بهرام سرمست روز سه شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری قم، افزود: ۶۰ درصد اقتصاد قم بر مبنای بخش گردشگری و خدمات استوار است و کرونا از ابتدای زمان شیوع تاکنون خسارتهای جبران ناپذیری به این استان وارد کرده است هرچند بازاریان و کسبه در طول این مدت همدلی و همکاری مثال زدنی با ستاد مدیریت بحران داشته اند.
به باور وی، وجود مراکز گردشگری مذهبی و اماکن مقدسه سبب شده تا سالانه میلیون ها مسافر به این استان سفر کنند و هر سال ۱۹ مناسبت شاخص ملی و مذهبی در این استان برگزار میشود که نمونه آن در سایر شهرها بسیار کمرنگتر است.
وی بیان کرد: ۹۶۶ مصوبه تاکنون در جلسه ستاد مدیریت بحران قم در خصوص کرونا تصویب شده که حدود ۹۰ درصد از آنها عملیاتی شده است.
استاندار قم ادامه داد: در شورای اطلاع رسانی استانداری قم نیز تاکنون ۴۷ جلسه برگزار و ۲۳۹ مصوبه طی آن تصویب شدهاست.
سرمست خاطرنشان کرد: اساس و پایه تمام مصوبات استانی در حوزه کرونا بر مبنای نظر کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی به تصویب رسیده و نظر تخصصی حوزه بهداشت و سلامت پیشران تصمیمات استانی بودهاست.
به گفته وی، در مسیر مبارزه با کرونا از ظرفیت نیروهای مسلح، طلاب، مراجع، گروه های مردمی و جهادی برای رسیدگی به اقشار آسیب دیده و تامین تجیهزات درمانی قم استفاده مطلوبی شدهاست.
وی اضافه کرد: قم بدلیل کشف اولین نمونه مثبت بیماری کرونا بیشترین دوره مبارزه با کرونا را در کشور از آن خود کرده است و از همان ساعت های ابتدایی کشف ویروس کووید۱۹ جلسه ستاد مدیریت بحران تشکیل و به اقتضای آن تصمیماتی گرفته شد که بعدها به نقطه اتکا وزارت بهداشت در تصمیم سازی های کرونایی تبدیل شد.
سرمست گفت: با وجود درگیری شدید این استان با بیماری کرونا اما قم با ۴ ماه ثبات، بیشترین زمان ماندگاری در وضعیت آبی را در زمستان سال گذشته به نام خود ثبت کرده است.
وی اظهار داشت: در طول دوران درگیری با کرونا اجازه ندیم دوگانگی های کاذب و مخرب بین معیشت و سلامت و دین و درمان در این استان جایی برای خودنمایی داشته باشد.
استاندار قم عنوان کرد: با تکمیل و راه اندازی بیمارستان امیرالمومنین(ع) و بهره برداری قریب الوقوع از بیمارستان مادر در شهرک پردیسان در مجموع ۴۵۰ تخت به ظرفیت درمانی استان اضافه میشود.
وی ابراز داشت: تجهیز خانههای بهداشت روستایی، صدور مجوز برای استخدام ۲۵۰ نیروی جدید در دانشگاه علوم پزشکی، تامین تجهیزات بهداشتی دو شهرستان جدید کهک و جعفریه و امکان تجدید نظر در فعالیتهای مربوط به بخش گردشگری و تالارهای پذیرایی مهمترین درخواستهای استان قم از وزارت بهداشت است.
استان قم که از ۱۸ فروردینماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشتماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما