انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

استان ها - ایرنا - شب که می شود، صدای عبور و مرور خودروهای راهسازی مثل لودر، این تصور را در افراد ایجاد می‌کند که شهرداری در حال انجام فعالیت‌های عمرانی است ؛ غافل از این که برخی نامزدهای انتخابات شورای شهر با رفتار غیرقانونی خود در حال مخدوش کردن چهره شهر به لحاظ بصری هستند.

اینها گزارش خبرنگار ایرنا در استان تهران و از جنوب شرق تهران است. امروز انواع گزارش ها از استان ها نیز در خروجی ایرنا منتشر شد که متاسفانه از بی انضباطی برخی کاندیداها خبر می دادند.

راستش را بخواهید حفظ شان و شخصیت و عزت نفس چیزخوبی است که به نظر می رسد برخی کاندیداهای شورای شهر ندارند. برخی شهروندان دلسوز و متعهد این سوال را می پرسند که با این بی نظمی و عدم رعایت قانون و مقررات تبلیغات انتخاباتی از سوی شماری کاندیدا، بالفرض رای هم آوردند و به شورا راه یافتند، بعد از آن چه می کنند ؟ آیا می توانند باری از دوش مردم شهرشان بردارند یا اینکه به جای یارشاطر، بار خاطر می شوند؟

بی حکمت نیست که غفور قاسم پور،فرماندار ویژه کرج حرف جالبی زد. او در ادامه سلسله نشست های توجیهی پیرامون نحوه تبلیغات قانونی نامزدهای شوراهای شهر و در جمع نامزدهای شهرهای اقماری این شهرستان گفت: حداقل یکبار باید کتاب قانون را پیش از آغاز تبلیغات مطالعه کرده باشید و با پایبندی به قوانین در این مسیر گام بگذارید.نامزدهایی که به عنوان وکیل مدافع مردم قصد ورود به شورای شهر را دارند باید اول خود به قوانین تسلط داشته باشند.

این در حالی است که به نظر می رسد واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد. مثلا از جنوب شرق تهران خبر رسیده است که برخی از طرفداران نامزدهای انتخابات شهر و روستا برای نصب بنر و پوسترهای تبلیغاتی مورد نظرشان به ماشین‌آلات راهسازی متوسل شدند و با «لودر»، به نقاطی از شهر که از نصب پوستر در امان مانده بودند، دسترسی پیدا کردند.

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

طرفداران نامزدها در قرچک با استفاده از ده‌ها لودر، با حضور در خیابان‌های شهر، تلاش دارند تا اقلام تبلیغاتی را در ارتفاعات دست نخورده شهر نصب کنند.
برخی دیگر نیز با کرایه خودروهای حمل مرغ که ارتفاع زیادی دارد و یا با اجاره بالابر تلاش می کنند تا پوسترهای نامزدهای مورد نظر خود را روی تیرهای چراغ برق و ارتفاعات نصب کنند.

می بینیم یا می شنویم که به همین راحتی یک نفر از تیر چراغ برق بالا می رود و از حرص اینکه پوستر کاندیدای مورد نظر را بالاتر از کاندیداهای دیگر نصب کند تا به قول معروف چشم هواداران رقیب در بیاید ، جان خود را بر اثر برق گرفتگی از دست می دهد.

چسباندن پوستر تبلیغاتی روی ۲ اثر تاریخی ثبت شده

هواداران کاندیداها به اماکن تاریخی هم رحم نکرده اند . مثلا امروز ژیلا خدادادی، رئیس دفتر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ورامین به خبرنگار ایرنا گفت: طرفداران نامزدها، با بی توجهی به آثار تاریخی، بر روی مسجد جامع و برج آرامگاهی علاءالدوله پوستر تبلیغاتی چسبانده‌اند.این در حالی است که  بر اساس ماده ۵۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ تخریب عمدی آثار و بناهای دارای ارزش تاریخی و فرهنگی جرم محسوب می‌شود. ضمن اینکه این ۲ اثر به ثبت رسیده ملی هم هستند.

مگر بدتر از این هم در تبلیغات انتخاباتی می توان سراغ داشت؟ احتمالا جاهای دیگر یعنی اماکن تاریخی دیگری هم در سراسر کشور هست که طی چند روز آینده خبر الصاق پوستر های تبلیغاتی برخی نامزدها منتشر می شود که امیدواریم این اتفاق رخ ندهد.

بزن و برقص در ستاد انتخاباتی

کاش فقط مشکل الصاق پوستر و عکس های تبلیغاتی روی تنه درخت و دیوار و تیر چراغ برق داشتیم در این وانفسای کرونا که خیلی ازهموطنان از سایه خودشان می ترسند و از خانه های خود به زور بیرون می آیند، در بجنورد خبر از  برگزاری موسیقی های زنده و رقص محلی با تجمع جوانان در بسیاری از ستادهای تبلیغاتی استان امری معمولی شده است!  خدا می داند چند نفر دست همدیگر را گرفته اند و گروهی می رقصند و چند نفر هم ایستاده اند و آنها را تشویق می کنند . کرونا هم که اصلا مهم نیست. حتما کرونا در روزهای انتخاباتی به تعطیلات می رود!

این در حالی است که مسئولان نظام سلامت بیم آن را می دهند که ممکن است با این فرمانی که برای تبلیغات گرفته ایم و داریم پیش می رویم بعد از انتخابات به پیک پنجم هم بسلامتی وارد بشویم!
این روزها فرماندارهای شهرهای مختلف کشور مدام تاکید می کنند که از هر گونه تجمعی که موجب آسیب رساندن به سلامت شهروندان می شود، پرهیز کنند. امروز عیسی فرهادی فرماندار تهران مثل تمام فرمانداران دیگر از همشهری ها التماس دعا داشت که رعایت کنند و در تبلیغات انتخابات خویش سلامت مردم را در اولویت برنامه خود قرار دهند و نامزدهای انتخابات باید از هر گونه تجمعی که موجب آسیب رساندن به سلامت شهروندان می‌شود، پرهیز کنند.

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

گفتیم کرونا ، بد نیست یادی از اظهارات جعفر مردانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری کنیم که امروز با اشاره به در نظر گرفتن یک شعبه سیار برای اخذ آرای بیماران مبتلا به ویروس کرونا در هر یک از شهرستان‌های ۱۰ گانه استان گفت: با توجه به آمار بیماران، امکان افزایش این تعداد شعب وجود دارد.

مردانی ادامه داد: اسامی بیماران کرونایی سرپایی و بستری به تفکیک شهرستانی از طرف دانشگاه علوم پزشکی در اختیار ستاد انتخاباتی استان قرار خواهد گرفت و بر اساس آن برای اخذ آرای این افراد برنامه‌ریزی انجام می‌شود. همچنین به منظور نظارت بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی مبارزه با کرونا در زمان برگزاری انتخابات نیز با توجه به پیشنهاد شورای نگهبان یکی از اعضای شعب اخذ رای از میان نیروهای هلال‌احمر یا شبکه بهداشت انتخاب خواهد شد تا به صورت مستمر موضوع تامین سلامت در شعب را پیگیری کند.

دکتر مهران احمدی بلوطکی، رییس مرکز بهداشت غرب اهواز هم در خصوص تجمعات هواداران نامزدها در اهواز گفت: برگزاری تجمعات انتخاباتی شرایط کرونا را در استان سخت تر می کند لذا باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

او اظهارداشته است: ما بارها به ستادهای انتخاباتی نامزدها در رابطه با رعایت پروتکل های بهداشتی مکاتبه کردیم و شیوه نامه های بهداشتی را به آنها ابلاغ کردیم. مجوز برگزاری تجمعات انتخاباتی را فرمانداری صادر می کند و ما تنها کار نظارت بر مسائل بهداشتی را بر عهده داریم. 

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز افزود: قطعا افردای که در اینگونه تجمعات شرکت می کنند از نقاط مختلف استان هستند که مجددا به شهر خود بر می گردند و این موضوع احتمال افزایش روند بیماری را به دنبال خواهد داشت.

گزارش خبرنگار ایرنا از اردبیل نیز در خصوص تجمع ها و رفت وآمدهای بی محابا در شرایط کرونایی قابل اعتنا است. بر اساس این گزارش با تیتر "سلام کرونا به تجمع‌های پر ازدحام تبلیغاتی در اردبیل"، کمتر از یک هفته زمان باقی مانده به برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری تبلیغات نامزدهای انتخابات شوراها با حجم زیادی در اردبیل در جریان است و در نگاهی به این تبلیغات گویی آنها مسابقه ازدحام و جشن و سرور به راه انداخته‌اند.

خبرنگار ایرنا تصاویر ارایه شده از فعالیت‌های انتخاباتی در فضای مجازی و رسانه‌ای را غیرقابل باور و ترسناک توصیف کرده است و می گوید: گشایش پی درپی ستادهای تبلیغات انتخاباتی نامزدهای شوراهای اسلامی شهر و معدود ستادهای انتخابات ریاست جمهوری  در اردبیل که در آن بدون فاصله‌گذاری اجتماعی ده‌ها نفر در کنار هم  فریاد و هیاهو به راه انداخته و داد و فریاد می‌زنند.

بر اساس این گزارش، اغلب ستادهای انتخاباتی مملو از جمعیت است، آدم ها می‌آیند و می‌روند، داخل مغازه‌ها و سالن‌هایی که از سوی نامزدها بعنوان ستاد انتخاباتی اجاره شده‌اند از جمعیت لبریز شده و بسیاری مجبور به تجمع در معابر و پیاده‌روها هستند.در این مجالس پر ازدحام آنچه به ذهن و فکر آدم ها خطور نمی‌کند حقیقت تلخی به نام انتشار ویروس کرونا است، گویی همین ۲ هفته اخیر نبود که کرونا ترس در جان آنها افکنده و تمام بیمارستان‌های استان اردبیل را مملو از بیماران کرده بود.

در این ستادها نه تنها فاصله اجتماعی رعایت نمی‌شود بلکه دیگر ماسک نیز به فراموشی سپرده شده و آدم احساس می‌کند که به سال‌های پیش از کرونا و تبلیغات پرشور انتخاباتی آن زمان‌ها پای گذاشته است.چندان تفاوتی بین تبلیغات انتخاباتی انتخابات گذشته در اسفند ماه سال ۹۸ و تبلیغات انتخاباتی امسال وجود ندارد، تنها می‌توان تفاوت را  در زدن ماسک از سوی افرادی معدود دانست.

تبلیغات انتخاباتی پولدارها و بی پول ها در تبریز
نوبه تبلغات انتخاباتی که پیش می آید فرق بین کاندیدای پولدار و بی پول یا کم پول را می توان از روی تبلیغاتشان فهمید. به گزارش ایرنا از مرکز آذربایجان شرقی یعنی تبریز در حالی که تبلیغات محیطی اغلب توسط نامزدهای متمول و دارای سابقه عضویت در شورا قرق شده است، تبلیغات در فضای مجازی توسط نامزدهای غیرمشهور، جوان و کم برخوردار به لحاظ مالی مشاهده می شود که با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری انتخابات این نوع تبلیغات رونق بیشتری به خود می گیرد.

نکته دیگر آنکه هرچند شهرداری تبریز با اتخاذ تمهیدات لازم برای تبلیغات نامزدهای شورای اسلامی شهر با نصب بیلبوردها، تابلوها و تعیین محل های نصب تصاویر نامزدها از هفته گذشته وارد عرصه تبلیغات شده است، اما مشاهدات خبرنگار ایرنا نشان می دهد که طی این مدت تنها تعداد بسیار اندکی از نامزدها اقدام به تبلیغات خود کرده اند و در پاره ای از نقاط شهر به ویژه مناطق مرفه نشین تابلوهای در نظر گرفته شده خالی از تصاویر و تبلیغات محیطی است.

همچنین کارشناسان معتقدند بازداشت و دستگیری شهرداران و اعضای شورای شهر شهرهای متعدد از جمله تبریز به اتهام فساد مالی و ارتشا، نه‌ تنها منجر به لکه‌دار شدن وجاهت، اعتبار و اعتماد این ساختار خدمت‌رسانی در اذهان عموم مردم شد بلکه هزینه‌ای را نیز در حوزه اعتماد عمومی وارد کرده است.

