چهار هزار و ۵۰ هکتار شبکه آبیاری سامانه گرمسیری در کرمانشاه افتتاح شد

کرمانشاه- ایرنا- چهار هزار و ۵۰ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی زیرمجموعه طرح گرمسیری در شهرستان مرزی سرپل‌ذهاب استان کرمانشاه روز پنجشنبه در قالب دهمین هفته پویش هر هفته الف ب_ایران با حضور رییس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران روز پنجشنبه در حاشیه افتتاح این طرح در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، گفت:‌ با افتتاح چهار هزار و ۵۰ هکتار شبکه آبیاری طرح گرمسیری در استان کرمانشاه مجموع شبکه‌های افتتاح شده این طرح در استان به ۱۷ هزار و ۲۱۰ هکتار می‌رسد.

سید «حسن رضوی» افزود: کل تعهد وزارت نیرو در استان کرمانشاه در سامانه گرمسیری ۲۳ هزار و ۱۹۴ هکتار است که تاکنون ۸۵ درصد آن افتتاح شده است.

وی اعتبار مورد نیاز تکمیل مابقی طرح در استان را ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اگر این پول را دولت بر اساس قولی که داده، تامین کند تا یک سال دیگر ۱۰۰ درصد تعهدات وزارت نیرو در سامانه گرمسیری استان کرمانشاه به اتمام می رسد.

وی البته سهم استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری را ۳۴ هزار و ۴۰۰ هکتار در قالب توسعه، سرمایه گذاری و بهبود اعلام کرد و گفت: برای ۱۱ هزار هکتار فراخوان انجام شده و سرمایه گذار نیز پای کار است اما مشکل تخصیص آب داریم.

آبگیری پنجاه و ششمین سد در دولت تدبیر و امید

رضوی به برنامه آبگیری سد کنجانچم ایلام نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه پنجاه و ششمین سدی است که در دولت های یازدهم و دوازدهم آبگیری می شود و تامین آب زمین های زراعی ایلام را در پروژه بزرگ گرمسیری بر عهده دارد.

وی توضیح داد:‌ حجم مخزن این سد حدود ۸۴ میلیون متر مکعب است و  آبگیری آن مقدمه ای برای شارژ کردن شبکه های آبیاری در ۲ استان ایلام و کرمانشاه در پروژه گرمسیری است.

به گفته رضوی در مجموع  ۵۳ هزار هکتار بهبود و توسعه شبکه های آبیاری در طرح گرمسیری در استان های ایلام و کرمانشاه تعریف شده  است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران سهم استان ایلام از طرح گرمسیری را ۱۸ هزار و ۶۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: همراه با آبگیری سد کنجانچم، چهار هزار و ۲۵۰ هکتار شبکه زیر دست سد نیز در این استان افتتاح شد.

رضوی ابراز امیدواری کرد شبکه های باقی مانده در استان ایلام نیز در صورت تامین اعتبار تا ۲ سال آینده به بهره برداری برسد.

سرمایه گذاری هفت هزار میلیارد تومانی در طرح گرمسیری

وی با اشاره به سرمایه گذاری عظیم هفت هزار میلیارد تومانی در طرح گرمسیری و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به این طرح تاکید کرد: همه تلاش خود را با کمک دست اندر کاران وزارت نیرو و استانداران کرمانشاه ، ایلام و خوزستان می کنیم تا با سرمایه گذاری های عظیمی که انجام شده طرح به بهره برداری برسد و کام مردم را شیرین کند.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در ادامه در خصوص وضعیت منابع آبی استان کرمانشاه نیز بیان داشت: به تبعیت از شرایط کم آبی کل کشور، کرمانشاه نیز ۵۰ درصد کاهش بارندگی داشته و آوردهای ما نیز در سامانه گرمسیری تا ۵۵ درصد کاهش داشته است.

رضوی گفت: با  برنامه های ترویج و الگوی کشتی که با کمک وزارت جهاد کشاورزی در نتیجه پیش بینی شرایط کم آبی انجام شده است، امیدواریم با همراهی کشاورزها امسال را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم.

طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین‌های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.

با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان‌های کرمانشاه و ایلام قرار می‌گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین‌های دیم شهرستان‌های سرپل‌ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می‌شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که

از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha