به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شورای اسلامی، میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا، ساعت ۷ صبح امروز ۲۸ خرداد در سراسر ایران آغاز شد. انتخابات میان دوره ای مجلس یازدهم در ۶ حوزه انتخابیه تهران، تفرش، کبودرآهنگ، گچساران، آستانه اشرفیه و میانه، انتخابات میاندورهای پنجمین مجلس خبرگان رهبری در ۴ حوزه تهران، قم، خراسان رضوی و مازندران برگزار خواهد شد.
طبق اعلام ستاد انتخابات کشور شمار افراد واجد شرایط در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر است که از این تعداد، یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی هستند و فرایند انتخابات تا ساعت ۲۴ ادامه خواهد داشت و امکان تمدید ساعت اخذ رای تا ساعت ۲ بامداد شنبه وجود دارد.
شخصیتهای سیاسی و مسئولان پای صندوق رای
مسوولان، شخصیت های سیاسی و حزبی، وزرا و مقامات لشگری و کشوری در ساعات ابتدایی امروز با حضور در حوزه های مختلف رای گیری، رای خود را به صندوق انداختند. رهبر معظم انقلاب، طبق رسم هر دوره از انتخابات ساعت ۷ صبح امروز با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ در حسینیه امام خمینی(ره) در انتخابات شرکت کردند و آراء خود را به صندوق انداختند.
حجت الاسلام «علیاکبر ناطقنوری» رییس اسبق مجلس در حسینیه ارشاد و «محمدرضا عارف» نماینده مجلس دهم در حسینیه جماران در نخستین ساعات رای گیری با حضور در حسینه ارشاد رای خود را به صندوق انداختند.
مسعود سلطانی فر وزیر ورزش هم در حسینیه جماران در انتخابات این دوره شرکت کرد.
«سعید محمد» فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا(ص) در مسجد امام حسین (ع) رای خود را به صندوق انداخت و گفت: «امیدوارم مردم با حضور در پای صندوق های رای، از حکومت اسلامی حمایت کنند. رقابتی در میدان است که همه باید دست به دست همدیگر بدهند و کاری بزرگ برای اعتلای ایران انجام شود.»
حجت الاسلام «ابراهیم رییسی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مسجد جامع ارشاد شهر ری حضور یافت و در انتخابات شرکت کرد. «سیامک ره پیک» قائم مقام دبیر شورای نگهبان هم رأی خود را به صندوق سیار واقع در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات شورای نگهبان انداخت. «حسن غفوری فرد» فعال سیاسی اصولگرا در جماران رای خود را به صندوق انداخت و تاکید کرد: «هرچه تعداد مردم بیشتر می شوند خطا کمتر و کاندیدهای اصلح انتخاب می شود.» «علی یونسی» وزیر اسبق اطلاعات هم در حسینیه جماران آرای خود را به صندوق ریخت.
آیتالله «احمد جنتی» دبیر و «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان و نیز آیت الله «صادق آملی لاریجانی» رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام رای خود را به صندوق ۱۵۹۴ مستقر در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات انداختند. «محمود علوی» وزیر اطلاعات و «محمدجعفر منتظری» دادستان کل کشور نیز در ستاد انتخابات کشورحضور یافتند. «امیرحسین قاضیزاده هاشمی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم در حرم امام رضا (ع) برای شرکت شرکت در انتخابات حضور یافت. سردار «امیرعلی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در مسجد ابوذر حضور یافت و در انتخابات شرکت کرد. «علی لاریجانی» در ساعات اولیه رایگیری سیزدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری با حضور در یکی از شعب اخذ رای شهر ساری استان مازندران، رای خود را به صندوق انداخت.
حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری برای شرکت در انتخابات و بازدید از ستاد انتخابات در وزارت کشور حضور یافت. این بازدید با مجوز ستاد ملی کرونا و با رعایت پروتکلها انجام میشود. «محمود واعظی» رییسدفتر رییسجمهوری هم در وزارت کشور حاضر شد و در انتخابات شرکت کرد. «علیرضا زاکانی» نامزد انصرافی انتخابات هم با حضور در حسینه جماران آرای خود به صندوق ریخت. «محمدباقر قالیباف» رییس مجلس هم در مسجد ابوذر حضور یافت و رای خود را به صندوق انداخت. «محسن حاجی میرزایی» وزیر آموزش و پرورش نیز در ستاد انتخابات کشور رای خود را به صندوق انداخت. «عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، «محسن هاشمی» رییس شورای شهر تهران در مسجد اقدسیه، آیت الله «سید احمد خاتمی» عضو فقهای شورای نگهبان رای خود را به صندوق ریختند. «سید محمد حسینی» وزیر ارشاد دولت دهم و «بهروز نعمتی» نماینده پیشین مجلس با حضور در شعبه اخذ رای حسینیه ارشاد آرای خود را در صندوق انداختند.
«سعید خطیبزاده» سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه، «محسن بهاروند» معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، «سیدکاظم سجادی» معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه ضمن بازدید از ستاد انتخابات خارج از کشور، آرای خود را به صندوق ریختند.
«معصومه ابتکار» معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با حضور در حسینیه جماران رای خود را به صندوق انداخت.
«مجتبی ذوالنور» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از ستاد انتخابات وزارت خارجه بازدید کرد. همچنین «محمد جعفر منتظری» دادستان کل کشور عصر جمعه از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات بازدید کرد.
حسین دهقان وزیر پیشین دفاع در حرم مطهر حضرت امامزاده صالح (ع)، حجت الاسلام «مهدی کروبی»، «سیدعلی خمینی» در نجف و «سید یاسر خمینی» در حسینیه جماران، آیت الله «لطف الله صافی گلپایگانی» در قم «عباس عراقچی» در وین اتریش سردار «اسماعیل قاآنی » رای خود را به صندوق انداختند.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در شعبه اخذ رای آنتالیا ترکیه رای خود را به صندوق انداخت. آیتالله «ناصر مکارم شیرازی» در شهر قم رای خود را به صندوق انداخت. «سید محمد خاتمی» رییس دولت اصلاحات هم به منظور شرکت در انتخابات در حسینه جماران حضور یافت. «محسن رضایی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری در شعبه اخذ رای در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) رای خود را به صندوق انداخت. حسینه ارشاد هم میزبان «عبدالناصر همتی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری به همراه همسرش بود. «منوچهر متکی» وزیر اسبق امورخارجه در مسجد لرزاده، «احمد مسجد جامعی» در جماران، سرتیپ عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی در صندوق کوی انقلاب نهاجا، «غلامعلی حداد عادل» در مسجد لرزاده، «مرتضی طلایی» در مسجد النبی، «زهرا مصطفوی» دختر امام خمینی (ره) در حسینه جماران، «سید محمدحسن ابوترابیفرد» در مسجد امام حسین (ع) رای دادند.
«اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری هم با حضور در وزارت کشور در انتخابات شرکت کرد. از دیگر اعضای هیات دولت «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات هم به همراه خانواده در مدرسه تقوینیا ازگل تهران رای خود را به صندوق انداخت. «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه انتخابیه دبیرستان دخترانه فرزانگان رای خود را به صندوق ریخت. «محمدباقر نوبخت» رییس سازمان برنامه و بودجه، «محسن مهرعلیزاده» نامزد انصرافی انتخابات ریاست جمهوری، «سید مهدی هاشمی علیا» معروف به امام جمارانی در حسینیه جماران، «پیروز حناچی» شهردار تهران به همراه پدر و مادرش در حوزه انتخابیه مسجد النبی، «رستم قاسمی» وزیر سابق نفت، «سردار حسن رحیمی» فرمانده نیروی انتظامی رای خود را به صندوق حسینیه ارشاد انداختند.