شعارهای دکتر - مهندسی نامزدها در شیراز

گزارش خبرنگار ایرنا از شیراز در خصوص تبلیغات انتخاباتی نامزدهای این شهر نیز خواندنی است. براساس این گزارش در میان عناوین نامزدهای انتخابات شورای شهر ششم شیراز، عناوینی همچون دکتر و مهندس بسیار است و در مواردی هم عنوان سرهنگ و ... نیز دیده می‌شود.
برخی نامزدها انتخابات در شعر و ادب از ادبیات و جملات خاصی برای جلب توجه شهروندان در تبلیغات انتخاباتی استفاده کرده‌اند.  "حاشا که به جز درد تو حرفی بزنم!"، "ای دل اگر خداشناسی" و "ایستاده‌ام چو شمع، مترسان زآتشم" از جمله این عبارات است.

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

یکی از نامزدها وعده داده است که اراضی جبل دراک را تعیین تکلیف می کند."پایان شعار" از عناوین جالب توجه در میان تبلیغات نامزدهای انتخابات شورای شهر شیراز است که یکی از نامزدها در تبلیغات خود استفاده کرده است.
و اما مطلوب است که نگاهی دخترانه هم تبلیغات کاندیداها داشته باشیم این نگاه را رضوان حسینی دختر ۱۹ ساله اهل خمین داشت. این نوجوان خمینی اینطور گله کرد: هیچکدام از کاندیداهای شورای شهر در تبلیغات محیطی خود برنامه‌ای برای حل مشکلات دختران ارائه نکردند ، صحبت‌ها کلی است و ای کاش افرادی خود را در معرض انتخاب شوندگی قرار دهند که کارآمد باشند و ایده‌های نو در سر بپرورانند.
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ


حسینی گفت: من دوستانی در روستا دارم که مجبور هستند فقط در کلاس‌های خیاطی شرکت کنند زیرا هیچ امکانات دیگر برای یک دختر در روستایی که حالا سن ازدواجش هم بالا رفته نیست و ای کاش این موضوعات در تبلیغات انتخاباتی پررنگتر مطرح شود.

سفره بسیاری از مردم خالی است؛ مسئولان فکری کنند

بهتر است از فضای تبلیغاتی و شیرین کاری برخی نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ بیرون بیاییم و به مطالب منتشر شده با مضامینی دیگر هم بپردازیم . مثل مشکلات اقتصادی که گریبان مردم را گرفته است و رها نمی کند و در این میان هموطنان با این اوصاف باز هم بزرگواری می کنند و می خواهند رای بدهند.

 وحید دانشجو جوان ۳۰ ساله و مغازه دار شهرک اوج کرج یکی از همین هموطنان است. او ناراضی از وضعیت کسب و کار و آسیب دیده از کرونا است؛ او  با الفاظ عامیانه گفت: به جوانی خودم سوگند یاد می کنم که شرمنده مشتریان هستم ، قیمت ها هر روز بالا می رود ، بسیاری از مشتریان اجناس اقساطی خرید می کنند و از سوی دیگر من هم باید با عمده فروشان نقدی  حساب کنم ، مانده ام کرایه ماهانه را چگونه پرداخت نمایم و از سویی اگر کسب و کارم از دست بدهم ، نمی توانم خودم را اداره کنم.

وی که خود را مجرد معرفی کرد، مهمترین مطالبه خود را از رییس جمهور آینده سامان دادن به وضعیت جوانان و معیشت محرومان ذکر کرد و گفت: سفره بسیاری ازمردم خالی است و انتظار می رود مسوولان فکری به حال آنان بکنند.

این شهروند کرجی در خصوص حضور در انتخابات ، گفت: در اداور گذشته پای صندوق های رای رفتیم و این را هم درک می کنیم که کشور ما در تحریم و تنگنا قرار دارد، اما الان هم پای صندوق رای می رویم به امید اینکه مسوولان آینده دغدغه های مردم را درک کنند و به دور از اشرافی گری و نگاه به پست و مقام ، شعله های محرومیت را خاموش و زندگی مردم  را سامان بدهند.

وی  اضافه کرد: مسوولان فقط مردم را برای انتخابات نخواهند بلکه مردم را در تمام تصمیم گیری های خرد و کلان کشور شریک بدانند و به میان آنان بیایند.

خلیل مهدوی دیگر شهروندی است که اگرچه به شدت از مشکلات اقتصادی ، بیکاری جوانان ، کسادی کسب و کارها و گرانی ها شکوه داشت، گفت: قهر و دلگیری در انتخابات نداریم اما واقعا بسیاری از مردم به شدت از وضعیت اقتصادی و اخبار زندگی اشرافی برخی مسوولان و خانواده های آنان گلایه دارند.

این شهروند البرزی بیان داشت : دولت آینده باید چالاک ، توانمند ، مدیر ، برنامه ریز ، جهادی و سالم عمل کند تا ذهن مردم از غبار ناملایمات پاک شود. 

داریاووش عزیزیان،  کشیش کلیسای شرق آشور ارومیه در خصوص مشکلات اقتصادی نظرش این بود که مشکلات معیشتی، بحث های کلان هستند که ریشه در مسایل بین المللی دارند و به عبارتی حاصل تحریم های بین المللی هستند بنابراین نباید مردم تصور کنند مسوولان به عمد می خواهند آنها گرفتار مشکلات معیشتی شوند، هیچ مسوولی چنین وضعیتی را نمی خواهد.
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

وی گفت: نباید آزادی خود را در کوله پشتی سرباز بیگانه ببینیم بارها شاهد بوده ایم که کشورهایی که چنین روشی اتخاذ کرده اند نه تنها وضعیتشان بهبود نیافته بلکه دچار وضعیت وخیم تر و بدتری هم شده اند.

در اینجا اشاره‌ای هم به مناظره های اخیر نامزدهای ریاست جمهوری داشته باشیم که نقدهایی به این مناظره ها وارد شد و شماری از این انتقادها را به در ذیل تقدیم می کنیم .

می توانیم از آشور تمرس سنگر، کشیش کلیسای شرق آشوری در ایران شروع کنیم که گفت: من فرزند انقلاب اسلامی هستم و افتخار زیارت حضرت امام خمینی (ره) و مسوولان عالی نظام اسلامی را داشته ام و به عنوان یک ایرانی توصیه ام به نامزدهای ریاست جمهوری ارائه برنامه عملی  برای رفع مشکلات است .
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

تمرس سنگر بیان داشت : آنچه در مناظرات  قبلی نامزدهای ریاست جمهوری  دیده شد،بیشتر  بحث های سیاسی بود و باید از تکه پرانی و حرف های سیاسی خاص پرهیز شود زیرا  آن چیزی که کشور به آن احتیاج دارد، مسائل دیگری است.

مهدی کهنسال، رییس کمیته رسانه جبهه اصلاح‌طلبان مازندران با اظهار این که مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری بدون ارائه برنامه و اقناع ایجابی مردم حرکت در مسیر نادرست است ، گفت : تخریب دولت ابزار مناسبی برای جلب آرای مردم نیست ، چون مردم راهکار برای حل مشکلات کشور می‌خواهند. برخی نامزدهای ریاست جمهوری در ۲ مناظره قبل تصورشان بر این بود که با تخریب دولت می توانند نظر مردم را به سوی خودشان جلب و یا به مشارکت در انتخابات ترغیب کنند ، ولی نظرسنجی ها نشان داد که به بیراهه رفته اند.

وی ادامه داد : متاسفانه آنچه در مناظره ها دیده نشده، برنامه محوری نامزدها بود ولی تا آنجایی که ممکن بود آنها به یکدیگر تهمت و افترا زدند، دولت را که نماینده ای در مناظره ها نداشت یکطرفه به باد انتقاد گرفتند و به گونه ای صحبت کردند که انگار هیچ نقشی در وضعیت کنونی کشور نداشته اند در حالی که همه آنها از مدیران رده بالای کشور بودند در قوه مجربه ، مقننه و قضاییه حضور داشتند و به سهم خودشان در ایجاد وضعیت موجود مقصر هستند.

کهنسال گفت : با تحلیل محتوای اظهارات نامزدهای ریاست جمهوری در این دو مناظره به این نتیجه رسیدم که اگر مدیران و یا مشاوران ستادهای انتخاباتی آنها به این نشست ها دعوت می شدند شاید بهتر می توانستند برنامه های دولت آینده نامزد مورد نظر خود را ارائه و تشریح کنند .

این فعال سیاسی مازندران همچنین از آنچه که تغییر مواضع برخی از نامزدها در باره موضوعات مهمی مانند پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی موسوم به « اف ای تی اف FATF » انتقاد کرد و اظهار داشت : در جریان این مناظرات دیدیم نامزدی که تا پیش از این از جمله مخالفان پیوستن ایران به این گروه مالی بین المللی بود ، در مناظره تلویزیونی با تغییر مواضع خود که مردم شاهدش بودند جهت گیری و دیدگاه مثبت به آن پیدا کرد.
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

ابراهیم علیزاده جورکویه، مدرس دانشگاههای گیلان با اشاره به برگزاری ۲ مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اذعان داشت: طی ۲جلسه مناظره نامزدها خواستند از اول تا پایان فقط دولت کنونی را مقصر بوجود آمدن همه مشکلات جلوه دهند که این امر صحیح نیست و حتی می تواند منجر به دلسردی مردم از انتخاب شود.

او روز شنبه و در آستانه مرحله سوم مناظره‌ نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: توسعه و حل معضلات اقتصادی یک پروسه طولانی مدت است که ممکن نیست در یک دولت اتفاق رخ دهد و باید دولت ها در امتداد یکدیگر آن را به سرانجام برسانند.

ملاک و معیار انتخاب اصلح در انتخابات

معلوم می شود با این اظهارنظرهایی که دیگران از نامزدهایی ریاست جمهوری دارند باید بیشتر به مساله اصلح و دقت در انتخاب نامزد ها توجه کنیم . یکی ازراه حل ها را حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین مومنی، معاون تهذیب و تبلیغ مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان داد که گفت: ملاک و معیار انتخاب اصلح در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌ جمهوری، عملکرد گذشته افراد است.

او ادامه داد: مردم برای گزینش فرد شایسته برای ریاست‌جمهوری به دور از ادعاهای مطرح شده از سوی خود آنها، گذشته آنان  را بررسی کنند زیرا  عملکرد بهترین کارنامه برای بیان وضعیت آنها در آینده خواهد بود. برخی در گذشته عهده دار سِمت‌هایی بودند که وضعیت اسفباری را برای جامعه رقم زد و بر این اساس مردم باید در انتخاب اصلح هوشیار و آگاه باشند.

مرتضی سلطانی، معاون گفتمان سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی نیز این نظر را داشت: معیارهای انتخاب شاخص‌های اصلح را می‌توان از گفتمان امام راحل احصا کرد، امام خمینی (ره) تذکر داده‌اند که انقلاب را به دست نااهلان و نامحرمان و به دست غرب‌گرایان ندهید.
به گفته سلطانی، یک نامزد اصلح باید مسئله محور، اخلاق‌مدار و دارای معیارهای اخلاقی باشد و در مناظرات بی‌پروا صحبت نکند، آبروی کسی را نبرد، دروغ نگوید وعده دروغ ندهد، صادق و امانت‌دار باشد و این مسوولیت و همچنین بیت‌المال و ظرفیت‌های داخلی را امانت بداند، در عرصه و پای کار و اهل تدبیر و اهل مشورت باشد.

معصومه ابتکار ، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده  نیز گفت: برخی افراد و نامزدها با تخریب عملکرد دولت و نادیده گرفتن شرایط و کارنامه دولت، به دنبال کاهش مشارکت و حضور مردم در انتخابات ۱۴۰۰ هستند.

ابتکار اظهارداشت: در مناظره اول، مساله ای که تعجب همه را در وهله نخست در بحث اقتصادی بر انگیخت و موجب اعتراض شد، این بود که هیچ سوالی از موارد تحریم، آثار تحریم بر اقتصاد ایران، آثار کرونا بر اقتصاد ایران و آثار جنگ روانی که علیه دولت هم از داخل و هم از خارج اعمال شد، در سوالات نبود. انگار نه انگار که ایران سختترین دوران تحریم و جنگ اقتصادی را تجربه می کند؛ انگار نه انگار که ایران در دوران ترامپ بدترین تهدیدها و آسیب ها را اقتصادش تحمل کرد و این موضوع خیلی جای سوال داشت.
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

او درباره مناظره دوم نیز این نظر را داشت که در مناظره دوم نیز مطالب نادرست زیادی به مردم منتقل شد و به نظر می رسد که ماموریت تعداد زیادی از کاندیداها فقط تخریب دولت است.

به گفه ابتکار، هدف این است که مردم تصور کنند رایی که در سال ۹۲ و ۹۶ داده اند به کل اشتباه بوده، کشور به هیچ کدام از اهداف نرسیده و دچار عقب گرد شده، شرایط بدتر شده و دولت و رئیس جمهوری به هیچ کدام از وعده هایشان عمل نکرده است. نتیجه اینکه بگویند در انتخابات شرکت نکنید و اگر در انتخابات شرکت کنید هیچ دستاوردی به دست نمی آید.

صحبت سر شرکت در انتخابات شد حال، ببینیم نظر عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نهم و دهم شورای اسلامی چیست؟ او گفت: اگرچه بخشی از مردم بنا به اعتقادات پای صندوق های اخذ رای حاضر می شوند، ولی ارایه یک برنامه عملیاتی مدون و قابل اجرا  که بتواند کشور را از مشکلات اقتصادی فعلی نجات دهد، قطعا مشارکت حداکثری را رقم می زند.
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ


نماینده مردم شیروان در مجلس دهم خاطرنشان کرد : مردم ما به سطح بالایی از آگاهی سیاسی رسیده اند که دیگر توهین و بی حرمتی و افشاگری های فاقد سند و مدرک قانونی نمی تواند آنها را پای صندوق های اخذ رای بکشاند و ضمن این که این کار باعث حرمت شکنی نامزدها نسبت به یکدیگر می شود.

 به مدرک و تحصیلات چه کار دارید؟

و اما حسن ختام گزارش جمع بندی امروز را بر مبنای اظهارات تولیت آستان قدس رضوی قراردهیم . حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی ، تولیت آستان قدس رضوی خطاب به  هواداران نامزدها تاکید کرد که  توجه کنند در این روزها که فضای تبلیغات داغ می‌شود، پا را از مرز ایمان، اخلاق و کرامت انسانی فراتر نگذارند؛ باید برای خدا کار کنیم، تبلیغات کنیم و مردم را دعوت کنیم.

وی با بیان این‌که اگر کار برای خدا باشد مسخره کردن دیگران معنا ندارد، گفت: در مسیر خدایی و در انجام تکلیف الهی هیچ امر غیراخلاقی، غیرانسانی و غیراسلامی مورد قبول نیست؛ بلکه همه مسلمان هستیم و داعیه دیانت داریم. چرا برخی صحبت‌ها صورت می‌گیرد که موجب مسخره کردن میان عام و خاص می‌شود، نامزدها برنامه‌ها و راهکارهای پیشرفت کشور را بگویند، راه‌های عبور پیروزمندانه از این گردنه‌ها بیان کنند که مردم گرفتارش هستند.
 

انتخابات ۱۴۰۰؛ از رقص محلی در ستادها تا اجاره بالابر و خودرو حمل مرغ

مروی خطاب به نامزدهای انتخابات، بیان کرد: به مدرک و تحصیلات چه‌کار دارید، مردم ننشسته‌اند این‌ها را تماشا کنند که از یکدیگر مچ‌گیری کنید.

وی با بیان این‌که بعضی اخلاق و متنانت را رعایت کردند، ولی بعضی دچار هواهای نفسانی شدند، افزود: هواداران هم مراقبت باشند انتقاد و روشنگری باید باشد، اما مرز انتقاد، نقد و روشنگری با تمسخر و تحقیر دیگران مشخص است.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خردادماه به صورت همزمان برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha