چنور مهدوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح پیشگیری از تنبلی چشم یا آمبلیوپی در دیواندره همزمان با سراسر کشور از ۱۵ اردیبهشت شروع شده و تا پایان سال ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه این طرح در بین کودکان سه تا ۶ ساله انجام می شود افزود: هرساله این طرح از اوایل آبان شروع می شد اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و به دلیل محدودیت های که در راستایی اجرای طرح ایجاد می شود از ۱۵ اوردیبهشت آغاز شد.
رییس اداره بهزیستی دیواندره اضافه کرد: با توجه به سختگذر بودن روستاهای این شهرستان در نیمه نخست سال این طرح در روستاها انجام میشود و پس از پایان مناطق روستایی در مناطق شهری نیز این طرح شروع خواهد شد.
مهدوی گفت: سال گذشته چهار هزار کودک در این شهرستان در طرح تنبلی چشم غربالگری شده و ۷۶ درصد را از کودکان سه تا ۶ ساله با کسب رتبه اول استان تحت پوشش قرار داده است .
وی اضافه کرد : از چهار هزار کودک ۳تا ۶ ساله غربالگری شده طرح تنبلی چشم سال گذشته ۸۰ نفر کودک عینک دریافت کرده و پنج نفر جهت جراحی به متخص چشم پزشکی معرفی شده و برای این طرح ۲۸۰ میلیون ریال هزینه شد.
رییس بهزیستی دیواندره اظهار داشت: تنبلی چشم اگر به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است لذا از خانوادهها میخواهیم نسبت به شرکت در غربالگری بینایی سنجی کودکان خود اقدامات لازم را انجام داده و به پایگاهها مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: آمبلیوپی یا همان تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که چشم به ظاهر سالم کودک را درگیر کرده و اگر به موقع درمان نشود باعث اختلال دید طبیعی او می شود.
آمبلیوپی یا تنبلی چشم یک مشکل بینایی است که حدود ۲ تا سه درصد افراد جامعه گرفتار آن هستند و اگر به موقع درمان نشود باعث اثرات جدی بر زندگی آنان میشود.
در این بیماری یک چشم که به آن چشم تنبل یا آمبلیوپ می گویند، باعث می شود دید مرکزی به خوبی تکامل پیدا نکند.
اگر چه چشم آمبلیوپ ظاهری طبیعی و توانایی دیدن را دارد ولی مغز این چشم را خاموش میبیند و تنها چشم بهتر را برای دیدن انتخاب میکند در صورت عدم درمان آمبلیوپی، کاهش دید تا آخر عمر باقی می ماند.
پیشگیری از تنبلی چشم و اختلال های بینایی به عنوان یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۲۰ تعیین شدهاست.
شهرستان دیواندره با جمعیت ۸۰ هزار نفری در ۸۵ کیلومتری شهر سنندج مرکز کردستان قرار دارد.
نظر شما