دومینوی ناامنی در آفریقا

۲۵ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۴۱
کد خبر: 84367341
دومینوی ناامنی در آفریقا

تهران - ایرنا - درگیری‌ها در مناطق مختلف آفریقا که در چند هفته اخیر شدت بیشتری به خود گرفته این بار در سنگال خود را نشان داد؛ از کودک‌ربایی در موزامبیک گرفته تا قتل‌عام ۱۶۰ غیر نظامی در بورکینافاسو میدان نبرد بازیکنان دومینوی ناامنی در قازه سیاه را گسترده‌تر کرده است.

به گزارش ایرنا، به دنبال ربودن ۵۱ کودک موزامبیکی توسط گروه موسوم به انصارالسنه وابسته به القاعده در استان «کابو دلگادو»، کشته شدن ۵۰ غیر نظامی در پی به آتش کشیده شدن بیمارستانی توسط شورشیان موسوم به «ائتلاف نیروهای دموکراتیک ​در کنگو، کشته شدن ۶۰ نفر از عناصر گروه تروریستی «الشباب» بر اثر انفجار یک انبار اسلحه در جنوب سومالی، انفجار تروریستی یک دستگاه وانت در جنوب طرابلس پایتخت لیبی که هشت کشته و زخمی بر جای‌گذاشت و کشته شدن دستکم ۱۱ غیر نظامی در شمال شرقی مالی توسط افراد مسلح، خبرها از سنگال حکایت از بازپس‌گیری برخی از مناطق اشغال شده به دست شورشیان توسط ارتش این کشور دارد.

خبرگزاری فرانسه روز سه‌شنبه گزارش کرد:‌ ارتش سنگال می‌گوید در عملیاتی که از دو هفته پیش برای تقویت کنترل مناطق مرزی با گینه بیسائو آغاز کرده یک سری پست‌ و اردوگاه کازامانس را از تصرف شورشیان درآورده است. کازامانس که توسط گامبیا از شمال سنگال جدا شده، صحنه یکی از پیشینه‌دارترین درگیری‌ها در آفریقا از زمان جدایی‌طلبان پس از سرکوب تظاهرات دسامبر ۱۹۸۲ است.

به نوشته این رسانه فرانسوی به نقل از سرهنگ دوم متیو دیوگایه سنه فرمانده محلی در آهینگا واقع در چند کیلومتری مرز به خبرنگاران گفت که در این عملیات دو نیروی نظامی از جمله یک افسر مجروح شدند. البته او از تلفات این درگیری‌ها جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد: این حمله تهاجمی آخرین اقدامی است که امنیت کازامانس را فراهم و اجازه بازگشت مردمی که بر اثر درگیری‌ها از سرزمین خود آواره شده‌اند را می‌دهد.

دومینوی ناامنی در آفریقا

خشونت پلیس علیه معترضان در تونس هم جلوه دیگری از دومینوی ناامنی در قاره آفریقاست؛ تظاهرات مردم در تونس که اوضاع آن به تعبیر رئیس جمهوری این کشور بسیار خطرناک شده است، با دخالت نیروهای امنیتی و پلیس به خشونت کشیده شد.

ناامنی‌ها در آفریقا بویژه در یک دهه اخیر کشورهای دیگر از جمله اروپایی‌ها را بر آن داشته تا به بهانه مبارزه با تروریسم بین‌الملل نه تنها مانع از هدایت درگیری‌ها به داخل خاک اروپا شوند که گستره نفوذ خود در قاره سیاه را هم افزایش دهند.

به عنوان نمونه، فرانسه به بهانه مبارزه با تروریسم از سال ۲۰۱۳ عملیات نظامی خود را در منطقه ساحل (از غرب به شرق شمال سنگال، جنوب موریتانی، مرکز مالی، جنوب الجزیره و نیجر، مرکز چاد، جنوب سودان، شمال سودان جنوبی و اریتره ) آغاز کرده است.

از سوی دیگر و در شمال شرقی آفریقا، روسیه نیز به دنبال گسترش حضور نظامی در قاره آفریقاست؛ امضای توافق‌نامه احداث مرکز پشتیبانی و لجستیکی ناوگان نظامی و پایگاه دریایی روسیه در شهر بندری سودان دروازه ورود مسکو به آفریقا محسوب می شود.

سودان نخستین پایگاه دریایی روسیه در قاره آفریقا خواهد بود. مسکو پیشتر برای ناوگان خود در مدیترانه، پایگاهی در «طرطوس – Tartous » سوریه مستقر کرده است؛ این پایگاه تا سال ۲۰۴۲ در اختیار روسیه خواهد بود.

ناامنی‌ها در قاره آفریقا نه تنها بهانه خوبی برای این کشورها در احاطه بر آن قاره محسوب می شود که روز به روز بر دامنه پیامدهای این ناامنی‌ها و درگیری‌ها در سراسر قاره از جمله قتل عام غیر نظامی‌ها افزوده می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha