حجت الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم، در خطبه های این هفته نماز جمعه تبریز افزود: از شاخصه های مهم اخلاق سیاسی در جامعه، رعایت اخلاق انتخاباتی است و بکارگیری آن در ایام انتخابات فواید زیادی برای جامعه دارد.
وی اظهار داشت: از فواید آن در انتخابات، فراهم شدن زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و راهنمایی جامعه به سوی انتخاب اصلح است چرا که فضایی که اخلاق در آن رعایت شود فضای سالم و عادری از دروغ، خصومت، توهین، بدگمانی، پرده دری، حرمت شکنی و تخریب شخصیت نخواهد بود و عقلانیت جای هیجانات کاذب را می گیرد.
خطیب نماز جمعه تبریز، آرامش و امنیت که مهمترین تجلی رکن انقلاب اسلامی است را از دیگر فواید اخلاق انتخاباتی اعلام کرد و گفت: از فواید رعایت اخلاق سیاسی و انتخاباتی، دشمن شکن بودن آن است چراکه مشارکت حداقلی راهبرد دشمن در انتخابات است.
حجت الاسلام آل هاشم، ادامه داد: رصد و برررسی رسانه های خارجی و رسانه های داخلی وابسته به دشمن حاکی از تلاش حداکثری آنان برای کاهش مشارکت در انتخابات است و هرچقدر به ۲۸ خرداد نزدیک می شویم تلاش های آنان گسترده تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه داوطلبان انتخاباتی باید در مواجهه با فرافکنی دشمنان با اخلاق و متانت پاسخ آنان را دهند، یادآوری کرد: داوطلبان انقلابی برای مقابله با ترفندهای دشمنان نباید وارد پاسخ گویی های فرصت سوز شوند بلکه با اخلاق پاسخ آن ها را بدهند.
امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باید نقاط حاشیه شهرها، روستاهای پرجمعیت و حاشیه های مستضعف نشین شناسایی و ساکنان آن ها به حضور در پای صندوق های رای ترغیب شوند، گفت: کاهش مشارکت در انتخابات حاکی از ناامیدی مردم از نظام نیست بلکه نتیجه عملکرد ما و مسوولان است.
حجت الاسلام آل هاشم، با اشاره به تجربه کاهش مشارکت کمتر از ۵۰ درصدی در انتخابات سال ۷۲، ادامه داد: این موضوع ناشی از قهر مردم از انتخابات نبوده بلکه به علت تورم حدود ۴۳ درصد و مشکلات اقتصادی مردم بود.
وی با تاکید بر اینکه مردم نباید از صندوق های رای قهر کنند، اظهار داشت: مردم باید با انتخاب اصلح تلاش کنند تا مشکلات جامعه مانند تورم و گرانی برطرف شود و نباید مشکلات جامعه را به قهر با صندوق های رای گره بزنند.
خطیب نماز جمعه تبریز، با اشاره به معیارهای انتخاب اصلح، گفت: مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی به کسانی رای دهند که تدین و تعهد، عزم و اراده داشته و نفوذناپذیر در مقابل دشمن باشند، دارای برنامه و کفایت لازم برای اداره کشور و مدیریت شهرها باشند، در مقابل دشمنان مغلوب نشوند، ساده زیست و به دور از اشراف گری باشند، مردمی و خدمتگزار مردم باشند و اعتقاد واقعی به راه، روش و خط امام راحل داشته باشند و در مسیر ولایت حرکت کنند.
حجت الاسلام آل هاشم، با اظهار امیدواری برای روزهای پرشور در هفته آینده، افزود: مردم آذربایجان و تبریز به عنوان شهر و استان اولین ها با حضور در پای صندوق های رای و مشارکت حداکثری دوباره اولین بودن خود را ثابت خواهند کرد.
وی همچنین با تاکید بر حفظ تقوای انتخابات، یادآوری کرد: تقوای انتخاباتی یعنی معرفی خود و نه نفی دیگران و داوطلبان انتخابات باید خودشان را معرفی و برنامه های خود را بیان کنند و دیگران را زیر سووال نبرند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همراه با ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس یازدهم در حوزه انتخابیه میانه، بیست و هشتم خرداد ماه امسال همزمان با سراسر کشور در آذربایجان شرقی برگزار می شود.
نظر شما