انتخابات از زبان ترقی و جوادی حصار در مناظره انتخاباتی

مشهد- ایرنا- حمید رضا ترقی و محمد صادق جوادی حصار ۲ چهره سرشناس اصولگرا و اصلاح طلب روز پنجشنبه در مناظره انتخاباتی با عنوان "انتخابات فردا؛ فردای انتخابات" به موضوع داغ این روزها پرداختند.

جوادی حصار اکنون رییس جبهه اصلاح طلبان خراسان رضوی است و این جبهه شب گذشته فهرست مورد حمایت خود را برای انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد منتشر کرد.

ترقی نیز به عنوان نایب رییس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی یک هفته ای است که به تبیین فهرست انتخاباتی این جریان اصولگرا در مشهد پرداخته است.

در ابتدای جلسه ترقی بر اهمیت انتخابات در جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: شاکله و ساختار سیاسی نظام مبتنی بر آرای مردم است و انتخابات زمینه مشارکت مردم در  اداره کشور را فراهم می کند.
وی افزود: انتخابات فرصت نقد اشتباهات گذشتگان، ارائه راهکارهای جدید و فرصت تحرک و کنش سیاسی احزاب در عرصه انتخابات و فرصت شناخت نخبگان جامعه و عناصر مفید و کارآمد برای مناصب قابل انتخاب را فراهم‌ می‌کند.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: البته دشمن نیز می تواند از این فرصت برای تعمیق اختلافات، سیاه و سفید کردن  مسایل، سیاه نمایی ها و زیر سوال بردن توانمندی ها در جامعه سوء استفاده کند.
وی گفت: اگر از این فرصت استفاده نکنیم از حق خود در انتخابات استفاده نکرده ایم و دیگر نمی توانیم از سیاستمداران منتخب که عملکرد خوبی ندارند انتقاد کنیم.

انتخابات جلوه جمهوریت 

جوادی حصار نیز انتخابات را از ارکان و جلوه های جمهوریت در جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: وقتی می گوییم جمهوری اسلامی ابتدا باید جمهوری شکل گرفته باشد تا این مجموعه را بتوان توصیف کرد.  
وی افزود: جمهوری اسلامی مبتنی بر جمهوریت است چه بسا که در ابتدای انقلاب پسوندهای دیگری برای جمهوری مطرح شد و در نهایت امام خمینی (ره) فرمودند جمهوری اسلامی نه یک‌کلمه کم نه یک کلمه زیاد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: غفلتی که اکنون رخ داده‌ این است که با بزک کردن، به ظواهر امر رای دادنها پرداخته ایم و از اصل جمهوریت فاصله گرفته ایم.
وی گفت: باید مطابق نظر صاحبان، مدیران و پدید آورندگان جمهوری اسلامی عمل کنیم و  جمهوریت حق مردم است و مردم معتقدند کسی به جای آنها تصمیم نمی گیرد لذا خطاست اگر بخواهیم جمهوریت یا اسلامیت را از هم جدا کنیم.
جوادی حصار افزود: اگر  غفلت کنیم و جای این دو را عوض کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد، بر این اساس هر جریانی بخواهد رای مردم را به حاشیه ببرد مخالف دیدگاه پدیدآورندگان این نظام بوده و محکوم به شکست است.
وی ادامه داد: باید کاری کنیم که صندوق رای معیار نظر و رای در کشور باشد چنانچه در اصل ۹ قانون اساسی به این اصل مهم در قالب استقلال و آزادی تاکید شده است اما تصویب نظارت استصوابی در مجلس این حق در اصل نهم قانون اساسی را به مرور زمان رد کرده است، ما به عنوان ملت باید مانع اعمال اراده های فراقانونی شویم.

اسلام موتور محرک مردم در جمهوری اسلامی است

دبیر حزب موتلفه اسلامی گفت: موتور محرک مردم در تحقق جمهوری اسلامی، دین اسلام است و مردم نیز رهبر دینی را برای آن برگزیده اند.
ترقی افزود: مطابق قانون اساسی اگر قرار است نظام بر اساس اسلام باشد افراد باید مطابق اسلام عمل کنند.
وی ادامه داد: ساختن جامعه بر اساس تمدن اسلامی را نمی توان دست هر کس داد، در سایر کشورها از جمله در کشورهای غربی نظارت استصوابی را در درون احزابشان انجام می دهند لذا این نوع نظارت مختص جمهوری اسلامی نیست.

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: در همه کشورها اینگونه نیست که مردم هر کس را بخواهند برگزینند، وقتی می خواهید تمام هستی کشور از جمله امنیت، بهداشت و آزادی و آبادانی را در اختیار فرد قرار دهید، معیارهایی برایش انتخاب می کنیم، وضع این معیارها برای حفظ جایگاه و موقعیت است.
وی افزود: از طرفی باید توجه داشت این قانون توسط نمایندگان مردم تصویب شده و شورای نگهبان نیز باید به آن و همچنین وظایف خود در قانون اساسی عمل کند.
ترقی ادامه داد: نمی توان هر جا که قانون اساسی مخالف ما بود به آن عمل نکرد، قانون اساسی لازمه تحقق اهداف کشور است.  

اسلام انقلابی مبتنی بر رای مردم است 

جوادی حصار نیز گفت: مردم امام خمینی (ره) را به خاطر اینکه مقیدتر به رای مردم بود انتخاب کردند، ایشان معتقد بود حتی اگر رای مردم غلط بود باید به رای آنان احترام گذاشت تا خودشان اشتباهشان را بپذیرند.
وی افزود: اسلامی که ما از آن صحبت می کنیم همان اسلامی است که امام راحل نیز آن را اسلام انقلابی خواندند و مخالف آن اسلام آمریکایی است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: اسلام مبتنی بر رای مردم همان اسلام انقلابی است چنانچه شهید مطهری، آیت‌الله منتظری و آیت الله طالقانی بر اسلام انقلابی تصریح داشتند.

جوادی حصار با بیان اینکه برای ایجاد قوانین در جهت رفاه اجتماعی حق سرکوب آزادی مردم را نداریم گفت: آقای ترقی می گویند مردم باید توسط رهبران دینی هدایت شوند البته یک هدایت به صورت ارائه طریق است مانند رسالت پیامبران که ممکن است برخی بپذیرند و برخی کافر شوند اما اینگونه نیست که به زور آنان را به بهشت ببرند بلکه باید فرد خودش انتخاب کند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی افزود: اما عده‌ای می‌گویند هدایت از طریق ارائه طریق نیست بلکه باید دست فرد را گرفته و این طرف و آن طرف بکشانی و انتخاب در این روش معنی ندارد و با این طریق هدایت در جامعه نباید آزادی‌های مشروع و قانونی را از مردم بگیریم.

وی ادامه داد: قانون اساسی و آزادی‌های مشروع و مصرح در آن به صراحت اعلام می کند اگر نظارت استصوابی مخل روح جمهوریت باشد حق نداریم به آن تن بدهیم از طرف دیگر  از نظر شرعی هم نباید به آن تن داد.

جوادی حصار گفت: باید مطابق  اصل پنجاه و ششم و حقوقی که این اصل به ارکان حاکمیت داده عمل شود و  نباید فرع را جای اصل بگذاریم، بر اساس این اصل حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است، هیچ کس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروه خاص درآورد.

وی افزود: ملت این حق الهی را از اصول قانون اساسی به دست می‌آورد که بر اساس قانون توسط قوای مقننه و مجریه و قضائیه زیر نظر ولایت مطلقه فقیه به آن عمل خواهد شد یعنی همه این ها ابزار اعمال این حق اعطا شده به انسان هستند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: ما انقلاب نکردیم که در هر محله و جمعیتی پنج نفر را به عنوان نمایندگان شورای نگهبان انتخاب کنند، نمایندگانی که حتی خود شورای نگهبان نیز آنها را نمی شناسد و این افراد برخی را برای نمایندگی مجلس و شورای اسلامی تایید صلاحیت کنند، آنان این اقدام را نه طبق قانون و شرع بلکه بر اساس نفسانیت خود اما با رنگ و لعاب اسلامی انجام می دهند.

در صورت ایجاد سیستم حزبی بخشی از وظیفه شورای نگهبان به احزاب سپرده می‌شود 

ترقی نیز گفت: اگر کسی به قانون اساسی فرانسه اعتقاد نداشته باشد نمی تواند وارد نهادهای این کشور شود، در همه کشورها این نوع نظارت وظیفه احزاب است که افراد واجد شرایط را معرفی کنند نه اینکه فرد بی صلاحیت و تخصص را معرفی نمایند.

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: اگر در کشور ما سیستم حزبی حاکم باشد بخشی از این کاری را که امروز شورای نگهبان انجام می دهد به احزاب سپرده خواهد شد و بخش جزئی آن که بررسی جنبه اسلامیت است توسط شورای نگهبان انجام می شود.

وی ادامه داد: همانطور که آقای جوادی حصار گفتند نمی توان جمهوریت را از جمهوری اسلامی جدا کرد، در مقابل نیز اگر کسی جنبه اسلامیتش نیز همخوانی نداشته باشد نمی‌تواند در قالب جمهوری اسلامی فعالیت کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha