امروز جمعه ۲۸ خردادماه سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور و در ۱۳۳ کشور جهان برگزار می شود. در این هفته در کنار مسئولان و نهادها، خانه مطبوعات و رسانه های کشور و بیش از ۱۶۰ هنرمند نمایشی با انتشار پیام هایی بر اهمیت حضور پرشور مردم در انتخابات تاکید کردند.
در آخرین روز طرح بهارانه کتاب ۱۴۰۰ که از ۱۷ خرداد کار خود را با کتابفروشی های ثبت نام شده در طرح آغاز کرد تا ساعت ۱۶، بیش از ۵۴۴ هزار کتاب به مبلغ حدود ۲۱۰ میلیارد ریال از کتابفروشیهای کشور خریداری شد.
مقررات و فراخوان سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان که پاییز ۱۴۰۰ با مشارکت سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان برگزار میشود، منتشر شد.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: ۵۰۰ خبرنگار خارجی از ۲۲۶ رسانه بینالمللی از ۵ قاره جهان، انتخابات ۱۴۰۰ ایران را پوشش میدهند.
کوچهای در پایتخت به یاد زندهیاد حمید سمندریان، نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر نامگذاری شد.
پنجاهوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کودک بولونیا به دلیل شیوع ویروس کرونا برای دومین سال متوالی به صورت مجازی از بیستوچهارم خردادماه آغاز شد و تا بیستوهفتم خردادماه ادامه دارد.
چهارمین دوره جایزه داستاننویسی «ارغوان» با معرفی برگزیدگان و با گرامیداشت دو نویسنده فقید، اصغر عبداللهی و کامبوزیا پرتوی در مراسمی مجازی به کار خود پایان داد.
دبیرخانه نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران از ارسال چهار هزار و ۴۱۱ اثر از یکهزار و ۹۰۴ هنرمند به بخش «سراسرنما» این رویداد خبر داد. هنرمندان نقاش استقبال چشمگیری از این دوسالانه کردند و ۷۵ درصد آثار رسیده به بانوان هنرمند اختصاص دارد.
افتخارات ایران در عرصه بین الملل
مستندهای «جایی برای فرشتهها نیست» و «اکسدوس» راهی پاریس شدند و انیمیشن «دیوار چهارم» از جشنواره زاگرب جایزه گرفت.
۲ فیلم ایرانی «نواختن با درد» و «مین بیستم» در جشنواره festival del cinema cefalú کشور ایتالیا رقابت میکنند.
شانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم شرقی ژنو در کشور سوئیس میزبان چند فیلم کوتاه و بلند ایرانی خواهد بود.
فیلم کوتاه «کشتار روز تهران» به کارگردانی حسام حمیدی و نویسندگی و تهیه کنندگی حسین تهرانی به بخش مسابقه چهل و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم اودنسه دانمارک راه پیدا کرد.
«پاسپورت»، «ناطق» و «نان مقدس» سه فیلم ایرانی که در جشنوارههای سه شهر اروپایی رقابت میکنند.
فیلم سینمایی گورکن به کارگردانی کاظم ملایی و تهیه کنندگی سینا سعیدیان، در جدیدترین حضور بینالمللی خود نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم سینمایی در یازدهمین جشنواره فیلم کوئینز ورلد آمریکا شد.
فیلم کوتاه «جبرئیل» در ادامه حضورهای جهانی خود به ۲ جشنواره فیلم کوتاه «الکساندریا» در کشور یونان و جشنواره «سلطانبِیلی» ترکیه راه پیدا کرد.
هیاتداوران سی و یکمین دوره جشنواره بین المللی انیمافست زاگرب جایزه بهترین فیلم تولید اول خود را به محبوبه کلایی برای ساخت انیمیشن «دیوار چهارم» اهدا کرد.
فرهنگ و هنر فراسوی مرزها
باستانشناسان ایتالیایی در زیرزمین یک سینمای متروک در شهر وِرونا یک نسخه مینیاتوری از «شهر سوخته» کشف کردند.
شرکت «یوبیسافت» سال آینده میلادی یک بازی جهان باز با اقتباس از مجموعه سینمایی «آواتار» منتشر میکند.
یک هنرمند کانادایی از محدودیتهای دنیای نقاشی عبور کرده و با استفاده از فرمهای انتزاعی، گذر زمان را در یک قاب به تصویر میکشد.
یک ناشر ایتالیایی به مناسبت هفتصدمین سالمرگ «دانته الیگیری»، دو نسخه ویژه از «کمدی الهی» او را به فضا میفرستد.
مقامات آمریکا بیش از ۲۷ شیء هنری به سرقت رفته از کامبوج را از دو دلال عتیقه در نیویورک مصادره کردند و به این کشور تحویل دادند.
شرکت فیلمسازی برادران وارنر یک انیمه مستقل و غیراقتباسی از مجموعه نمایشی «ارباب حلقهها» میسازد.
ساخت یک فیلم درباره حمله تروریستی دو سال پیش به دو مسجد در کرایستچرچ نیوزیلند، به دلیل به حاشیه راندن داستان قربانیان با انتقادات گسترده روبهرو شد.
برندگان جوایز «پولیتزر ۲۰۲۱» در حالی اعلام شد که دستاندرکاران پوشش خبری قتل جورج فلوید به دست پلیس آمریکا سه جایزه را به خود اختصاص دادند.
«ریز احمد»، اولین نامزد مسلمان تاریخ جایزه اسکار، با انتقاد از فیلمهای نژادپرستانه هالیوودی خواستار پایان دادن به بازنمایی منفی مسلمانان در سینما شد.
دانشمندان اروپایی به کمک آزمایشهای دیانای (DNA) رابطه خویشاوندی اسکلت دو وایکینگی کشفشده از انگلیس و دانمارک را تشخیص دادند و آنها را از دو سوی دریای شمال به هم رساندند.
یک استودیوی آمریکایی طرح ساخت کتابخانهای با الهام از ساختار و کارکرد مغز انسان را ارائه داده است که در آن بشر، علم و طبیعت با هم تلاقی میکنند.
شصتمین دوره «جشنواره بینالمللی انیمیشن آنسی» از هفته آینده در قالب ترکیبی از نمایشهای حضوری و رویدادهای آنلاین (برخط) برگزار میشود.
بازگشایی سردابه «بنیتو موسولینی» پس از چهار سال بازسازی و ترمیم، اختلافنظرهای قدیمی درباره به صلاح بودن یا نبودن بازدید از این محوطه تاریخی را بار دیگر در بین جامعه ایتالیایی شعلهور کرد.
تماشای پشت سرهم تلویزیون در دوران قرنطینه کرونایی و تقاضای بیسابقه برای ساخت سریالهای جدید در انگلیس، تهیهکنندگان انگلیسی را با کمبود دوربین و دیگر تجهیزات اصلی برای فیلمسازی روبهرو کرده است.
قسمت دوم از فیلم پساآخرالزمانی «یک مکان ساکت» با بیش از ۱۰۰ میلیون فروش در ۱۵ روز، رکورد فروش در گیشه پساکرونایی آمریکای شمالی را شکست.
تابلوی سالواتور موندی از لئوناردو داوینچی هنرمند ایتالیایی دوره رنسانس که عیسی مسیح را در قامت منجی جهان به تصویر میکشد، با رمز و راز گره خورده است. این نقاشی که بیش از ۵۰۰ سال پیش روی بوم آمد، زمانی به چارلز دوم و جیمز دوم از پادشاهان انگلیس تعلق داشت. پس از آن برای چند قرن مفقود شد و در سال ۲۰۰۵ در یک حراج خانه در نیواورلئان پیدا شد؛ دو کارشناس هنری آن را به قیمت یک هزار و ۱۰۰ دلار خریدند. اما آیا این تابلو اصل بود؟
آیدا (Ai-Da) به عنوان اولین ربات هنرمند فوق واقعگرا میتواند طراحی کند، تابلوی نقاشی بکشد و در نقش یک هنرمند اجرامحور در گفتوگوهای پویا شرکت کند. آیدا که نامش را از ایدا لاولیس (Ada Lovelace) ریاضیدان و نویسنده انگلیسی و اولین برنامهنویس تاریخ میگیرد، یک ربات با قابلیتهای هوش مصنوعی است، یک شخصیت مرکب متشکل از طیف متنوعی از برنامههای کامپیوتری، فناوریهای رباتیک، سیلیکون و قابلیتهای انسانی.
نظر شما