زاکانی: گردشگری فارس نیازمند توجه است

لارستان- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت که ظرفیت های بالقوه حوزه گردشگری استان فارس به ویژه در زمینه میراث تاریخی و فرهنگی مورد غفلت قرار گرفته و نیازمند توجه است.

به گزارش ایرنا، علیرضا زاکانی در مصاحبه تلویزیونی که چهارشنبه از شبکه استانی فارس پخش شد، اظهار داشت: فارس استانی زر خیز و مملو از ظرفیت های عظیم فرهنگی، تاریخی و ادبی است و همچنین دارای جاذبه های منحصر به فرد به ویژه در منطقه مرودشت است.

او گفت: امکانات خوب و قابل توجهی نیز در این حوزه وجود دارد اما باید اذعان کرد که تاکنون نسبت به این حوزه و شکوفایی این ظرفیت مهم و بزرگ کم کاری صورت گرفته است.

وی ابراز داشت: شاید اگر ظرفیت بزرگ و تاریخی همچون پاسارگاد در یک نقطه و یا کشوردیگری بود به طور حتم به گونه ای دیگر از آن بهره بهرداری می شد و نخبگان و مسئولان و متولیان امر از این ظرفیت به نحو مطلوب و شایسته برای شناساندن هر چه بیشتر منطقه و کشور خودشان استفاده می کردند.

وی همچنین گفت: در این استان می توانستیم بیشتر در حوزه بوم گردی به عنوان یکی از ظرفیت های جدید گردشگری سرمایه گذاری کنیم که در این راستا نیز کم توجهی شده است.

زاکانی از راه های مواصلاتی و ارتباطی به عنوان یکی از مشکلات بزرگ در این استان نام برد و گفت: پرداختن به این مشکل به عنوان یکی از اولویت های مهم کاری در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصرح کرد: با توجه به بررسی های انجام شده و شناسایی مهمترین چالش های فراروی همه استان های کشور، این استان و برخی شهرستان ها و مناطق آن نیز به شدت از مشکل و نبود آب آشامیدنی سالم رنج می برند.

زاکانی یادآور شد: وجود این معضل در برخی مناطق و ۱۰ شهرستان استان فارس همچون بیضا، مرودشت، جهرم، خرامه، فسا، خفر و چند شهر دیگر بیش از سایر مناطق است.

 وی تصریح کرد: ضعف زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی نیز یکی دیگر از معضلات و چالش های مهم در استان فارس است که باید برنامه ریزی عملی و فوری برای رفع آن در دولت خودش انجام داد.

وی همچنین معضل بیکاری را که در سطح کشور به عنوان یک چالش ملی و بحران جدی تبدیل شده است از دیگر چالش های فراروی مردم استان فارس دانست و گفت: با توجه با بررسی های انجام شده این معضل در کلان شهر شیراز ، سروستان و آباده بیش از سایر مناطق است و مردم و جوانان در این شهرستان ها از این معضل جدی رنج می برند.

زاکانی گفت: باید طرحی نو درانداخت و با توجه به اقتضاعات اقلیمی خوبی که در استان فارس وجود دارد، چه در حوزه تمدنی و چه در حوزه های دیگر توسعه ای کشاورزی و یا بخش های مختلف به دنبال ایجاد تحول باشیم و بتوان ریشه بیکاری در این استان زرخیز را خشک کرد.

وی کمبود فضاهای آموزشی از جمله در سطح کلان شهر شیراز و همچنین مشکل عدم گازرسانی به برخی مناطق و روستاها و کم بازده بودن محصولات کشاورزی به ویژه در شهرستان های اقلید و خفر از دیگر معضلات و چالش هایی بود که این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در استان فارس یاد کرد و گفت که برای رفع این چالش ها برنامه های مدون و نسخه های نو پیچیده است.

او معتقد است که استان فارس با جمعیتی حدود پنج میلیون نفر استانی زرخیز و دارای پتانسیل های فراوان در بخش های گوناگون است که می‌توان با شناسایی این موقعیت ها و تکیه بر توانمندی نخبگان و شایستگان این خطه معضلات و چالش های فراروی آن را نیز مرتفع کرد.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه های مهم دولت "اقدام و اصلاح" آن است که مشکلات و چالش ها را در همه شهرستان ها یعنی بیش از ۴۵۰ شهرستان و نقطه شهر در کشور احصا کرده و به فوریت و اولویت در هر شهرستان نیز حل سه مشکل اساسی را در دستور کار قرار خواهد داد.

این نانزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بر اساس مدلی که برای دولتش طراحی و تدوین کرده و نخبگان شهرستانی نیز در این امر دخیل بوده اند در همان سال نخستین شروع دولت (۱۴۰۱) اعتبارات ویژه ای برای رفع سه مشکل اولویت دار هرشهرستان نیز پیش بینی خواهد شد.

زاکانی همچنین با یادکرد از برخی بزرگان، علمای دینی و شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس استان فارس از آنان به نیکی یاد کرد و افزود:این استان همواره مهد انسان های بزرگ و علما و ادبای شهیری بوده است.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: شرایط امروز زیبنده ملت شریف ایران نیست.
وی ادامه داد: اسلام عزیز، ایران متمدن، رهبری آگاه ، مردم خوب ، جوانان پرشور، زنان شایسته، اقوام و این همه امکانات بزرگی که در کشور وجود دارد، اگر خوب دقت کنیم و از آنها به نحو مطلوب استفاده کنیم علاوه بر رفع مشکلات می توان گام های بلندی را برای سرافرازی ایران برداشت.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برخورداراز اسلام عزیز هستیم، صاحب یک تمدن با پیشنه چندین هزار ساله هستیم ،  برخوردار از اقوام که گل های سرسبد ایران اسلامی هستند و بهرمند از تنوع مذاهب و اقلیت های دینی که همه اینها را باید یک فرصت عظیم دانست.
زاکانی گفت: من متعجب هستم که چطور با وجود همه این ظرفیت ها و امکانات موجود و بالقوه و سرشار، امروزه با فساد، فقر و تبعیض و مشکل مسکن مواجه هستیم، مشکلات متعددی که از ناحیه تورم امروز  بر معیشت و بر گرده مردم سنگینی می کند.
زاکانی یادآور شد: باید این دوگانگی و تعارض موجود را حل کرد و البته امکان حل آن نیز پای صندوق های رای است،  مردم باید حاضر شوند و با رای خود سرنوشت ملت و کشور خود را رقم بزنند.
وی تاکید کرد: ما امروز راهی را طی کردیم، خیلی اشتباه کردیم، دولت فکر کرد که از طریق خارج می توان مشکلات کشور را حل کرد و حال آنکه تحریم یک استراتژی دقیق از سوی امریکا برای برخورد و فشار بر مردم و ملت بزرگ ایران است.
زاکانی با بیان اینکه آدم نباید از دشمن خود انتظار خوبی داشته باشد و دشمن دشمنی می کند، گفت: ما باید عقل داشته باشیم و راه درست را انتخاب کنیم.
وی در بخش بعدی سخنان خود به برخی برنامه های دولتش برای رفع مشکلات موجود اشاره کرد و گفت: اولین گام این است که این نگاه کلی را تغییر می دهم و بر اساس یک رویکرد و راهبرد جدید ما به ظرفیت های عظیم داخلی تکیه خواهیم کرد و پلی ایجاد می کنیم و از طریق همین ظرفیت ها برای رشد و پیروزی و پیشرفت کشور بهره می بریم.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: با این تورم موجود که کمر ملت را شکسته، نباید انتظار داشت که حال و رمقی برای مردم بماند.
او گفت: در طول پنج تا ۶ سال گذشته وقتی وزیر سابق این دولت به صراحت اعلام می کند که حتی یک مسکن نساخته ام و به آن هم افتخار می کند نباید انتظار آن را داشت که لبخد بر لبان مردم بنشیند، مردم در فشارند.
وی افزود: باید رویکردها را تغییر داد و طرحی نو در انداخت و نخستین گام و طرح نو هم این است که توانمندی های داخلی را اصل قرار می دهیم وبا نگاه منطقه ای و توجه به ظرفیت ها و توانمندی های خود ایران را سرآمد می کنیم.
  وی با بیان اینکه دولت بنده، دولت اقدام و اصلاح است و نه حرف و شعار گفت: با اقدام فکورانه و دقیق و اصلاح امور ،مسیری را اختیار می کنیم  که ظرفیت های داخلی به ظهور و بروز برسد.
وی تصریح کرد: برنامه مدون این دولت در داخل این است که بر پایه عدالت، معنویت و عقلانیت و با خلاقیت زمینه تحقق افتخارات و کسب حداکثر و میزان بالایی از استقلال و آزادی را برای ملت به ارمغان بیاوریم.
وی یادآور شد: چون معتقدیم که جمهوری اسلامی باید متضمن استقلال، عدالت، آزادی و معنویت مردم باشد تا بتواند ایران قوی و پیشرفته را در منطقه سرآمد و پر افتخار کند.
او اظهار داشت: این پتانسیل در کشور وجود دارد ، امروز به همه ظلم می شود ، یک ظلم آشکار را به جوانان ، به مردم و زنان، اقوام و آحاد ملت ایران و مذاهب ،اقلیت ها وهمه صنوف و اقشار مختلف مردم شاهد هستیم برای اینکه مسیر دولت بر عقلانیت و راه درست و اداره نمی شود.
او گفت: چهار رویکرد تحولی در دولت اقدام و اصلاح پیش بینی و طراحی شده است که مهمترین گام آن بر پایه اقتصاد و اصلاح مدیریت است.
زاکانی یادآور شد: جان مردم به لب رسیده است ، فشار به گرده مردم بالاست کمر مردم از مشکلات اقتصادی شکسته است.
او با بیان اینکه رئیس جمهور با وجود همه مشکلات بارها اعلام کرده که همه چیز خوب است، گفت:  آنها یا نمی بینید و یا نمی خواهند ببینند و کسی خود را به خواب زده بیدارشدنی نیست.

