به گزارش ایرنا، «منصور رضوانی جلال» روز چهارشنبه در ستاد برداشت گندم و دانههای روغنی استان همدان که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور فرمانداران شهرستان های تابعه استان برگزار شد، افزود: برهمین اساس برداشت ۶۷ هزار و ۶۹۰ تن گندم از مزارع آبی و ۲۳۲ هزار و ۲۲۰ تن از کندمزارهای دیم استان همدان را پیش بینی می کنیم.
وی اظهار داشت: همچنین میزان برداشت محصول جو در سال زراعی جاری از زمین های آبی را ۴۹ هزار و ۹۶ تن و از دیم زارهای استان را ۳۸ هزار و ۹۵۰ تن پیش بینی می کنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه کلزا بهترین محصول جایگزین برای دوره تناوب است، خاطرنشان کرد: میزان پیش بینی ما برای برداشت محصول کلزای استان در سال زراعی جاری نیز بیش از یک هزار و ۶۴ تن است.
رضوانی جلال گفت: سطح زیر کشت گندم آبی استان در سال زراعی جاری ۶۸ هزار و ۵۰۰ هکتار و سطح زیر کشت گندم دیم نیز ۳۳۳ هزار هکتار بوده است.
به گفته وی، سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان همدان خریداری شده است.
وی اظهار داشت: بیش از ۲۲ درصد از ارزش افزوده و ۲۶ درصد اشتغال استان همدان مربوط به بخش کشاورزی است.
از خروج غیرقانونی گندم از استان همدان جلوگیری شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز دراین جلسه با تاکید بر اینکه باید از خروج غیرقانونی گندم از استان جلوگیری شود، گفت: میزان برداشت گندم سال زراعی جاری کشور حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است.
«ظاهر پورمجاهد» افزود: برداشت گندم از اراضی کشاورزی در سال جاری ۴۰ درصد به دلیل کاهش چشمگیر بارندگی در سراسر کشور کاهش یافته است.
وی اظها داشت: بارنامه حمل گندم به خارج از استان حتما باید با هماهنگی اداره غله و خدمات بازرگانی استان همدان صادر شود.
وی با بیان اینکه گندم مورد نیاز استان باید تامین و حفظ شود، افزود: مراکز خرید گندم تضمینی در استان همدان، باید استانداردهای لازم را داشته باشند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه آدرس دقیق و کد مراکز برداشت گندم در استان همدان به صورت رسمی به کشاورزان اعلام شود، گفت: از کشاورزان نیز درخواست می کنیم شماره حساب بانکی فعالِ خود را برای پرداخت وجه خرید تضمینی گندم ارائه کنند.
استان همدان دارای ۴۰۳ هزار هکتار زمین زراعی دیم و ۲۳۳ هزار هکتار اراضی آبی است.
نظر شما