به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از ایندیپندنت، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که کودکان فعلا نیاز ضروری به واکسن ندارند و بهتر است واکسن به بزرگسالان در کشورهای دیگر داده شود. این در حالی است که حتی افراد مسن در بسیاری از کشورهای فقیر هنوز به واکسن دسترسی ندارند.
با این حال، شرکت مُدرنا تاکید دارد که واکسن هایش برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال از تاثیرگذاری بالایی برخوردار است و هیچ گونه نگرانی جدی در مورد ایمنی واکسن برای این گروه سنی وجود ندارد.
این مساله در حالی مطرح است که انگلیس با واکسینه کردن کودکان ۱۲ تا ۱۵ سال با واکسن فایزر/بایونتک موافقت کرده است.
شرکت مُدرنا که قراردادی برای عرضه ۱۷ میلیون دز واکسن به انگلیس در قالب یک برنامه دو مرحله ای دارد، آزمایش های بالینی را در آمریکا روی بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ کودک و نوجوان انجام داده است.
کودکان مبتلا به کووید – ۱۹ از علائم خفیف برخوردارند و در برخی مواقع هیچ علائمی از خود نشان نمی دهند، اما همچنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری به صورت جدی هستند و ممکن است عامل گسترش و شیوع ویروس باشند.
در این میان، تصور بر این است که واکسیناسیون کودکان برای کمک به بازگشایی مدارس و بازگشت جوامع به شرایط عادی، حائز اهمیت است.
اتحادیه اروپا ماه گذشته موانع پیش روی واکسینه کردن کودکان ۱۲ ساله با واکسن فایزر/بایون تک را از میان برداشت.
در همین حال، نتایج یک آزمایش بالینی جدید نشان داده است که واکسن کرونای شرکت داروسازی مُدرنا روی نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله موثر است و هیچ مشکل ایمنی جدید یا عمدهای ایجاد نمیکند.
شرکت مُدرنا که واکسن آن برای بزرگسالان ۱۸ سال به بالا مجاز است، اعلام کرد که یافته های این مطالعه در ارتباط با کارایی این واکسن روی نوجوانان را اوایل ماه ژوئن (اواسط خرداد ماه) برای تأیید مجوز استفاده اضطراری به سازمان غذا و داروی آمریکا و دیگر تنظیم کننده ها ارائه داده است.
کانادا نیز تزریق واکسن فایزر را برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله قبل از آمریکا تأیید کرده است.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
نظر شما