«عباس آخوندی» وزیر پیشین راه و شهرسازی، «سیدحسن خمینی» حجت الاسلام «مجید انصاری» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حسینیه جماران، «رضا اردکانیان» وزیر نیرو، «علی مطهری» نماینده سابق مجلس در حسینیه ارشاد، «سعید جلیلی» نامزد انصرافی سیزدهمین دوره انتخابات در مسجد فاطمیه خزانه، «سید هادی خامنهای» دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در دبستان اندیشه امیرآباد، «علی اکبر صالحی» رییس سازمان انرژی اتمی ایران در دبیرستان پسرانه مولوی تهران رای خود را به صندوق انداختند.
«علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران در این شورا، رای خود را به صندوق انداخت. «حسینعلی امیری» معاون پارلمانی رییس جمهوری در مسجد ارشاد شهر ری آرای خود را به صندوق انتخابات ریختند.
حاشیههای انتخابات سیزدهم
کرونا شرایط انتخابات این دوره را خاص کرده و از همین رو در تمامی حوزه های برگزاری انتخابات، رای دهندگان ملزم به همراه داشتن خودکار و استفاده از ماسک هستند. از ساعات ابتدایی روز، حاشیه های انتخاباتی هم در کنار متن این رویداد در حوزه های مختلف رای گیری آغاز شده است. در یکی از حوزه ها خانمی در اعتراض به روند برگزاری برای لحظاتی حوزه رای گیری را تحت تاثیر قرار داد که با دخالت نیروهای انتظامی، آرامش به حوزه بازگشت.
خبرنگاران از حضور «نرجس سلیمانی» دختر شهید سلیمانی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهر ری خبر دادند.
خبرنگاران ایرنا از صف های طولانی در شعبه ششم واقع در مسجد حضرت امیر (ع) تهران، مسجد ابوذر و حسینیه ارشاد در ساعات ابتدایی رای گیری خبر می دهند.
شعبه اخذ رای حسینیه ارشاد شاهد حضور گسترده رسانه های داخلی و خارجی برای پوشش این رویداد مهم است.
جوانان رای اولی در مسجد امام حسین (ع) بسیار هستند و برخی در هر ۴ بخش رای می دهند.
«مجید ترابی» مسئول انتخابات شعبه اخذ رای حسینیه ارشاد در واکنش به انتشار خبری درباره اینکه حجتالاسلام ناطق نوری به دلیل اقامت در حوزه انتخابیه لواسان نتوانست در انتخابات شورای شهر تهران شرکت کند، بیان کرد: ناطق نوری؛ آرای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، یازدهمین دوره انتخابات میان دوره ای مجلس، پنجمین دوره خبرگان رهبری و ششمین دوره انتخابات شورای شهر خود را در صندوق شمار چهار مستقر در این شعبه انداخت. مسئول شعبه انتخابات حسینیه ارشاد با بررسی ته چک تعرفه در حضور خبرنگار ایرنا مستقر در شعبه تایید کرد که ناطق نوری تمامی آرای خود را در صندوق انداخت.
مرد ۷۰ سالهای با حضور در صندوق رای واقع در مسجد امام حسین (ع) با تاکید بر اینکه ما باید از کشور دفاع کنیم؛ گفت: به مردم توصیه میکنم که حتما در این عرصه شرکت کنند تا چهار سال یک خدمتگذار خوب برای کشور تعیین کنیم، بی انصافی است که که برخی افراد حاضر نیستند چند ساعت وقت خود را برای مشارکت در این عرصه ملی بگذارند.
یک خواهر شهید هم تاکید کرد: مردم به پای صندوق رای بیایید مشکلات اقتصادی اشتغال وجود دارد و من خودم سه جوان دارم اما این کشور مال ماست.
شماری از اقلیتهای مذهبی ارامنه، زرتشتی و یهودی در حسینیه ارشاد تهران حاضر شده و به نامزد مورد نظر خود رای دادند.
حضورهمتی در حسینه ارشاد و ازدحام عکاسان و خبرنگاران و نیز درگیری لفظی برخی هواداران و مخالفان وی در مقابل حسینه ارشاد از موضوعات جالب توجه رای دادن این نامزد بود. با توجه به شرایط این حوزه رای گیری نیروهای جمعیت هلال احمر به عنوان حامیان سلامت در حسینیه ارشاد حضور فعال دارند.
درگیری لفظی میان برخی حاضران در حسینه جماران و مهرعلیزاده هم از نکاتی بود که توجه حاضران و خبرنگاران را در این حوزه رای گیری جلب کرد.
با کاهش دمای هوا، حضور مردم در حوزه های مختلف رای گیری افزایش پیدا کرده است. در حوزه حسینه ارشاد برخی رای دهندگان شعار مرگ بر اسراییل و امریکا و منافق سر دادند. همچنین برخی پوسترهای تبلیغاتی در شعب اخذ رای پخش شدند که با اعتراض کادر نظارت و اجرایی از ادامه آن جلوگیری شد. بر اساس اعلام پلیس راهور ناجا تردد شبانه در شب برگزاری انتخابات منعی نخواهد داشت.
ستاد یکی از نامزدهای انتخابات به برخی بی نظمی های موجود در فرایند برگزاری انتخابات اعتراض کردند. در پاسخ به این انتقادات «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور با تأکید بر اینکه حتماً رأیگیری سر وقت شروع شده است، عنوان کرد: هیچ وقت رأیگیری در هیچ شعبهای از ساعت 7 تا الان متوقف نشده و اگر اشکالی هم پیش بیاید که در 70 هزار شعبه طبیعی است، به صورت آفلاین انجام میشود و سپس وارد سیستم میشود.
کمبود تعرفه و پاسخ وزارت کشور
«جمال عرف» رییس ستاد انتخابات کشور با حضور در جمع خبرنگاران درباره برخی مشکلات پیش آمده در هنگام رای گیری گفت: صبح مشکلات فنی پیش آمد اما بلافاصله با دستور وزیر کشور حدود یک درصد از مجموعه شعب کشور، از حالت آنلاین به سمت آفلاین رفتند که مردم معطل نشوند.
وی افزود: لذا من هم اکنون به همه فرمانداران استان و در ستادهای انتخابات اعلام میکنم در هر نقطه اگر مشکل فنی پیش آمده و امکان آنلاین نیست حتماً به سرعت آن را تبدیل به آفلاین کنند و رای مردم را بگیرند؛ هیچکس نباید بابت معطل شدن در صف نتواند حق خودش را استیفا کند. لذا فرمانداران و استانداران این را به عنوان یک ابلاغیه تلقی کنند.
«سیامک رهپیک» قائم مقام دبیر شورای نگهبان از بررسی معدود گزارش های رسیده در مورد کمبود تعرفه خبر داد و گفت: گزارش ها صحیح نبودند و تعرفه توزیع شده در استان ها بیش از صددرصد واجدین شرایط است.
همزمان با نزدیک شدن به پایان ساعات رای گیری، برخی رسانه ها درباره آمار مشارکت، گمانه زنی هایی را آغاز کردند. کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به این گمانه ها و درباره میزان دقیق مصرف تعرفه ها گفت: ما هنوز نمیتوانیم نسبت به بحث مصرف تعرفه ها و آمارهایی که بعضا در فضای مجازی اعلام شده اظهارنظر کنیم. چون این بحث ها در حد گمانه زنی است و ما وقتی که آرای تجمیع شود نتیجه اولیه از سوی وزارت کشور اعلام می شود و بعد از آن ما بررسی صحت انتخابات را انجام خواهیم داد تا در نهایت نتیجه پایانی اعلام شود.
روح الله جمعه ای مشاور وزیر کشور هم تاکید کرده است: «برابر با قانون انتخابات تنها مرجع اعلام آمار رسمی میزان مشارکت، آرای ماخوذه نامزدها و... وزارت کشور می باشد و هیچ یک از آمار منتشره در فضای مجازی صحت نداشته و مورد تائید نیست و تبعات ناشی از این اقدام غیرقانونی متوجه انتشاردهندگان اینگونه شایعات است.»
نظر شما