به گزارش ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، «فاطمه برنا» روز سه شنبه در خصوص برخورد قانونی با گله داران غیرمجاز و فاقد پروانه در مناطق حفاظت شده توضیح داد: برابر قانون چرای دام و تعلیف احشام در مناطق چهارگانه محیط زیست استان ممنوع است و از این رو در روزهای گذشته تعدادی گله دار که بصورت غیرمجاز مشغول تعلیف احشام در منطقه حفاظت شده البرزجنوبی بودند، توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان تهران شناسایی و به منظور برخورد قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ورود دام به مناطق حفاظت شده البرز جنوبی، اظهار داشت: با حضور شبانه روزی ماموران و محیط بانان در منطقه، از ورود تعداد زیادی گله دام به داخل منطقه جلوگیری و احشام نیز به خارج از مناطق تحت مدیریت، هدایت شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران در خصوص تبعات چرای غیر مجاز دام در مناطق حفاظت شده گفت: در سالهای اخیر با کاهش بارندگی و کم آبی، رستنی ها و پوشش گیاهی مناطق حفاظت شده ضعیف تر شده است بنابراین خطر چرای بی رویه و غیر مجاز می تواند مخاطرات غیر قابل جبران را برای اکوسیستم منطقه به همراه داشته باشد.
برنا در ادامه با اشاره به بی توجهی بعضی افراد سود جو و فرصت طلب مبنی بر اجاره و واگذاری اراضی ملی به دامداران فاقد پروانه، بیان داشت: براساس گزارشات واصله بعضی افراد سودجو نسبت به اجاره اراضی ملی به عنوان مرتع به دامداران فاقد پروانه چرا اقدام کرده اند که این اقدام قطعا جرم است و در صورت مشاهده و شناسایی با این افراد برخورد می شود.
معاون مدیرکل و رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران کمک و حمایت دهیاران و شورایاران روستاهای اطراف مناطق حفاظت شده برای کنترل و جلوگیری از ورود دام و گله های غیر مجاز به داخل منطقه را بسیار مهم و ضروری دانست و تصریح کرد: براین اساس این موضوع به دهیاران اطلاع داده شده، ضمن اینکه نظارت برای جلوگیری از ورود دام به منطقه و همکاری جدی آنها با محیط زیست مورد انتظار است.
وی حفظ تنوع زیستی را بعنوان دغدغه ای مهم و اساسی برشمرد و آموزش محیط زیست را برای افراد جامعه در همه سطوح لازم و ضروری دانست.
به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت شده البرز جنوبی با مساحتی در حدود ۹۱ هزار هکتار، در محدوده شهرستانهای البرز، تهران و مازندران واقع شده است. این منطقه به دلیل شرایط طبیعی خود و نزدیکی به مراکز حکومتی، همواره مورد توجه حاکمان وقت بوده است به همین جهت این منطقه از سال ۱۳۴۶ خورشیدی، بر اساس مصوبه قانونی شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید به عنوان «منطقه حفاظت شده» معرفی شد.
نظر شما