محمدکمال سرویها روز پنجشنبه در نشست خبری پیرامون نظارت بر انتخابات ۲۸ خردادماه افزود: همچنان که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند کمبود تعرفه رای معمولا یکی از معضلات روز رای گیری در انتخابات گذشته بوده است که برای رفع این مشکل با وجود ۴.۶ میلیون نفر واجد شرایط رای در استان، ۶.۵ میلیون تعرفه رای صبح فردا به شعب اخذ رای تحویل خواهد شد.
وی گفت: در واقع تعرفه ای که فردا صبح به شعب اخذ رای تحویل می شود ۲۰ درصد بیشتر از نیاز پیش بینی شده شعب خواهد بود لذا امسال شعبه های اخذ رای با مشکلی از این بابت مواجه نخواهند شد.
مسوول دفتر هیات نظارت شورای نگهبان در خراسان رضوی همچنین گفت: هیات نظارت استان جلسات منظمی را با سایر نهادهای متولی برگزار کرده است، پروژه انتخابات یک طرح چندوجهی بین نهادهای اجرایی، نظارتی و انتظامی است و امیدواریم در روز رای گیری نظم و همکاری خوبی را شاهد باشیم.
سرویها گفت: شاید نگرانی هایی به علت شیوع کرونا هنگام رای گیری در گوشه ذهن مردم وجود داشته باشد که ما تمهیداتی را برای رفع این دغدغه اندیشیده ایم.
وی افزود: از سه ماه قبل توجه لازم را برای جانمایی شعب و ایجاد بهترین دسترسی مردم به آن انجام داده ایم و علاوه بر آن شرایط لازم در شعب اخذ رای استان برای اجرای شیوه نامه های بهداشتی در نظر گرفته شده است.
مسوول دفتر هیات نظارت شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: در دوره قبل انتخابات مجلس در سال ۹۸، مجموع شعب اخذ رای استان چهار هزار و ۵۰۰ شعبه بود که امسال این تعداد به بیش از پنج هزار افزایش یافت تا از ازدحام جمعیت در شعب جلوگیری شود.
سروی ها ادامه داد: فاصله گذاری اجتماعی و زمان حضور مردم در شعب مدیریت خواهد شد، همچنین پیش بینی شده پس از هر بار استفاده رای دهندگان از کارت رای گیری الکترونیک، که به دفعات توسط رای دهندگان استفاده خواهد شد و همچنین خودکارهای موجود در شعب اخذ رای پس از هربار استفاده ضدعفونی شوند.
وی همچنین به مزایای متعدد رای گیری الکترونیک اشاره کرد و گفت: قطعا ایرادات احتمالی در جریان رای گیری تمام الکترونیک در مشهد در این دوره، در دوره های بعدی رفع خواهد شد.
مسوول دفتر هیات نظارت شورای نگهبان در خراسان رضوی، شمار عوامل نظارتی انتخابات فردا را ۲۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: بر اساس میزان فعالیت شعب، سه یا چهار نفر ناظر در هر شعبه اخذ رای حضور خواهند داشت.
تزریق واکسن کرونا در این مقطع به عوامل انتخابات بی فایده است
سروی ها همچنین به طرح واکسیناسیون عوامل اجرایی، نظارتی و انتظامی شعب اخذ رای اشاره و بیان کرد: تقاضای خود برای دریافت واکسن را ۲ ماه قبل داده بودیم اما ظاهرا از مرکز به دلایلی این واکسن با تاخیر تامین شد و البته مسوولیت این تاخیر با مسوولان استانی نبوده است.
وی گفت: به تازگی چهار هزار دز واکسن کرونا به استان اختصاص یافته است که در این مرحله نیز تزریق واکسن فایده ای ندارد و فعلا به علت برخی عوارض معمولی، که پس از تزریق واکسن نمایان می شود، تزریقی به عوامل انتخابات، که حدود ۱۰۰ هزار نفر هستند، صورت نمی گیرد.
مسوول دفتر هیات نظارت شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: براساس عارضه یابی ها در انتخابات گذشته، تاخیر در آغاز فعالیت و ساعت شروع رای گیری از جمله مشکلات روز رای گیری است.
سرویها افزود: در انتخابات دوره گذشته ۸۰ تخلف انتخاباتی را شاهد بودیم که ۷۰ مورد از آنها در دستگاه قضایی بررسی شد و چند نفر هم محکوم شدند که هنوز چند پرونده نیز در حال پیگیری است.
رییس هیات بازرسی انتخابات خراسان رضوی نیز گفت: بر اساس قانون انتخابات شوراها و ریاست جمهوری، وزارت کشور مسوول اجرای قانون انتخابات و حفظ سلامت و صحت انتخابات است و بر همین اساس وزارت کشور می تواند بازرس هایی برای کنترل بر شعب بگمارد.
محمدرضا پوراسدی افزود: از اسفند ۹۹ کار این هیات بازرسی در استان شروع شده است و در روز رای گیری یک بازرس در هر شعبه اخذ رای حضور خواهد داشت.
وی گفت: هر سربازرس نیز نظارت بر ۱۵ شعبه اخذ رای و هر بازرس ویژه نیز نظارت بر ۲۵۰ شعبه را برعهده دارد که در مجموع حدود پنج هزار و ۵۰۰ بازرس در انتخابات روز جمعه ۲۸ خرداد در حدود پنج هزار شعبه اخذ رای سطح استان حضور خواهند داشت.
نظر شما