ایران به کشور برگردند.

 وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که درباره برجام و سایر توافقات بین المللی با رقبا و مخالفانمان در دنیا کنار نیاییم، نخواهیم توانست به این زورگویی‌ها خاتمه دهیم و به دارایی هایمان که با زورگویی بلوکه شده‌اند، نخواهیم رسید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که چرا اصلاح طلبان علیرغم انتقاد از اختیارات رییس جمهوری در انتخابات ریاست جمهوری رقابت می‌کنند، گفت: یادم نمی‌آید درباره اختیارات رییس جمهوری بیانیه ای صادر کرده باشم. فکر می‌کنم قانون اساسی به عنوان محور، ظرفیت های مناسبی را در اختیار رییس جمهوری می گذارد تا به عنوان فرد دوم اجرایی کشور پس از رهبری، به وظایف خود عمل کرده و هم دو قوه دیگر را با تذکرهای به موقع در مسیر قانون اساسی قرار دهد.

 مهرعلیزاده ادامه داد: استفاده از این اختیارات قانونی بستگی به شخصیت افراد دارد که چقدر به اختیارات خود آگاه باشند و توانایی و زیرکی استفاده از این اختیارات قانونی را داشته باشند. ما اصلاح طلبان در چارچوب قانون اساسی به دنبال اصلاحات هستیم و در همین چارچوب درانتخابات شرکت کرده و برای تصدی مسند ریاست جمهوری شرکت می‌کنیم. در چارچوب همین قانون اساسی و اختیارات، مسوولیت خود را به نحو احسن انجام می‌دهیم.

دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران دارم

وی در پاسخ به سوالی درباره شایعات مربوط به عدم دفاع از تز دکتری خود اظهار داشت: بنده دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران دارم. دفاع هم کردم. یک دکترای نیمه‌تمام در دوره تحصیل در هلند نیز دارم که در مرحله دفاع بود اما به دلیل پذیرش مسئولیت در دولت اصلاحات، قطع کردم. به ایشان گفتم اجازه دهید از تز دکتری‌ام دفاع کنم و بعد مسئولیت را قبول کنم. آقای خاتمی به من گفت که برو از تز دکتریت دفاع کن، اشکالی ندارد و همین کار را نیز انجام دادم. به همین خاطر نیز در رزومه‌ام نوشتم که یک دکترای نیمه‌تمام داشته و دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران دارم. لیسانس مهندسی مکانیک دارم و فوق لیسانس را از دانشگاه تبریز اخذ کردم. 

خبرنگاری مدعی شد که سران اصلاحات، صحبت‌های این نامزد انتخابات را در مناظره غیراخلاقی دانسته‌اند که وی پاسخ داد: من چنین چیزی را نشنیده‌ام و از خبرنگار پرسید چه کسی این سخن را گفته است که این خبرنگار مدعی شد مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد این سخن را گفته است. مهرعلیزاده نیز در پاسخ گفت ایشان که سران جریان اصلاحات نیستند.

مهرعلیزاده در پاسخ به این پرسشی درباره احتمال اینکه گزینه اصلی جریان اصلاحات باشد، گفت: به عنوان یک شخصیت اصلاح طلب، دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود را اعلام می‌کنم تا مردم انتخاب کنند و برنامه و حرکت من در جهت رشد و اعتلای اصلاح طلبی خواهد بود.

به سواد و آموخته‌های رییسی احترام می‌گذارم

وی درباره مسائل مطرح شده از سوی وی درباره یک نامزد دیگر انتخابات خاطرنشان کرد: در روز مناظره به آقای رییسی گفتم که ایشان ۶ کلاس سواد کلاسیک دارند و من به سواد و آموخته‌های حوزوی ایشان احترام می‌گذارم اما واقعیت این است که ایشان دروس حوزوی خواندند و بعد بر اساس قوانین معادل‌سازی شده و بر اساس آن ایشان به مقطع فوق لیسانس رفته و بعد دکتری شرکت کردند و از مدرسه عالی شهید مطهری دکتری خود را اخذ کردند.

 این فعال سیاسی با بیان اینکه در امور اقتصادی و اجتماعی رویه کلاسیک برای رشد علمی وجود دارد، گفت: اقتصاد یک علم است، کسی که داوطلب است باید کلاس ششم، دیپلم؛ لیسانس و فوق لیسانس و دکتری را گذرانده باشد و کار عملیاتی کرده باشد تا بتواند به لحاظ اجرایی، موضوع را لمس کرده باشد.

مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه  مسئله اقتصاد به سواد اقتصادی و زمینه اقتصادی برای همه کاندیداها نیاز دارد، گفت: هرچند صرف سواد اقتصادی هم شاید نتواند گره گشا باشد و استادان دانشگاه بسیاری در حوزه اقتصاد داریم اما در عمل فرد باید با صنعت و تولید و کارخانه و برنامه ریزی آشنایی داشته باشد.

 وی در توضیح فعالیت‌های خود گفت: برای خانواده شهدا یک هلدینگ بدون استفاده از یک ریال رانت و مصادره و صرفا با استفاده از فعالیت‌های اقتصادی سالم ایجاد کردم. زمانی که استاندار خراسان بزرگ بودم و خراسان در مشکل‌ترین شرایط با مساله طالبان و ناامنی های مرزی مواجه بود، مساله توریسم، اقتصاد، توسعه، صنایع و ایجاد بازارچه‌های مرزی با همسایگان را در این استان سامان دادم. علاوه براین مساله حضور ۲۰ میلیون زائر امام رضا را در خراسان تسهیل کردیم و در عرض ۲ سال و نیم، راه آهن ۷۸۰ کیلومتری مشهد تا بافت را بدون اینکه ریالی در بودجه دیده شود، احداث کردم تا شمال ایران را به جنوب آن با قطار وصل کنم و کریدور شمال به جنوب حمل بار را ایجاد کردم تا ایران به هاب ترانزیت کالا در منطقه تبدیل شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، حضورش در استان اصفهان به عنوان استاندار را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در اصفهان، در بدترین شرایط بحران آب و نارضایتی مردم، یک سال افتخار داشتم خدمتگزار مردم بودم. معاون رییس جمهوری در تربیت بدنی بودم و برنامه های ۲۰ ساله ای را تدوین کردم که می توانست این حوزه را از مشکلات نجات دهد که البته بعد از من، بخشی از آنها اجرا و بخشی هم رها شد اما موفقیت های زیادی برای کشور به ارمغان آورد.

الگوی «حکمرانی اقتصادی اجتماعی» می‌تواند برای کشور راهگشا باشد

مهرعلیزاده گفت: کسی می‌تواند این کشور را نجات دهد که نخواهد با یک نگاه تحمیل گرایانه که من هستم و لاغیر و یا یک نگاهی که تفکر من باید حاکم شود یا یک نگاهی که بخواهد با پیامک به خانم‌ها درباره حجابشان تذکر دهد یا یک نگاهی که بچه‌ها و جوان های تحصیل‌کرده پشت این درهای گزین‌ های عقیدتی بمانند و نتوانند در صحنه های اجرایی کشور ورود داشته باشند. یا یک نگاهی که به زن‌ها به عنوان شهروند درجه دوم و خانه نشین نگاه می کند. همه انرژی کشور همین جوانان، خانم ها و کل مردم، حتی یک کارگر ساده شریف هستند. 

وی با بیان اینکه هر جا می‌رویم از حوزه های امنیتی تا حوزه های اجتماعی و اقتصادی، یک تفکر خاص بسته و تنگ نظرانه اعمال شده، خاطرنشان کرد: الان اولویت کشور معیشت و اقتصاد است. بگذارید یک نفر بیاید که مسائل اقتصادی را با گوشت و پوست و استخوانش در عمل و اجرا لمس کرده و می فهمد و دلسوز است و رانت‌خوار نیست و به رانت‌خوارها در هیچ جایی از جمله قوه مجریه یا قضائیه اجازه نفس کشیدن نمی دهد زیرا همیشه به کار و فکر سالم اعتقاد داشته و به همین شکل هم عمل کرده است.

این فعال اصلاح طلب، تفکر حکمرانی اقتصادی اجتماعی را الگوی اجرایی و نظری برنامه هایش برای کشور عنوان کرد و افزود: این برنامه در سه بخش تهیه شده که یک بخش آن کلیات این دیدگاه است و بخش دیگر چگونگی بومی سازی و بومی شده این تفکر در کشور ایران و چگونگی تطبیق این الگو با مناسبات و شرایط روز کشور و بخش دیگر هم برنامه های اجرایی مشخص با اهداف کلان و خرد هم کیفی و هم کمی است.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: این برنامه بر اساس یک الگوی حکمرانی اقتصادی علمی دقیق آزمایش و تجربه شده است. یک تفکری به نام تفکر ایجاد دولت رفاه در دهه ۱۹۳۰ میلادی در سطح دنیا و کشورهای اروپایی به ویژه کشورهای اسکاندیناوی توسعه پیدا کرد. خالص ترین وجه آن در کشورهای اسکاندیناوی مثل نروژ، فنلاند، دانمارک و سوئد بود. این تئوری از دهه ۱۹۳۰ تا بعد از جنگ جهانی دوم ادامه داشت. دولت رفاه، مشکلات لختی و بی انگیزگی سوسیالیسم را کمتر دارد یا ندارد و یا له شدن قشر ضعیف جامعه زیر چرخ های توسعه که در دیدگاه های لیبرالیستی هست را ندارد. در این تفکر، راه برای توسعه با برداشته شدن رانت و محور قرار دادن انگیزه ها، علاقه، سواد و پشتکار باز می شود اما اجازه له شدن مردم زیر چرخ های توسعه را نمی دهد.

وی با بیان اینکه اقتصاد اجتماعی به تامین خدمات درمانی، حقوق بازنشستگی، حداقل حقوق ها، بهداشت رایگان، مراقبت از ازکارافتاده ها و بیکارها و حتی به تفریح سالمندان و سفرهای رایگان توجه دارد، گفت: این تفکر در آلمان به عنوان پرچمدار این دیدگاه توسعه پیدا کرد. الان جمعیت آلمان و ایران تقریبا مساوی است. ما تا ۷۰ میلیارد دلار درآمد صادرات داریم ولی آلمان یک هزار و ۶۵۰ میلیارد یورو صادرات دارد که تا چند سال پیش اولین صادرکننده در دنیا بود. دلیل آن این است که از یک فکر و الگو استفاده کردند. ما از آلمان چه چیزی کم داریم. جوان لایق، آدم های باهوش، تحصیلات و امکانات خوب، دریا، مواد معدنی، امکان ارتباط با دنیا و یک بازار ۵۰۰ میلیون نفری در اطراف داریم که می توانیم از آنها برای توسعه سریع کشور استفاده کنیم.

نباید روابط با همسایگان را به دعوا بکشانیم

این فعال سیاسی افزود: نباید کار را هر روز به دعوا بکشانیم. ما برای ۸۰ میلیون نفر فکر نمی کنیم بلکه برای ۵۰۰ میلیون نفر بازار داریم و فکر می کنیم. ما می توانیم غنی ترین، پرتولیدترین و پرصادرات ترین و در نتیجه پررفاه ترین و با تولید ناخالص داخلی بالا و ثروتمندترین کشور باشیم، به شرطی که دور از این تنگ نظری های سیاسی، بگذاریم کسی که مسائل را در عمل می فهمد، کار را به عهده بگیرد.

مهرعلیزاده تصریح کرد: امیدوارم با پیروزی در انتخابات، این تئوری را اجرا کنیم تا سال ۱۴۰۰ به نقطه عطفی تبدیل شود که بسیاری از مشکلاتی که در این چند دهه بوده را ریشه کن کند و در جهتی حرکت کنیم که یک ایرانی سرافراز می توانسته قدم بردارد. فرهنگ غنی ایرانی همواره باعث شده تا ایرانی ها با همه دنیا در یک حالت کاملا بی تنش و مدارا زندگی کنند ولی در عین حال، ایرانی ها در تاریخ و دوران تهاجم اسکندر و مغول ایستادند و مقاومت کردند. اگر یک جا کسی بخواهد زور بگوید با قوت جلویش می ایستیم اما دنبال جنگ و درگیری نباید باشیم و نیستیم تا بتوانیم آنچه که زندگی شرافتمندانه برازنده ایرانی است را به وی هدیه کنیم.

 وی با بیان اینکه برنامه هایم که شامل سه جلد کتاب هستند را در سایتم بارگذاری کردم و همه مردم می توانند آنها را مطالعه کنند، درباره احتمال کناره گیری به نفع ناصر همتی دیگر نامزد انتخابات نیز گفت: رایزنی ها ادامه داد و پیش می رویم و قطعا در هفته های آینده شرایط روشن تر می شود و آن موقع در این مورد تصمیم خواهیم گرفت. آنچه مشخص است به عنوان یک کاندیدای اصلاح طلب، حتما و حتما در جهتی پیش خواهم رفت که منافع اصلاح طلبی حفظ شود.

مشارکت پایین موجب انتخاب فرد خاص خواهد شد

استاندار پیشین خراسان و اصفهان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در روز ۱۴ خرداد گفت: در آن بیانات، معظم‌له به جفا در حق برخی از کاندیداها اشاره و دستور جبران دادند. اگر قرار بر جبران بود باید چند نامزد اصلاح طلب تایید صلاحیت می‌شد اما شورای نگهبان اقدامی انجام نداد. مشارکت با شیوه کنونی سرد، با رد صلاحیت ها سردتر و با اقدام آخری شورای نگهبان بیش از پیش به سمت مشارکت حداقلی پیش می‌رود. به نظر می‌رسد که سناریو این است که یک نفر خاص انتخاب شود و تفاوتی هم ندارد مشارکت چند درصد باشد اما مردم اجازه این کار را نخواهند داد. 

مهرعلیزاده در پاسخ به سئوالی درباره داشتن «سندروم پست بیقرار» و تعدد جایگاه ها در سه دهه گذشته نیز گفت: هیچکدام از این پست‌ها به پیشنهاد یا اشتیاق خودم نبوده بلکه حاصل درخواست روسای جمهوری از من بود. من اغلب در زمینه اقتصادی و صنعتی مسوولیت داشتم. در شرکت خودرو سازی سایپا، منطقه آزاد کیش، معاونت عمرانی نیروگاه هسته‌ای بوشهر و استانداری خراسان همه به درخواست روسای جمهوری سابق مانند اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی بود.

وی ادامه داد:‌من کیش را با یک طرح جامع به جایی برای سرمایه گذاری و منطقه آزاد تبدیل کردم. بعد از چند سال موفق به بستن قرارداد تکمیل نیروگاه هسته‌ای بوشهر با روسیه شدم و در استانداری خراسان بزرگ نیز دستاورهای خوبی داشتم. با همکاری نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، یک بنگاه اقتصادی را برای فرزندان شهدا و ایثارگران تشکیل دادم که موفق بود. انتخاب من به عنوان استاندار خراسان که در آن زمان بزرگترین استان کشور بود پیشنهاد و پافشاری سید محمد خاتمی بود. رییس دولت اصلاحات با یادآوری اقدامات من و میزان تعاملی که با گروه‌های مختلف سیاسی داشتم این تصمیم را گرفت و من نیز قبول کردم.  بعد از آن نیز با دستور رییس دولت اصلاحات به عنوان معاون رییس جمهوری انتخاب شدم. من سندروم پست بیقرار نداشته و ندارم.

استاندار اسبق خراسان با اشاره به برخی بی اخلاقی‌ها در مناظره نخست کاندیدا نیز گفت: هر کسی می‌تواند نظر خود را درباره این مناظرات بیان کند و من را نیز به بی‌اخلاقی متهم کند اما کار من بی‌اخلاقی نبود. 

معاون رییس جمهوری در دولت اصلاحات درباره راه‌کار کنترل تورم در دولت خود گفت: اصلی‌ترین راه‌کار کنترل تورم در دولت من افزایش تولید است زیرا زمانی که جنس در بازار به وفور پیدا شود امکان تورم وجود ندارد. همچنین افزایش تولید موجب اشتغال خواهد شد. البته این تنها راه نیست بلکه باید اقداماتی نیز برای تامین کسری بودجه در دستور کار قرار گیرد. به گواه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ما اکنون ۳۶۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم و باید جبران شود. راه‌کار غیر علمی جبران این کسری به تورم ختم می شود. همچنین بیش از ۸۰ درصد بودجه در بخش جاری مصرف می‌شود و سهم بخش عمرانی ناچیز است.

مهرعلیزاده ادامه داد: برخی از راهکارهایی که ارئه می شود در ذات خود تورم زا هستند. یکی از این ترفندها خلق نقدینگی و دیگری هم افزایش سود بانکی است که در ذات خود موجب افزایش تورم می‌شوند. به نظرم باید مساله بودجه بندی و نظام بودجه ریزی نیز اصلاح شود. البته راه کارهای دیگری برای جبران کسری بودجه وجود دارد که بار آن بر روی دوش مردم نیست.  اجرای کامل و بدون نقص قانون هدفمندی یارانه ها یکی از راهکارها است. ما باید یارانه شرکت‌های صنعتی و پرمصرف دولتی را قطع کنیم زیرا آنان یارانه سوخت را از جیب مردم می‌گیرند اما متاسفانه محصولات را با نرخ جهانی به مردم می‌فروشند. یارانه پنهان این شرکت‌ها در حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است که قادر به تامین کسری بودجه است. هر گونه دستکاری در نرخ ارز برای تامین کسری بودجه خیانت است. 

وی در خصوص سیاست خارجی و ارتباط با کشورهای مختلف دنیا گفت: هر رابطه‌ای که به توسعه ایران ختم شود در دستور کار قرار خواهد گرفت اما ما در رابطه خطوط قرمزی داریم و رابطه ما با کشورهایی که در دشمنی همیشگی با ایران هستند، برقرار نخواهد شد. 

این نامزد انتخابات در بخش دیگر از نشست خبری خود با اشاره به حضور جوانان و زنان در دولت آینده افزود: افتخارم این است که در هر دوره مدیریت از جوانان استفاده کردم. تلاشم این است که میانگین سنی کابینه ۴۵ سال باشد. البته اگر ۴۷ هم شد رسانه ها گیر ندهند. من از حضور زنان نیز استفاده خواهم کرد و سه زن را در لیست پیشنهادی به مجلس معرفی می کنم. اگر نمایندگان تایید کردند که هیچ، اگر نه همچنان پافشاری می‌کنم. من در استان اصفهان، از فرمانداران ۲۵ تا ۳۰ سال استفاده کردم و در دولت آینده نیز استانداران را مجبور به استفاده از زنان و جوانان در معاونت‌ها خواهم کرد.

 مهرعلیزاده در زمینه مشارکت مردم در انتخابات گفت: تاکید من همیشه بر مشارکت است و مشارکت پایین موجب انتخاب فرد خاص خواهد شد. مردم اگر یک نماینده از جنس خود می‌خواهند باید مشارکت کنند و اگر مشارکت محقق شود دوم خرداد در راه است.

وی درباره وضعیت پرداخت یارانه ها اظهار کرد: بر اساس آمارها تا ۵۰ درصد مردم زیر خط فقر هستند و ما نمی توانیم شاهد ادامه این وضعیت باشیم بنابراین در مقطع کوتاهی، یارانه ها را برای پنج دهک اول، پنج برابر می‌کنیم که تقریبا به این ترتیب هر خانوار حداقل می تواند مبلغ یک میلیون تومان در ماه دریافتی داشته باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآورشد: یک برنامه جامع و دقیق در نظر گرفته ایم و بنای ما این است که یک درآمد پایدار برای حداقل هفت میلیون سرپرست خانواری که هیچ درآمد ثابتی ندارند و به این دلیل معمولا نیازمند تامین معیشت از طرف نهادها، دستگاه ها یا سازمان ها هستند، ایجاد کنیم. در حد نصف حداقل حقوق به هفت میلیون سرپرست خانوار بدون درآمد ثابت پرداخت می شود. ارائه کارت اعتباری خرید جهت تقویت توان خرید حقوق بگیران نیز از دیگر برنامه‌هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha