به گزارش ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک امروز (پنجشنبه) در این باره نوشت که ائتلاف بین المللی ضد داعش در عراق، اسلحه و تجیهزات نظامی به ارزش بیش از ۳ میلیون دلار به پیشمرگه و نیروهای اقلیم کردستان تحویل داده است.
در همین راستا، ائتلاف بین المللی در بیانیه ای اعلام کرد که این نیروها، اسلحه و تجهیزات نظامی به ارزش سه میلیون و ۳۲۲ هزار و ۱۴۵ دلار به نیروهای مرزبانی اقلیم کردستان عراق (نیروهای پیشمرگه) تحویل دادند.
ائتلاف بین المللی گفته است که این تجهیزات برای پشتیبانی از عراق در نبرد با داعش و بخشی از برنامه «صندوق مالی، آموزش و تجهیز» برای مبارزه با گروه تروریستی داعش است که بودجه آن توسط وزارت دفاع ایالات متحده تامین می شود.
ائتلاف بین المللی ضد داعش که رهبری آن بر عهده آمریکا است هدف از این برنامه را پشتیبانی از دولت عراق در جنگ با داعش اعلام کرده است.
ائتلاف بین المللی ماه گذشته نیز سه میلیون دلار سلاح و تجهیزات جنگی به نیروهای امنیتی عراق داده بود.
ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا، ۹ خرداد جاری ادعا کرده بود که ماموریت نیروهایش در عراقی از «رزمی» به «پشتیبانی» تغییر کرده است، اما در باره وضعیت نیروهای آمریکایی خارج از ائتلاف توضیح نداده بود.
نیروهای آمریکایی در زمان حاضر به سه صورت در عراق حضور دارند که شامل ائتلاف بین المللی متشکل از ۸۳ کشور، نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و بالاخره نیروهای آمریکایی خارج از این دو تشکیلات نظامی است.
حضور سه گانه نیروهای آمریکایی در این سه پوشش در عراق یکی از نقاط مهم انتقادی از آمریکایی ها است که از آن به عنوان فریب آمریکایی ها در لاپوشانی حضور خود در عراق یاد شده است.
سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت امر آمریکایی در حالی از تغییر ماموریت نیروهای ائتلاف از رزمی به پشتیبانی یاد کرد که ژنرال «مک مکنزی» پیشتر از توسعه ماموریت های رزمی نظامیان آمریکا در عراق خبر داده بود.
در همین حال ناتو نیز ادعا دارد که با درخواست دولت عراق، حضور خود را در این کشور در زمینه آموزش و مشاوره توسعه می دهد.
لازم به ذکر است که آمریکا قدرت اول در ائتلاف بین المللی و همچنین ناتو از حیث تعداد نیرو، تسلیحات و پشتیبانی مالی است و در عین حال جدا از این دو تشکیلات، آنها به صورت مستقل در عراق نیز حضور دارند.
«وین ماروتو» سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت سرکردگی آمریکا اوائل خرداد به خبرگزاری رسمی عراق «اینا» گفته بود که ماموریت این نیروها از جنگیدن مستقیم با گروه تروریستی داعش به پشتیبانی از نیروهای عراق منحصر شده است.
به گفته وی، عملیات پشتیبانی به صورت ارائه مشاوره و آموزش نیروهای عراقی خواهد بود و عراق نبردهایش را با این گروه تروریستی راسا هدایت خواهد کرد.
وی افزود که حضور نیروهای ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا به دعوت دولت عراق بوده و برای نابودی گروه تروریستی داعش و هسته های آن در بخش های محدودی از خاک عراق و سوریه بوده است.
مارتو مسوولیت نیروهای ائتلاف را در زمان کنونی، ارائه اطلاعات، رصد کردن، گشت زنی، خدمات پشتیبانی، مشاوره و کمک کردن به نیروهای شریک در حوزه عملیاتی و راهبردی عنوان کرده است.
سخنگوی ائتلاف بین المللی به ادامه اشراف بر برنامه صندوق تامین مالی، آموزش و تجهیزات برای مبارزه با داعش توسط ائتلاف بین المللی تحت امر آمریکا تاکید کرد و گفت که آمریکا به تجهیز نیروهای امنیتی عراق به امکانات آموزش، خدمات و اصلاح زیرساخت های تسلیحاتی و مهمات و خودروهای زرهی ادامه می دهد.
این در حالی است که ائتلاف بین المللی به سرپرستی آمریکا از ارائه آماری از تعداد واقعی نیروهای ائتلاف درعراق و حجم نیروهای آمریکایی موجود در این ائتلاف خودداری می کند.
در حالی که پنتاگون مدعی است تعداد نیروهایش در عراق به دو هزار و ۵۰۰ نفر رسیده اما توضیح نداده که شمار کل نیروهای آمریکایی در قالب ائتلاف بین المللی و ناتو چقدر است.
منابع عراقی برخلاف ادعاهای ارتش امریکا می گویند تعداد واقعی نیروهای آمریکایی در عراق بیشتر از دو هزار و ۵۰۰ نفر است و برخی رقم ۱۰ هزار نفر را اعلام کرده اند که بخشی از این اختلاف ارقام ناشی از پنهان کاری آمریکایی ها تحت پوشش ائتلاف بین المللی و ناتو است.
نبود اشراف دولت مرکزی عراق بر اقلیم کردستان عراق از حیث ورود و خروج نیروهای آمریکایی به شمال عراق و تعداد پایگاه های آنها در این منطقه از دیگر مسائل ابهام آلود در باره شمار و ماموریت این نیروها در شمال عراق است.
نظر شما