زاکانی همچنین گفت: اقتصاد و جهش تولید اساس کار دولتم است و به دنبال آن هستم که مبارزه جدی با فساد اقتصادی را در دستور کار جدی قرار دهم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری معتقد است که در تحقق این مهم از طریق حکمرانی دولت مجازی و دولت الکترونیک و در کنارآن، به تمرکزدایی توجه ویژه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تمرکززدایی سالهاست که در کشور مغفول مانده است، گفت: اینکه عده ای در تهران بنشینند و برای همه کشور تصمیم بگیرند، غلط است و باید اصلاح اساسی شود.
او گفت: با وجه به سابقه ۱۳ ساله در امر بودجه ریزی مجلس اعتباراتی که ما برای استان ها در نظر می گیریم اعم از استانی، ملی استانی شده و یا سهم وزارتخانه ها همه این اعتبارات که در شورای برنامه ریزی استان ها و شهرستان ها می وانند در خصوص آنها تصمیم گیری کنند، کمتر از ۱۰ درصد است.
وی تصریح کرد: ۹۰ درصد اعتبارات در خارج از استان ها درباره اش تصمیم گیری می شود و ۱۲ درصد از طریق ماده ۷۵ قانون محاسبات عمومی به وزارتخانه‌ها می دهند که بعدها آیا به استان بدهند یا ندهند و یا اینکه نظارتی بر روی آن صورت بگیرد یا نگیرد مشخص نیست.
به گفته زاکانی، ۷۸ درصد بودجه سالانه کشور، ملی است و  استان ها هیچ نقشی در آن ندارند.
وی بیان کرد: آمایش مجدد در استان ها خواهیم داشت تا از طریق آن بتوانیم ظرفیت ها و توانمندی های مختلف اقتصادی، فرهنگی ، اجتماعی استان‌ها را شناسایی و در هر نقطه و مبتنی بر آن بتوانیم۴۵۱ شهرستان را محور حرکت کشور قرار دهیم.
او گفت: اگر این تمرکزدایی صورت گرفت بیش از ۴۵۰ نقطه کشور با هم مسابقه می دهند ضمن آنکه بسیاری از روزنه های فساد اداری و اقتصادی در کشور از بین می رود.
او تصریح کرد: مهمتر آنکه حق و حقوق مرم نیز تامین می شود و چه بسا مردم و کسانی که کنار معادن نشسته اند و خاک معادن را می خورند اما از مواهب ان بهره‌ای نمی برند و کسانی که در مناطق نفت خیز هستند و دودش را می خوردند و از آنجا هزاران بشکه نفت صادر می شود اما بهره‌ای از آن برای رفاه و توسعه ان منطقه حاصل نمی شود.
وی ابراز داشت: از طریق اعمال و اجرای ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم، امکانی را ایجاد خواهیم  کرد که مالیات در همان نقطه گرفته شود و از همان شرکت و مالیاتی که از او گرفته می شود سهم منطقه و مردم شود.
وی با تاکید مجدد بر مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری و مکانیسم های آن نیز گفت: دولت الکترونیک جنبه های مبارزه با مفاسد اداری  را مهیا خواهد کرد، تمرکزدایی امکان ایجاد اختیارات بیشتر در استان ها را فراهم می کند و با شفاف سازی نیز مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز با قوت و جدیت عملیاتی خواهد شد.
او ادامه داد: بنده با معاون رئیس جمهوری، دادستان تهران، وزیر اطلاعات و وزیر نفت و همچنین برادر رئیس جمهوری و افراد مختلف دیگر برخورد کرده ام، برای اینکه می فهیمدم که نباید ضعیف کشی کرد و باید به مبارزه به فساد پرداخت و ریشه فساد را از خاک بیرون کشید.
زاکانی افزود: همه اینها شاکی من شدند از بنده شکایت کردند اما بنده با افتخار و برای آنکه نگذاشتم حق ملت ضایع شود سربلند بیرون آمدم.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری جمعه ۲۸ خردادماه برگزار می‌شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha