به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا دویست و هفدهمین شماره ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فکه به بررسی عملکرد دولت ها و وضعیت مشارکت مردم در ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری پرداخت که در این مقاله آمده است: در کشورهایی که نوع حکومتشان متکی به آرای مردم است، مشارکت سیاسی در انتخاب رهبران سیاسی (رئیس جمهوری، نمایندگان مجلس و...) یکی از پایه های بسیار مهم قدرت محسوب می شود. در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز که اساس آن بر مردم سالاری دینی پایه ریزی شده، مشارکت مردم در انتخابات بسیار مهم و از ارکان قدرت حکومت است. در میان انتخابات هایی که در کشور ما برگزار می شود، انتخابات ریاست جمهوری به دلیل اهمیت ویژه ای که این قوه دارد، از جایگاه مهم تری برخوردار است. زیرا سکان عرصه اجرا و اساس تعیین و خرج بودجه کشور به دست این قوه است.
در ادامه این مقاله آمده است: در عمر بیش از چهار دهه ای جمهوری اسلامی ایران ۱۲ انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده و برگزاری سیزدهمین دوره را هم در ۲۸ خرداد سال جاری در پیش داریم. با رجوع تاریخی به برگزاری این ۱۲ دوره به سادگی قابل مشاهده است که میزان مشارکت مردم در دوره های گوناگون متفاوت بوده است. این که در هر دوره میزان مشارکت مردم در انتخاب عالی ترین مقام رسمی کشور بعد از رهبری چگونه بوده و به چه دلایلی این مشارکت کم یا زیاد شده را در این مقاله مورد بررسی قرار داده ایم.
حضور ۷۰ درصدی مردم در اولین دوره، ۶۴درصدی در دومین دوره، ۷۵درصدی در دوره سوم، ۵۴ درصدی در چهارمین دوره و حضور ۵۴ درصدی و ۶۳ درصدی در دوره های پنجم و ششم، حضور ۷۹ درصدی و ۶۷ درصدی در هفتمین و هشتمین دوره، حضور ۶۲ درصدی و ۶۳ درصدی در دوره های نهم و دهم و در نهایت حضور ۷۲ درصدی و ۷۳ درصدی مردم در انتخابات دوره های یازدهم و دوازدهم در این مقاله آمده است.
در ادامه این مقاله می خوانیم: شاید برخی گمان کنند بر طبق رفتار مردم در سال های گذشته، میزان مشارکت در انتخابات پیش رو کم شود، زیرا تجربه رفتار سیاسی مردم نشان داده که تورم، بیکاری، رکود اقتصادی و نارضایتی ناشی از سوء مدیریت مسئولان در کاهش انگیزه آنها برای مشارکت در انتخابات تاثیر دارد. در مقابل باید در نظر داشت که همین مردم در پایان بدترین بحران های اقتصادی و سوء مدیریت ها اگر گفتمان جدیدی را مشاهده کنند که آنها را به آینده کشور امیدوار کند، غیورمندانه پای کار می آیند و با مشارکتی بالا در مقابل چشم دشمنان حماسه می آفرینند.
از دیگر مطالب این ماهنامه می توان به قله هایی برای فتح، تحقیر شیطان با موضوع اشغال سفارت آمریکا، تلاش برای لغو تحریم ها با نگاهی به دور جدید مذاکرات در وین، رهایی از ننگ وابستگی به بیگانه با نگاهی مختصر به نقش امام خمینی (ره) در ایجاد روحیه استقلال خواهی و ترویج شعار ما می توانیم در مردم ایران، سه هزار روز اسارت در گفت و گو با جانباز آزاده علی حاتمی تاجیک و روزهای جنگ در گفت و گو با رزمنده جانباز غلامرضا مرادی اشاره کرد.
پرونده ویژه این شماره از ماهنامه با عنوان مرد میدان تکلیف به سردار شهید سیدمحمد حجازی اختصاص دارد و در آن مطالبی با عنوان شریک جهاد در گفت و گو با همسر شهید حجازی، از مردهای میدان در گفت و گو با سیدعلی حجازی فرزند شهید حجازی، فرمانده فرماندهان در مصاحبه با حجت الاسلام عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، سید عزیز در گفت و گو با سردار محمدرضا فلاح زاده جانشین فرمانده سپاه قدس، سلیمانی دیگر در مصاحبه با سردار حسن پلارک مشاور و دستیار ویژه فرمانده نیروی قدس، قاسم صدایم کرده در گفت و گو با سردار علی شمشیری از دوستان سردار شهید حجازی و سربلند عرصه ها در بررسی شخصیت سردار حجازی از نگاه سردار مجید خراسانی آمده است.
نظر شما