اقتدار هر دولت به پشتوانه آرای حداکثری است

تهران- ایرنا- مدیر انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس معتقد است: دولتی که روی کار می‌آید باید حمایت مردمی را با خود همراه داشته تا در بهتر ساختن شرایط مردم بهتر عمل کند. تحقق این مهم و برطرف کردن کاستی‌ها جز با اثرگذاری هر یک از آرای ما امکان‌پذیر نخواهد بود.

حمید نیلی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن تاکید بر لزوم مشارکت حداکثری مردم پای صندوق‌های رای گفت: درست است که نارسایی‌ها و مشکلاتی وجود دارد اما در نهایت ریل‌گذاری چهار یا هشت سال تمام اتفاقات کشور به تک تک آرای ما وابسته است. با توجه به آنکه یک رای نیز می‌تواند اثرگذار باشد پس مشارکت حداکثری بسیار امری انکارناپذیر است.

وی با بیان آنکه مشکلات و کمبودهایی وجود دارد و همین مساله خیلی‌ها را دلسرد کرده است افزود: اگر دوستانی که دلسرد شده‌اند حضور نداشته باشند عملاً شاهد خواهیم بود ممکن است سلیقه‌ای روی کار آید که با سلیقه آن‌ها در تعارض باشد. اینجاست که معنای مشارکت خود را نشان می‌دهد و متوجه شویم چقدر سهم هر یک از ما در انتخاب رییس دولت حائز اهمیت است.

دولتی که روی کار می‌آید باید پشتوانه مردم را داشته باشد تا با اتکا به همان پشتوانه بتواند طی مسیر چهار یا هشت ساله در بهتر ساختن شرایط مردم در تمام زمینه‌ها قدرت بالایی داشته باشد. تحقق این مهم و برطرف ساختن کاستی‌ها جز با اثرگذاری هر یک از آرای ما امکان‌پذیر نخواهد بود.

هنرمندان نقشی جدی، راهبردی و راه‌گشا در جامعه دارند

وی افزود: در طول پخش سه مناظره نامزدهای محترم ریاست جمهوری واقعا دلم برای بخش فرهنگ و هنر به درد آمد. تمام رویکرد نامزدها بر اقتصاد و تولید استوار بود، البته که این درست است و مهمترین مشکل این روزهای کشور به شمار می‌رود؛ اما وقتی شما رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنید دوست دارید تمام جوانب و حوزه‌های جاری در جامعه را مد نظر قرار دهد.

نیلی با بیان آنکه متأسفانه در هیچکدام از مناظره‌ها و اظهارنظرها نکته‌ای که به شکل مستقیم به بخش فرهنگ و هنر بازگردد را پیدا نکردم ادامه داد: چند روز پیش توئیتی از یکی از نامزدهای محترم ریاست جمهوری دیدم که گفته بود سینما طی یک سال اخیر بسیار متحمل ضرر شده است. همان موقع با خود گفتم سینما هنری است که می‌تواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد اما بسیاری حوزه‌های فرهنگ و هنر با مشکلات جدی روبروست.

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد: تئاتر طی یک‌سال و نیم اخیر با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم کرده است. موسیقی، تعطیلی گالری‌ها و قس‌علی‌هذا... اگر ما روی اقشار مختلف چون کارگران، معلمان و پرستاران تاکید می‌کنیم؛ هنرمندان نیز دراین‌میان نقشی جدی، راهبردی و راه‌گشا در جامعه دارند و باید مشکلات آن‌ها نیز در این مناظرات مطرح می‌شد.

اقتدار هر دولت به پشتوانه آرای حداکثری مردم است

دولت آینده شرایط توسعه اقتصاد هنر و جهش بازارهای کاری آنرا فراهم کند

نیلی در پاسخ به این پرسش که به عنوان فعال هنری و مدیری فرهنگی چه انتظاری از رییس دولت سیزدهم دارد یادآور شد: الان وقت آن است که دور از هر شعاری در حوزه اقتصاد هنر فکری عاجل داشته باشیم. پارامترهای رونق و جهش اقتصاد هنر باید استخراج شود.

دو دهه پیش دانشجویان که می‌رفتند در حوزه هنر درس می‌خواندند، بیشتر به دلیل استعدادشان این کار را می‌کردند. اما امروز تمام فارغ‌التحصیلان هنر به‌ عنوان یک حرفه‌ای و جویای کار در این حوزه قلمداد می‌شوند. همان‌طور که ما بحث اشتغال‌زائی در حوزه صنعت را این‌چنین مورد توجه و تفقد قرار می‌دهیم باید بخش جدی از ذهن خود را برای این‌همه ورودی دانشجوی هنر وآنکه برای اشتغال آن‌ها باید چه کاری انجامداد را مد نظر داشته باشیم.

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با تاکید بر آنکه در این چندساله سفره بخش هنر تغییری نکرده اما شاهدیم که سر این سفره همواره میهمانان جدیدی وارد می‌شوند تصریح کرد: بالاخره فضایی باید ایجاد شود و برای بازار کار آنها نیز فکر کنیم. این مساله نیازمند بودجه است و از راه بودجه‌ریزی دولت می‌توان شاهراه توسعه اقتصاد هنر و جهش بازارهای کاری آن‌را فراهم کرد.

وی یادآور شد: مدام از توسعه صنعت می‌گوییم و حالا زمان آن است بخش صنعت را به هنر نزدیک کنیم که خوشبختانه در برخی حوزه‌ها این اتفاق افتاده است اما نیازمند استمرار و توسعه آن هستیم. در این میان مشوق‌هایی چون معافیت از مالیات می‌تواند پیش روی صاحبان صنایع در همراهی با اقتصاد هنر قرار گیرد. به نظرم در دوره جدید ریاست جمهوری می‌توان درباره آن صحبت کرد.

هنر ایرانی بازتاب نوع‌دوستی، صلح‌طلبی، جوانمردی و مهربانی ایرانیان است

نیلی در ادامه بیان انتظارات خود به عنوان فعال هنری و مدیر فرهنگی از دولت و دولت‌مرادن آینده گفت:  مبحث بعدی بحث تفاوت نگاه به استان‌ها و پایتخت است. باید این را با تمام پوست و وجودمان درک کنیم که هنر فقط در پایتخت پیدا نمی‌شود و جریان امر هنر و تولیدات هنری در کل ایران جاری و ساری است. متأسفانه انقدر نگاه تمرکز بر پایتخت جدی شده‌است که در حال فراموشی برخی از آیین‌های سنتی و فرهنگی‌مان هستیم.

وقتی یک برنامه استعدادیابی در تلویزیون پخش می‌شود و هنرمندی از کهکیلویه و بویراحمد یا از سیستان‌وبلوچستان در آن شرکت می‌کند شاهدیم که با سرعت بالایی میان افراد جامعه رشد می‌کند و راه خود را پیدا می‌کند. این نشان می‌دهد که هنوز ذائقه و نگاه مخاطب به فرهنگ و نگاه نگاهی ملی است. ولی ما آنقدر پایتخت را مقتدر و فربه کرده‌ایم که از فضای هنری کشور دور شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال نمایش‌های آئینی ما در غرب به‌عنوان هنری والا و ارزشمند و حتی لاکچری دیده می‌شود درحالی‌که ما در هر کدام از استان‌ها و شهرستان‌های کشورمان با تعداد فراوانی از شیوه‌های آیینی و نمایشی که هر کدام ریشه‌هایی سترگ در فرهنگ کهن ایرانی دارند را شاهدیم و از آنها غافل هستیم.

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تاکید کرد: اغلب آن‌ها رویکرد، نگاه و بستری از شعارهای فرهنگ ایرانی چون نوع‌دوستی، صلح‌طلبی، انسان‌دوستی، مروت، جوانمردی و مهربانی را منعکس می‌کنند. همه این‌ها با پوست و استخوان هنرمندان سراسر ایران عجین شده‌است.

مسیر فرهنگ‌سازی جهش تولید و رونق ملی اقتصاد از وادی هنر می‌گذرد

نیلی با اشاره به آنکه بخش بعدی که به نظرم بسیار اهمیت دارد به معیشت هنرمندان بازمی‌گردد تصریح کرد: معیشت هنرمندان به تولید برمی‌گردد. سوال اینجاست ما چقدر انگیزه ایجاد کرده‌ایم که هنرمندان به سمت تولید حرکت کنند؟ امیدواریم رییس دولت سیزدهم به نکته توجه ویژه داشته باشد.

وی افزود: پیشتر نیز بارها گفته‌ام حوزه فرهنگ و هنر آن‌قدر مظلوم است که ما نباید تمام تمرکز خود را روی عده‌ای از آنها قرار دهیم. فقط همان دوستان نیستند که بار فرهنگ و هنر کشور را به دوش می‌کشند. تمامی هنرمندان کشور جایگاه دارند و باید به آن‌ها پرداخته شود. فقط منطقه خاص و شخصی خاص در حوزه هنر جریان‌ساز نیست و باید به این ایمان داشته باشیم به ویژه وقتی‌که رأی آوردیم نباید فرهنگ و هنر را فراموش کنیم.

مدیرعامل انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس با تاکید بر آنکه برای تحقق شعارهای‌مان باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد گفت: به عنوان مثال منی که ذائقه‌ام با خرید اجناس خارجی شکل گرفته، تنها با فرهنگ‌سازی و ایجاد انگیزه به وسیله تولیدات فرهنگی و هنری است که می‌توانم سلیقه و نگاهم را عوض کنم. همین تغییر ذائقه گامی مهم در مسیر جهش تولید ملی خواهد بود.

در این حوزه اگر بنا به کاری بنیادین است باید برای ایجاد آن انگیزه و تغییر ذائقه کار را از گروه سنی کودک و نوجوان آغاز کرد. تحقق اصل جهش تولید و رونق ملی در حوزه اقتصاد به فرهنگ‌سازی عمیقی نیاز دارد. در فرهنگ‌سازی، امر هنر بهترین زبان و بیشترین سازوکار و میزان اثرگذاری را دارد. ولی متأسفانه آن‌گونه که شایسته‌است توجه نمی‌شود.

نیلی در پایان تصریح کرد: اگر قرار است ما از تولید ملی حمایت کنیم باید فضای هنر را فعال کنیم و اگر این چرخه شکل بگیرد هم به نفع فضای هنرمندان است و هم آنکه رسوب این فرهنگ و مفاهیم جریان‌ساز آن در ذهن جامعه بهتر صورت می‌گیرد.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، نخستین میان‌دوره‌ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ( ۶ حوزه انتخابیه تهران، تفرش، کبودرآهنگ، گچساران، آستانه اشرفیه و میانه) و دومین میان‌دوره‌ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری (۴ حوزه تهران، قم، خراسان رضوی و مازندران) امروز (جمعه ۲۸ خرداد) در حال برگزاری است.

طبق اعلام ستاد انتخابات کشور شمار افراد واجد شرایط در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر است که از این تعداد، یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی هستند.  

محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رییسی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی ، عبدالناصر همتی چهار نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha