۲۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۰۹
کد خبر: 84369632
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 دیدار بایدن- پوتین در سایه اختلافات زیاد و انتظارات اندک

تهران- ایرنا- روسای جمهوری آمریکا و روسیه در حالی امروز قرار است برای اولین بار از زمان آغاز ریاست جمهوری بایدن دیدار کنند که دو طرف اختلافات زیادی دارند و انتظارات برای هرگونه پیشرفت در مذاکرات دو طرف اندک است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن و ولادیمیر پوتین پیش از این اعلام کرده بودند که امیدوارند که دیدارشان بتواند به روابط باثبات‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر میان دو کشور منجر شود اگرچه دو طرف همچنان در برخی مسائل از جمله کنترل تسلیحات، حملات سایبری و مسئله اوکراین اختلاف دارند.

یک مقام ارشد آمریکا در این رابطه گفت: انتظار خروجی و نتیجه بزرگی از این دیدار نداریم.

یوری اوساکوف مشاور سیاست خارجی پوتین نیز تصزیح کرد: مطمئن نیستم که توافقاتی حاصل شود.

روابط روسیه- آمریکا در سال های اخیر رو به وخامت رفته که از جمله دلایل آن الحاق منطقه کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴، فعالیت های روسیه در سوریه و ادعای واشنگتن مبنی بر مداخله مسکو در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا بوده است.

این در حالی است که بایدن پس از به قدرت رسیدن در کاخ سفید نیز حداقل در یک مورد موضع‌گیری تندی علیه پوتین داشته است.

یک مقام ارشد آمریکا عنوان کرد: هدف واشنگتن سازماندهی امور و تعامل در یکسری حوزه هایی است که همکاری ها در آن می تواند منجر به پیشبرد منافع ملی ما و امن تر کردن جهان شود.

مسئله کنترل تسلیحات یکی از حوزه هایی است که به رغم اختلافات میان دو کشور، می تواند منجر به توافق دوجانبه میان آمریکا و روسیه شود.

روسیه و آمریکا در ماه فوریه معاهده استارت جدید را برای پنج سال دیگر تمدید کردند.

ولادیمیر فرولوف یک دیپلمات روس تصریح کرد که پوتین خواهان یک روابط همراه با احترام است.

در نشانه ای از یک روابط خدشه دار شده، مذاکرات پوتین- بایدن شامل ضیافت شام نخواهد بود و انتظار می رود روسای جمهور دو کشور به جای کنفرانس خبری مشترک در کنفرانس خبری جداگانه حضور یابند.

دیدار روسای جمهوری روسیه و آمریکا امروز در ویلای لا گرانژ در ژنو سوئیس برگزار خواهد شد و بین چهار تا پنج ساعت طول خواهد کشید.  

روابط آمریکا و روسیه طی سالهای اخیر دوره  سختی را پشت سر می گذراند. در مارس ۲۰۱۴(اسفند۱۳۹۳) بود که به بهانه بحران داخلی اوکراین در دولت باراک اوباما روابط دو طرف تیره شد.

دونالد ترامپ، که در انتخابات ریاست جمهوری در ۸ نوامبر ۲۰۱۶(مهر ۱۳۹۵) پیروز شد، بارها  برای بازگشت به گفت و گوها اظهار تمایل کرده بود با این حال در عمل، واشنگتن به خط مقابله خود ادامه داد و از ابزارهای اقتصادی، نظامی - سیاسی، تبلیغاتی و سایر ابزارها علیه روسیه استفاده کرد و صدها شهروند و شخصیت حقوقی روسیه را تحت محدودیت های مختلف قرار داد و دهها بسته تحریمی علیه مسکو اعمال کرد.

آخرین حرکت تحریمی واشنگتن علیه مسکو همین ماه پیش بوده است که آمریکا ۱۰ دیپلمات روس را اخراج و بسته جدید تحریمی در مورد این کشور وضع کرد و البته و در پاسخ روسیه نیز ۲۰ دیپلمات آمریکایی را اخراج کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha