به گزارش ایرنا، تیم ملی والیبال ایران از ساعت ۲۳:۳۰ امروز (چهارشنبه) به مصاف برزیل میرود. برزیل با ۹ برد از ۱۰ بازی پیشین خود، مقتدرانه در رده نخست جدول ردهبندی لیگ ملتهای والیبال قرار دارد. فرانسه تنها تیمی است که در این دوره از مسابقات موفق شده برزیل را شکست بدهد.
نکته جالب درباره برزیل و عملکرد درخشانش این است که این تیم بدون سرمربی خود پای به لیگ ملتها گذاشت. «رنال دالزاتو» سرمربی برزیل مدتی پیش به کرونا مبتلا شد اما به دلیل عوارض ناشی از بیماری برای زمانی طولانی در بیمارستان بستری ماند. به همین دلیل او نتوانست به لیگ ملتها بیاید و به جای او، دستیارش «کارلوس شوانکه» هدایت برزیل را بر عهده دارد.
این ساختار قدرتمند در تیم ملی برزیل، یادگار دوران طلایی «برناردو رزنده» است. «برناردینیو» از سال ۲۰۰۱ هدایت این تیم را بر عهده گرفت تا پایان المپیک ۲۰۱۶ ریو هم سرمربی برزیل بود. او تاریخ والیبال برزیل و جهان را به دوران قبل و بعد از خود تغییر داد. پیش از آن برزیل فقط سه مدال طلا در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون، لیگ جهانی ۹۳ و جام قهرمانان بزرگ جهان ۹۷ داشت اما رزنده در ۱۶ سال سرمربیگری به افتخاراتی رسید که بعید است تا چند دهه آینده هیچ مربی دیگری حتی به آن نزدیک هم شود.
برزیل با رزنده در المپیک ۲ بار، در قهرمانی جهان ۳ بار، در جام جهانی ۲ بار، در جام قهرمانان بزرگ جهان ۳ بار و در لیگ جهانی ۸ بار به مدال طلا رسید. مدالهای نقره و برنز هم که دیگر گفتن و نوشتن ندارد. برزیل در آن ۱۶ سال، در هر چهار المپیک و چهار دوره مسابقات قهرمانی جهان به فینال صعود کرد و از ۱۵ لیگ جهانی هم ۱۳ بار تا دیدار نهایی رسید. در واقع برزیل در این مدت، به غیر از سه دوره لیگ جهانی، در همه تورنمنتها به مدال رسید.
یکی از آمارهای جالب درباره والیبال برزیل هم این است که از ۳۳ دوره مسابقات قهرمانی آمریکا جنوبی، ۳۲ بار برزیل بر سکوی نخست قرار گرفته است. آن یک دوره باقیمانده هم بدون حضور برزیل برگزار شد وگرنه آن بار هم مدال طلا به این تیم میرسید.
در آغاز کار رزنده، یک نسل طلایی در والیبال برزیل پرورش یافت و در این سالها با کنار رفتن هر بازیکن، یک ستاره دیگر جای او را پر کرده است. پس از المپیک، دالزاتو سرمربی برزیل شد و همچنان این تیم را در سطح اول والیبال جهان حفظ کرده است. برزیل در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۸ به مدال نقره رسید.
برزیل سالهای سال در صدر ردهبندی جهانی والیبال قرار دارد و همیشه یک مدعی اصلی قهرمانی در هر تورنمنتی محسوب میشود. والیبال ایران که در سه بازی پیشین خود با نتایج مشابه سه بر ۲ شکست خورده است، کار سختی مقابل این تیم بزرگ و مدعی در پیش خواهد داشت.
افتخارات تیم ملی والیبال برزیل
المپیک: ۳ طلا و ۳ نقره
قهرمانی جهان: ۳ طلا و ۳ نقره
جام جهانی: ۲ طلا و ۳ برنز
جام قهرمانان بزرگ جهان: ۵ طلا و ۲ نقره
لیگ جهانی: ۹ طلا، ۷ نقره و ۴ برنز
بازیهای پان آمریکن: ۴ طلا، ۷ نقره و ۵ برنز
قهرمانی آمریکا جنوبی: ۳۲ طلا
تاریخچه رویاروییهای والیبال ایران و برزیل
ایران و برزیل اولین بار در جام جهانی ۱۹۹۱ به مصاف هم رفتند و ایران در مجموع سه ست فقط ۱۱ امتیاز گرفت. نخستین پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل در لیگ جهانی ۲۰۱۴ رقم خورد. در آن زمان «اسلوبودان کواچ» هدایت تیم ملی ایران را بر عهده داشت. ایران در آن مسابقات پنج بار با برزیل روبرو شد و سه مرتبه به برتری رسید. اما در نهایت برزیل به مدال نقره دست یافت و ایران چهارم شد.
از سال ۲۰۱۴ و آن سه پیروزی با کواچ، دیگر ایران مقابل برزیل به پیروزی نرسیده است. از مجموع ۱۷ رویارویی ۲ تیم، برزیل برنده ۱۴ بازی بوده است.
نتایج مسابقات تیمهای ملی والیبال ایران و برزیل
جام جهانی ۱۹۹۱، ایران ۰ - برزیل ۳
جام قهرمانان بزرگ ۲۰۰۹، ایران ۱ - برزیل ۳
جام جهانی ۲۰۱۱، ایران ۰ - برزیل ۳
جام قهرمانان بزرگ ۲۰۱۳، ایران ۰ - برزیل ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۴، ایران ۲ - برزیل ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۴، ایران ۳ - برزیل ۰
لیگ جهانی ۲۰۱۴، ایران ۳ - برزیل ۲
لیگ جهانی ۲۰۱۴، ایران ۲ - برزیل ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۴، ایران ۳ - برزیل ۱
لیگ جهانی ۲۰۱۶، ایران ۰ - برزیل ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۶، ایران ۱ - برزیل ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۷، ایران ۱ - برزیل ۳
جام قهرمانان بزرگ ۲۰۱۷، ایران ۰ - برزیل ۳
لیگ ملتها ۲۰۱۸، ایران ۲ - برزیل ۳
لیگ ملتها ۲۰۱۹، ایران ۲ - برزیل ۳
لیگ ملتها ۲۰۱۹، ایران ۲ - برزیل ۳
جام جهانی ۲۰۱۹، ایران ۱ - برزیل ۳
برنامه و نتایج مسابقات تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملتها به وقت تهران
ایران صفر - ژاپن ۳
ایران یک - روسیه ۳
ایران ۳ - هلند صفر
ایران ۳ - کانادا یک
ایران ۳ - ایتالیا یک
ایران ۳ - بلغارستان صفر
ایران ۳ - آمریکا صفر
ایران ۲ - صربستان ۳
ایران ۲ - آلمان ۳
ایران ۲ - استرالیا ۳
چهارشنبه ۲۶ خرداد، ساعت ۲۳:۳۰، ایران - برزیل
پنجشنبه ۲۷ خرداد، ساعت ۱۸:۳۰، ایران - اسلوونی
دوشنبه ۳۱ خرداد، ساعت ۱۵:۳۰، ایران - فرانسه
سهشنبه اول تیر، ساعت ۱۷:۳۰، ایران - لهستان
چهارشنبه ۲ تیر، ساعت ۱۸:۳۰، ایران - آرژانتین
نظر شما