تهران محلی برای احیای فرهنگ و تاریخ مشترک کشورهای عضو اکو می‌شود

تهران- ایرنا- دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو گفت: بوستان اکو در تهران به محلی برای برقراری مجدد و احیای ارتباط خونی، فرهنگی و تاریخی مردم کشورهای عضو سازمان اکو تبدیل می‌شود.

به گزارش ایرنا، هادی سلیمان‌پور روز چهارشنبه در مراسم احیای بوستان اکو در تهران افزود: مردم کشورهای اکو، خواهران و برادرانی که برای مدتی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال است که از همدیگر جدا هستند، دخترعموها و پسرعموهایی هستند که از همدیگر دور افتاده اند و پدران مشترک دارند و اکنون همدیگر را نمی شناسند.

وی یادآورشد: پارک اکو جایی است که پسرعموها و دخترهای عموهای گم شده همدیگر را پیدا می کنند و این ارتباط فامیلی وخونی و فرهنگی و تاریخی، بار دیگر می تواند در این مناطق به انواع اقسام و اشکال متصل و مجدد ایجاد شود.

سلیمانپور اظهارداشت: امیدواریم تفاهم نامه میان سازمان همکاری های اقتصادی اکو با شرکت اراضی عباس آباد، گامی در اجرای مصوبه مهم وزاری امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی اکو در نشست ۲۰۰۷ و تاکید بر راه اندازی نمونه های دیگر نخستین پارک اکو در شهر هرات باشد.

دبیر کل سازمان همکاری های اقتصادی اکو گفت: با توجه به ابعاد این مصوبه که از همه کشورهای عضو درخواست کرده است در پایتخت ها و شهرهای بزرگ یادبود یا پارکی را به عنوان سمبل همکاری کشورهای اکو ایجاد کنند، در ادامه اجرای همان تصمیم است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۳ اقدامات عملی و اجرایی در تهران و طی اجلاس وزاری خارجه در تهران برگزار شد و این محل (مکان کنونی بوستان اکو) تخصیص یافت و ما امروز شاکریم که شاهد توسعه مناسب آن ایده در این بوستان هستیم.

سلیمانپور ادامه داد: سازمان اکو متشکل از ۱۰ کشور بزرگ غرب منطقه آسیاست، از فلات آناتولی تا فلات ایران و تورانی و بخشی از قفقاز و بخش عمده ای شبه قاره هند عضو این سازمان هستند و کشورهای عضو آن به عنوان یکی از قدیمی ترین سازمان های همکاری اقتصادی در منطقه آسیا، مبنای همکاری هایشان ریشه ها و ارزش های مشترک و تاریخ مشترک است.

وی با بیان اینکه در این منطقه راه ابریشم به عنوان مسیر اصلی تجارت جهانی در دوران پدران و اجداد ما شکل گرفته است، اضافه کرد: اکو راه جایگزینی برای زنده نگاه داشتن همکاری های اقتصادی بین کشورهای عضو و مهمترین و عمده ترین موضوع در آن همکاری های اقتصادی و همکاری فرهنگی است.

دبیر کل سازمان همکاری های اقتصادی اکو گفت: بوستان اکو بخشی از فعالیت های فرهنگی مورد توجه و نظر رهبران اکو است، ما در مجموعه اکو با بازاری حدود ۵۰۰ میلیون نفری مواجهیم که رقمی در حدود ۸۰۰ میلیارد دلار سهم از تجارت جهانی را از آن خود کرده است.

وی اعلام کرد: باتوجه به سیاست هایی که رهبران ما اتخاذ کرده اند، چند اولویت مهم را سازمان همکاری های اقتصادی اکو مد نظر دارد که عبارت از همکاری در حوزه تجارت، ارتباطات، گردشگری، انرژی، رشد اقتصادی و رفاه عمومی مردم و توسعه پایدار است.

سلیمانپور بیان کرد:افتخار داریم که ایران پذیرای سازمان همکاری های فرهنگی اکو در کنار دبیرخانه اصلی این سازمان در تهران است و امیدوارم این گام موثر و مفید در جهت اجرای تقاضاهای مردم منطقه اکو باشد.

احمد کاکایویچ قربانوف رئیس دوره ای سازمان فرهنگی اکو و سفیر ترکمنستان نیز در این مراسم گفت: پارک اکو در سال ۲۰۰۷ بنیانگذاری و به طور رسمی در سال ۲۰۱۳ افتتاح شد و یکی از بزرگترین دستاوردهای کسب شده فرهنگی سازمان در تقویت دوستی و برادری در منطقه و بین کشورهای عضو است.

وی تاکید کرد: معتقدیم این پارک به عنوان نمادی از اتحاد، رفاه، زندگی آسوده و آینده ای درخشان در بین کشورهای عضو اکو، به ما حمایت و قدرت معنوی زیادی خواهد بخشید تا سنت های ملی خود را با مدرنیته ادامه دهیم.

کاکایویچ قربانف افزود: این پارک نماد بدیع و درخشانی از دوستی پایدار بین کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی و مکانی آسوده و تفریحی برای ساکنان شهر تهران و میهمانان آن تبدیل خواهد شد.

رئیس دوره ای سازمان فرهنگی اکو با بیان اینکه در سال ۲۰۰۹ آئین مرسوم عید نوروز در فهرست میراث فرهنگی غیر مادی بشریت یونسکو به ثبت رسید، گفت: این عید بین المللی توسط تمام کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو برگزار می شود.

وی یادآورشد: تفاهم نامه همکاری بین موسسه فرهنگی سازمان همکاری اقتصادی اکو و شرکت عمرانی عباس آباد امکان وسیعی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و ورزشی گسترده در محل پارک اکو را فراهم می کند.

کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستا، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان عضو سازمان همکاری اقتصادی (Economic Cooperation Organization) یا به اختصار اکو هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha