به گزارش ایرنا ، یوری اوشاکوف روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: اگر ولادیمیر پوتین و جو بایدن روسای جمهوری روسیه و آمریکا (در جریان دیدار فردا در ژنو) به توافق نرسند هم تفاهمی بدست خواهد آمد.
وی افزود: بدیهی است که این امر بر روند روابط روسیه و آمریکا که در بن بست قرار گرفته و نزدیک به شرایط بحرانی است تاثیر خواهد گذاشت و در این رابطه باید اقداماتی انجام داد.
دستیار امور بین المللی رئیس جمهوری روسیه در مورد موضوعاتی که در دیدار پوتین و بایدن مطرح می شود، گفت که همه موضوعات مورد علاقه مسکو و واشنگتن ازجمله مسائل دوجانبه حل نشده، ثبات راهبردی و مناقشات منطقه ای مطرح خواهد شد.
اوشاکوف ازجمله موضوعات دستور کار دیدار سران دو کشور به وضع و دورنمای توسعه روابط روسیه و آمریکا، مسائل اصلی ثبات راهبردی، امنیت اطلاعاتی، مبارزه با جرایم سایبری، همکاریهای اقتصادی دو کشور، مسائب مربوط به قطب شمال و مبارزه با ویروس کرونا مطرح خواهد شد.
وی ازجمله موضوعات منطقه ای دستور کار دیدار پوتین و بایدن به مسائل خاورمیانه، سوریه، لیبی، وضعیت پیرامون برنامه هسته ای ایران و حل مساله افغانستان، مساله هسته ای شبه جزیره کره و مساله قره باغ اشاره کرد.
اوشاکوف با اشاره به اینکه الکساندر لاورنتیف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه و دیمیتری کوزاک معاون دفتر رئیس جمهوری روسیه و مسئول مساله اوکراین در هیات روسیه در ژنو حضور دارند گفت: می توان چنین برداشت کرد که مسائل اوکراین و سوریه نیز جزو مسائلی خواهد بود که در دیدار سران روسیه و آمریکا مطرح خواهد شد.
دستیار پوتین در پاسخ به سوالی در مورد امکان مطرح شدن مساله ناوالنی در دیدار سران روسیه و آمریکا گفت: در آن آمریکایی مطرح خواهد کرد.
ناوالنی یکی از اصلیترین منتقدان پوتین و از داوطلبان شرکت برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ میلادی روسیه بود که به دلیل محکومیت قبلی از نامزدی در انتخابات منع شد. وی بیستم ماه اوت سال ۲۰۲۰ (سی ام مرداد سال ۱۳۹۹) در بازگشت از سیبری به مسکو بیمار و پس از فرود اضطراری هواپیما به بیمارستانی در شهر اومسک سیبری منتقل شد و سپس به یک مرکز درمانی در برلین انتقال یافت، جایی که پزشکان آلمانی اعلام کردند، نشانههایی از مسمومیت وی با ماده سمی نوویچوک وجود دارد.
پوتین دیروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان. بی. سی آمریکا با رد این ادعا که در مورد الکسی ناوالنی فعال سیاسی مخالف دولت روسیه در زندان بدرفتاری می شود، گفت: با وی بدتر از دیگران رفتار نمی شود.
به گزارش ایرنا، روابط روسیه و آمریکا تیره است و واشنگتن از سال ۲۰۱۴میلادی تاکنون بیش از یکصد بسته تحریم های اقتصادی و مالی علیه مسکو وضع کرده است و این روند بین دو کشور همچنان ادامه دارد.
روابط آمریکا و روسیه طی سالهای اخیر نیز دوره سختی را پشت سر می گذراند. در مارس ۲۰۱۴(اسفند۱۳۹۳) بود که به بهانه بحران داخلی اوکراین در دولت باراک اوباما روابط بد دو طرف شروع شد.
دونالد ترامپ، که در انتخابات ریاست جمهوری در ۸ نوامبر ۲۰۱۶(مهر ۱۳۹۵) پیروز شد، بارها برای بازگشت به گفت و گوها اظهار تمایل کرده بود با این حال، در عمل، واشنگتن به خط مقابله خود ادامه داد و از ابزارهای اقتصادی، نظامی - سیاسی، تبلیغاتی و سایر ابزارها علیه روسیه استفاده کرد و صدها شهروند و شخصیت حقوقی روسیه را تحت محدودیت های مختلف قرار داد و دهها بسته تحریمی علیه مسکو اعمال کرد.
آخرین حرکت تحریمی واشنگتن علیه مسکو همین ماه پیش بوده است که آمریکا ۱۰ دیپلمات روس را اخراج و بسته جدید تحریمی در مورد این کشور وضع کرد و البته و در پاسخ روسیه نیز ۲۰ دیپلمات آمریکایی را اخراج کرد.
نظر شما