کلانتری: دستگاههای دولتی و حکومتی اصلی‌ترین تخریبگران محیط زیست هستند

مشهد - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکل اصلی ما در حوزه محیط زیست آن است که بیشترین تخریب این حوزه توسط دستگاه‌های دولتی و حکومتی صورت می‌گیرد و مسوولان این دوایر متخلفان اصلی این بخش محسوب می‌شوند.

عیسی کلانتری روز سه‌شنبه در آیین افتتاح مرحله نخست بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور در مشهد گفت: در حال حاضر سازمان حفاظت محیط زیست تنها نهاد اجرایی است که خود را موظف به دفاع از محیط‌زیست به عنوان حقوق حقه نسل‌های آینده می داند.

وی با بیان اینکه متاسفانه به محیط زیست نگاه ابزاری می شود، در حالی که باید هدف و عامل تعالی جامعه باشد، اظهار کرد: کسانی که سخن از تامین غذا برای ۵۰۰ میلیون نفر در کشور می زنند، معلوم است که هیچ اطلاعی از ظرفیت و منابع کشور ندارند.

وی راهبرد اصلی کشور را توسعه پایدار و حفظ حقوق نسل‌های آینده دانست و گفت: موضوعات محیط زیستی و معضلات این بخش باید به دغدغه همگانی تبدیل شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در حالی که رهبری سخن از تولید با رعایت ضوابط زیست محیطی می زنند برخی صرفا تولید و افزایش آن را ملاک عمل قرار داده و محیط زیست و حفظ آن را نادیده گرفته اند.

وی در ادامه با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت کاهش شدت انرژی در کشور گفت: در ۲۵ سال گذشته شدت انرژی در کشور از ۲۱ به ۲۳ درصد افزایش یافته است و اکنون ایران پس از روسیه، دومین کشور هدردهنده انرژی محسوب می شود.

کلانتری افزود: این در حالی است که شدت انرژی در کشور عربستان ۱۴ صدم است.

وی با بیان اینکه در هشت ماه گذشته بیش از ۵۰ انتخابات در دنیا برگزار شده که شعار اکثر نامزدها محیط زیست و دفاع از آن بوده است، افزود: در نخستین مناظره انتخاباتی نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری کشور،  شاهد آن بودیم که کمتر از نیم درصد وقت صحبت‌ها و اظهار نظرها به موضوعات محیط زیست اختصاص یافت که امیدواریم این نقیصه امروز در دومین مناظره جبران شود.

کلانتری با بیان اینکه تا ۳۰ سال پیش، ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کشور داشتیم که اکنون این رقم به کمتر از ۹۰ میلیارد مترمکعب رسیده است.

معاون رییس جمهوری افزود: ۴۰ سال پیش سرانه هر ایرانی از آب شیرین ۲ هزار و ۳۰۰ مترمکعب بود اما اکنون این رقم نیز به کمتر از هزار متر مکعب رسیده است و در شرایط کنونی ۷۰ درصد مردم با کمتر از ۶۵۰ مترمکعب آب در سال زندگی می کنند.

مشهد، یکی از پاکترین شهرهای کشور

کلانتری با بیان اینکه شهر مشهد ۱۵ سال پیش جزو آلوده ترین شهرهای کشور بود، اما امروز با تلاش ها و اقدامات انجام شده به یکی از پاک ترین شهرهای کشور تبدیل شده است.

وی ادامه داد: این امر نشانگر توجه و آگاهی بیشتر مردم نسبت به حقوق شهروندی و حرکت هدفمند مسوولان شهری به سمت تحقق این حقوق است.  

 بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور با اعتباری بالغ بر ۱۵۰میلیارد ریال توسط شهرداری مشهد ایجاد شده و مجموعا دارای سه مرحله است که امروز مرحله نخست آن افتتاح شد.

 این پروژه به صورت عایق بندی کامل در دو لایه ژئوممبران و ژئوتکستال طراحی شده است که در کنار داشتن هفت حوضچه برای مدیریت شیرابه‌ها، قابلیت گنجایش دفن زباله‌های شهر مشهد به مدت سه سال را دارا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha